VACATURE JEUGDBEGELEIDER HSV DE SNOEK

 

Versterking voor het Jeugd begeleidingsteam.

 

Hsv De Snoek is opzoek naar een jeugdbegeleider of viscoach. Een enthousiaste begeleider van kinderen die beginnen met vissen. De belangrijkste taak van een viscoach is dat hij of zij namens de hengelsportvereniging kinderen de praktijk van het vissen leert. Hij/zij biedt kinderen langs de waterkant de helpende hand.

 

Iedereen die kan vissen en goed met kinderen kan omgaan, kan dus in principe viscoach zijn. Een viscoach hoeft niet per sé een cursus te hebben gevolgd bij Sportvisserij Nederland. Maar die mogelijkheid word hem/haar wel door Hsv De Snoek geboden. Na het volgen van de cursus weet je echter wel zeker, dat je dat ook op een verantwoorde manier doet! Wanneer een viscoach de cursus heeft gevolgd, kan hij/zij gebruik maken van diverse gratis materialen ter ondersteuning van je werkzaamheden.

 

 

Tijdens de Cursus Viscoach bij Sportvisserij Nederland leer je met groepen kinderen om te gaan, kinderen op hun gemak te stellen en ze te interesseren en enthousiast te maken voor de activiteiten die ze gaan ondernemen (1). Daarnaast maak je kennis met verschillende manieren om kinderen iets te leren (2). Om dat op een goede manier te kunnen doen moet je zelf natuurlijk minimaal beschikken over voldoende basiskennis (3) en basisvaardigheden (4). Tenslotte kun je na deze cursus een leuk pakket aan activiteiten bieden, waarbij kinderen al doende leren vissen (5).

 

De cursus biedt je als viscoach een basis voor:

1. het omgaan met kinderen;

2. de didactiek;

3. de kennis van vistechniek en de biologie van vis & water;

4. de vaardigheden op het gebied van vistechniek;

5. het uitvoeren van het “vissen voor kids” programma.

 

Goed voorbeeld.

 

 

Zo hoort het niet helemaal.