JEUGDPAGINA 1995

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugdviswedstrijden

 Infomarkt  Selectiewedstrijd jeugd Federatie Randmeren

 Viscursus en examen jeugd

 Verenigingskampioen jeugd

 NK Jeugdvissen
 Open jeugdwedstrijd in Zaandam  Sportiviteitprijs  WK Jeugdvissen
 Het jeugdviskamp  2e Harderwijker open  Topvissers geven jeugd instructie

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 1995 terecht.

 


VISCURSUS EN EXAMEN JEUGD

DIPLOMA VOOR JEUGDIGE SPORTVISSERS.

Twintig enthousiaste vissers deden mee aan de jeugdcursus voor beginners, die in maart/april is gehouden. De cursus is weer gegeven in ons clubgebouw. Wij zijn daarbij hartstikke goed geholpen door een aantal A-junioren. Bedankt jongens, het was weer klasse. Dankzij Dierengilde/Visser bleven de kosten 'beperkt'. Op de vier cursusavonden was erg veel te leren en ook de natuur en het milieu kwamen aan bod. De cursisten hebben ook prachtige tekeningen gemaakt over het viswater en over de ongewenste vervuiling. De tekeningen laten we een poosje in ons verenigingsgebouw hangen. De cursus is op 24 april afgesloten met een "praktijkdag". Aan het einde van de praktijkdag kregen alle deelnemers het felbegeerde NVVS sportvisdiploma uitgereikt. Hartelijk gefeliciteerd met jullie diploma en wij hopen jullie allemaal bij de viswedstrijden voor de jeugd weer terug te zien.


OPEN JEUGDWEDSTRIJD IN ZAANDAM

DE SNOEK WAS ERBIJ.

Zaterdag 13 mei zijn we met 4 jeugdleden, gepakt en gezakt, om 06.30 uur vertrokken naar Zaandam. De stemming was opperbest bij Ferdi Duits, Eric van Otterloo, Peter-Hendrik en Jan-Willem van de Poppe. Als chauffeur waren pa van Otterloo en van de Poppe gestrikt. De weersberichten waren niet best: veel regen en wind dus regenpakken waren noodzaak. In Harderwijk viel het weer echter nog best mee. Na een uurtje sturen kwamen we aan bij de Noorderringsloot (2 km van de Zanse Schans) in Zaandam. Deze ringsloot is een paaiwater van de Zaan. Er komt vooral brasem en voorn in voor. Het is er ongeveer 15 meter breed en zo'n 70 cm (on)diep. De sloot is helemaal ingepakt in brederietkragen. Er deden 61 junioren van verschillende visclubs aan mee. Na de inschrijving en loting konden we naar onze stek om op te tuigen. Er stond windkracht 7 dus het zou moeilijk worden om de dobber en het aas op de voerplek te houden. Dit was ook de reden dat veel hengelaars voor de winkel pikker kozen. Om 09.00 uur klonk het startsignaal, we mochten beginnen. De vis aasde erg traag hetgeen te merken was aan een paar hele flauwe beetjes. Na 20 minuten landde ik mijn eerste brasem, na een klein uur pas de tweede. Mijn vader en die van Eric liepen langs het parcours om het verloop in de gaten te houden. Na een uur kwamen ze bij mij vertellen dat Eric ondertussen 2 brasems en 1 voorn had gepakt. Zij vertelden dat het over het algemeen tegen viel met de vangsten. Bij mij liep het ook niet echt geweldig want na 2 uur vissen had ik 3 brasems in mijn leefnet zwemmen. Een half uurtje voor het einde ving ik nog een 4e brasem. Na in totaal 3 uur vissen klonk het eindsignaal en was de weegploeg aan de beurt.

Alle vissers zouden prijs winnen dus was het gezellig druk bij de prijsuitreiking. De eerste plaats ging naar een junior van HSV 'De Sportvisser' uit Noordwijk. De 2e plaats was voor HSV 'De Snoek', die won ikzelf. Op de 8e plek kwam Eric van Otterloo en 13e werd Ferdi Duits. Peter-Hendrik eindigde helaas in de onderste regionen.

We hebben onze club goed laten zien in Noord-Holland. Er is ons ook beloofd dat vanuit Noord-Holland een aantal jongens komen meedoen aan onze Open Jeugdwedstrijd op 19 augustus. Wij hebben een erg leuke visdag gehad en willen ook onze chauffeurs nog even hartelijk bedanken.

Jan-Willem van de Poppe.


HET JEUGDVISKAMP

GEZELLIG + RUMOERIG = VISKAMP

Dit jaar was het alweer de derde maal dat wij ons 2jaarlijks viskamp hebben gehouden. Evenals de voorgaande jaren was het een groots weekend. Deze keer hebben 29 junioren meegedaan, sommigen van hen al voor de tweede keer. Dit jaar hadden we er ook begeleiders bij die zelf als junior al zo'n kamp hebben meegemaakt. Ferdi Duits en Djurre Gans hebben zich prima ingezet om het hun jongere opvolgers naar de zin te maken. In zo'n kamp gaat het om het hengelen, en dat hebben we dan ook volop gedaan. Ook hebben de deelnemers aan sport en spel gedaan. Dat deden ze met heel veel overgave en zonder zelfs maar moe te worden. De heer Ruud Gans deed daarbij voor de jongeren niet onder. Hij heeft dat trouwens wel met de nodige spierpijn moeten bekopen. Over moe worden gesproken, het is al een sport geworden wie 's-avonds het langste wakker blijft. Ook scheen er een prijs te zijn voor degene die het meeste lawaai kon maken. (Maar niet heus). Op een volgend viskamp zullen we daar toch wat strenger in moeten zijn. Het gaat tenslotte ten koste van hen (de begeleiders en de allerjongsten bijvoorbeeld) die hun slaap hard nodig hebben. De fietstocht naar de visstekjes leverde, behalve een valpartijtje en een lekke ketting, geen grote problemen op.

Zo'n heel weekend bij elkaar is toch iets heel aparts. Je leert elkaar beter kennen en dat is weer erg goed voor de onderlinge band.

Het vissen leek in het begin nogal tegen te vallen. De eerste vissessie in het Wolderwijd bracht niet veel vis op de kant. Ook zaterdag viel het wat tegen. De zondag, toen we gingen vissen in het Veluwemeer werd alles weer goed gemaakt. Er is geweldig gevangen, waarbij vooral Dominique Germans zware brasem wist te verschalken.

Ook was de verzorging bijzonder goed. Met Gerrit Timmer in de keuken kwam niemand ook maar iets te kort en allemaal lieten we ons de maaltijden dan ook goed smaken.

Voor het transport mochten wij gebruik maken van de bus van Berben. En dat niet alles mee hoeft met de fiets, dat scheelt een slok op 'n borrel. Frans, bedankt!

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagd viskamp, dat we wat mij betreft in 1997 opnieuw op het programma zetten.

Voor fotoreportage klik hierop.


INFOMARKT

 

 

 

 

 

Voor fotoreportage klik hierop.


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

 

Kampioen Jeugdcompetitie A-Jeugd 1995
   Naam Punten
1  Eric van Otterloo 441
2  JanWillem van de Poppe 440
3  Erwin Vrijhof 440

 

Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 1995
   Naam Punten
1  Gerwin van den Os 442
2  Hans Lokhorst 440
3  Maarten Esmeyer 438

 

De grootste vis:

 

B- junioren is 45 cm, gevangen door: Ronald Franken / Hans Lokhorst / Gerwin van den Os

A- junioren is 53 cm, gevangen door: Jan-Willem van de Poppe

 

Het record grootste vis aller tijden staat nog op naam van: Jan-Willem van de Poppe met een brasem van 56 cm, gevangen in 1991.

BINGO WAS GEWELDIG.

17 november hielden wij onze jaarlijkse feestavond. Die avond stond in het teken van het uitreiken van alle prijzen van het jeugdvissen, het uitreiken van de visspaarpot en het bekendmaken van de winnaars van de sportiviteitprijs. Dit laatste was een erg spannende gebeurtenis want aan het begin werden de kanshebbers opgenoemd, waarna de spanning erin werd gehouden tot het einde van de avond.

Het was een erg  gezellige, drukke en rumoerige avond, waarbij meneer en mevrouw van de Sande en mevrouw van Boven ervoor zorgden dat iedereen op tijd een consumptie kreeg.

De prijzentafel zag er als altijd weer prima verzorgd uit. Tussen de bedrijven door werd er -gratis- Bingo gespeeld. Dat dat allemaal perfect liep kwam door onze 'bingo-masters' de heren Timmer en de Bruin. De mooie bingoprijzen vielen ook erg bij de aanwezigen in de smaak. Bijna iedereen had wel een prijsje gewonnen. Had je deze avond geen geluk, dan moet je maar denken: 'volgende keer beter!'.

Ook zijn een aantal puike hengelspullen verloot. Wat dacht je van een grote viskanus, een visvlonder en een winter-warmtepak. En dat allemaal helemaal voor niks. Je hoefde er alleen maar te zijn om op die prima een kans te hebben. Ik weet dan ook zeker dat de 35 aanwezige junioren geen spijt hebben van hun komst naar dee feestavond. Het was een waardige afsluiting van ons hengelseizoen.

Op deze plek willen we de beste jeugdvissers van 1995, Eric, JanWillem, Erwin, Hans en Maarten ook nog feliciteren. Bovendien feliciteren wij de winnaars van de sportiviteitprijs Erwin Vrijhof en Ronald Franken.

 


SPORTIVITEITPRIJS

 

 

De winnaars van 1995 zijn:

 

A- jeugd: Erwin Vrijhof

 

B- jeugd: Ronald Franken

 

 

 

 

SPORTIVITEITPRIJS HEEFT EEN (HEEL LEUK) STAARTJE.

Je weet het natuurlijk allang. Ronald Franken en Erwin Vrijhof zijn de winnaars van de sportiviteitprijs 1995. Het stond in alle kranten, op de kabel-TV en zelfs in BEET-Sportvissersmagazine en in Het Visblad. Ronald en Erwin zijn er allebei erg trots op dat zij de winnaars waren.

Zaterdag 10 februari 1996 rinkelde bij mij de telefoon, aan de lijn had ik mijnheer Zandstra uit Friesland. Hij is de baas van het Sportviscentrum "de Blikken Plaets" aan het Sneekermeer in Friesland. Op zijn sportviscentrum worden elke zomer ook jeugdvisweken gehouden. Mijnheer Zandstra vertelde mij dat hij in Het Visblad las over de sportiviteitprijs van De Snoek. Hij vindt het uitloven van zo'n prijs een heel goed idee. Het is tenslotte heel belangrijk dat wij al jong leren om de sportiviteitsregels na te leven. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. En toen kwam de grote verrassing; Mijnheer Zandstra biedt de twee winnaars Ronald en Erwin een geheel verzorgde vis-vakantieweek aan op zijn Sportviscentrum, dit als extra kado voor het winnen van de sportiviteitprijs van De Snoek. Normaal kost zo'n vis-week 425 gulden, voor Ronald en Erwin is het helemaal gratis. Je snapt natuurlijk dat ik Ronald en Erwin direct het goede nieuws heb verteld. Ze waren er hartstikke blij mee. Ze hebben mij beloofd dat zij na de vakantie over hun belevenissen op het sportviscentrum in ons clubblad zullen vertellen. Alle junioren willen natuurlijk zelf ook wel eens zo'n vis-vakantieweek meemaken, maar dan moet je eerst met je ouders praten, die kunnen informatie krijgen bij dhr. Willem Zandstra, "de Blikken Plaets". Ook kun je het aan Gerwin van den Os vragen, want die is er vorig jaar geweest en hij kan er veel over vertellen.


2e HARDERWIJKER OPEN

MARTIN HAISCH EN ERIK KRUISWIJK WINNEN DE OPEN JEUGDWEDSTRIJD.

Op zaterdag 19 augustus was het zover. Voor de tweede keer organiseert De Snoek, speciaal voor de jeugd, een OPEN wedstrijd, waaraan dus alle jeugd van Nederland kan meedoen. Er zijn erg veel open wedstrijden voor volwassenen. Voor jullie worden er (nog) erg weinig landelijke wedstrijden gehouden. Om de jeugdvissers de kans te geven zich met elkaar te meten, en zo dus ook ervaring op te doen, hebben wij deze wedstrijd georganiseerd. De winnaars komen dit jaar uit Langbroek en Almere. Bijzonder is dat Martin Haisch de wedstrijd bij de A-jeugd even als vorig jaar op zijn naam weet te schrijven.

Zo rond 7 uur meldden 55 enthousiaste hengelaars, allemaal tussen de 8 en 18 jaar, zich voor de inschrijving. Erik Kruiswijk uit Almere is zelfs al de avond tevoren per fiets aangekomen en heeft de nacht in zijn tentje naast ons verenigingsgebouw doorgebracht. Hoewel het de bedoeling is om in de Flevopolder aan de Hoge Vaart te vissen blijkt dat door een explosie van plantengroei en eendenkroos daar niet te vissen is. Met het Veluwemeer nog achter de hand is dit gelukkig geen onoverkomelijk probleem.

Er is drie uur gevist in twee leeftijdsgroepen, 8 t/m 13 jaar en 14 t/m 17 jaar. Al snel blijkt dat op het hele parcours vis te vangen is, zowel met de vaste hengel als met de winkel-pikker en feeder. Toch vind ik het jammer dat veel te snel naar de werphengels wordt gegrepen. Als het zo door gaat dan kunnen we over een paar jaar met de vaste stok helemaal niet meer meekomen. Velen vergeten dat beheersen van het vaste stok vissen (liefst tot in de perfectie) voorwaarde is voordat je andere technieken gaat toepassen. Om die reden zie je ook veel B-junioren (en sommige bij de A) gewoon maar wat aanklungelen met een winkel-pikker of feeder. Ik zeg het nog maar eens: "Jongens, zorg eerst dat je goed kan vissen met de vaste hengel. De andere technieken komen later wel".

 

Bij de jeugd van 8 t/m 13 jaar is Erik Kruiswijk uit Almere winnaar geworden met 5.770 gram. Christiaan Surquin uit Velp is tweede met 4.800. Als derde eindigt Arjan Klop uit Sprang-Cappelle met 3.670. 4e Jasper Heerkens uit Maasbree 3.090. 5e Ronald Franken uit Harderwijk 3.030.

 

Bij de jeugd 14 t/m 17 jaar komt de winnaar uit Langbroek, Martin Haisch met een vangst van 8.550. Tweede wordt Vincent Hoveling uit Harderwijk met 8.500. Als derde eindigt in deze groep Peter-Hendrik van de Poppe uit Harderwijk 6.300. 4e Eric van Otterloo uit Harderwijk 6.210. 5e Marco van Ruiven uit Zaandam 6.020.

 

De grootste vis, een brasem van 50 cm, is gevangen door Christiaan Bruinink uit Elburg. Christiaan wint met zijn vangst een door BIFA hengelsport beschikbaar gestelde beker. In totaal is er bijna 112 kilo witvis gevangen.

 

De wedstrijd is gesponsord door BERBEN HENGELSPORT, SJOERD RAVEN PYRAMID INTERNATIONAL/MAVER, DAM, SENSAS en ARCA-BIFA. BEET Internationaal Sportvissersmagazine heeft 2 jaarabonnementen kado gedaan. Door de SNSbank Harderwijk zijn de bekers beschikbaar gesteld voor de beste drie sportvissers per leeftijdscategorie.

Elke hengelaar, ook het vijftal zonder vangst, gaat met een mooie hengelsportprijs naar huis.

Wij hebben al onze sponsors een bedankbrief gestuurd. Er hebben nu al 16 deelnemers gevraagd om voor het volgend jaar een uitnodiging voor de Harderwijker Open Jeugd op het huisadres gestuurd te krijgen.

Voor resultaten hier.


SELECTIEWEDSTRIJD JEUGD FEDERATIE RANDMEREN

MAARTEN ESMEYER FEDERATIE-KAMPIOEN B-JEUGD, GEERT-JAN SCHIPPER WINT BRONS.

Onze 13 jarige B-junior Maarten is zaterdag 20 mei als eerste geëindigd tijdens de selectiewedstrijden van de Federatie Randmeren. Maarten is hiermee federatiekampioen bij de B-jeugd (10 t/m 13 jaar) geworden. Bovendien plaatst hij zich hiermee voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen hengelen jeugd later dit jaar.

Maarten bereikte in de Proosdijvijver in Ede de top door 2.200 gram te vangen en werd daarmee afgetekend winnaar. Als tweede volgde Gerard Leentfaar uit Ede met 1.590 gram. De bronzen positie was voor, alweer een B-junior van De Snoek, Geert-Jan Schipper. Hij wist bij elkaar 1.190 gram te vangen. Opmerkelijk was dat zijn hele vangst uit ruisvoorn bestond. Geert-Jan heeft zich ook geplaatst voor het NK-jeugd.

De andere deelnemers van De Snoek in de B-groep hebben ook puik gepresteerd. Ronald Franken (vorig jaar de Kampioen) ving 870 gram en werd 10e. Marcel van Bijsteren ving 760 gram en werd 11e. Hans Lokhorst ving 570 gram en werd 14e op de voet gevolgd als 15e door Gerwin van den Os met 510 gram. Jeroen Hofhuis werd met een vangst van 250 gram 18e en Daniël van Beek, onze jongste deelnemer, werd 20e met 80 gram.

Er deden in totaal 21 vissers mee in deze categorie die bij elkaar 16.490 gram vis vingen. Jongens allemaal gefeliciteerd met de prima wijze waarop jullie De Snoek in Ede hebben vertegenwoordigd.

 

DRIE BIJ DE EERSTE VIJF; DE A-JEUGD SLAAT TOE.

Ook de A-jeugd heeft van zich laten horen tijdens de federatiewedstrijden op 20 mei in Ede. De junioren uit Harderwijk maakten hun entree op het verzamelpunt, gekleed in de fraaie verenigings-jacks van De Snoek. Dat lokte heel wat positieve reacties uit. Een betere reclame kun je als club (en als Raven-Lelystad) nauwelijks wensen.

In de A-groep deden totaal 24 hengelaars mee, waaronder 7 "snoekers". Bij elkaar is 22.820 gram gevangen. De volgende klassering werd binnengehaald: 3e Eric van Otterloo met 1.750 gram, 4e Peter-Hendrik van de Poppe met 1.470 gram, 5e Vincent Hoveling met 1.320 gram, 10e Bas van de Berg met 970 gram, 11e Jan-Willem van de Poppe met 850 gram, 15e Erwin Vrijhof met 640 gram en 16e Gerwin Schenau met 600 gram. Deze uitslag houdt in dat van de A-groep Eric, Peter-Hendrik en Vincent zich geplaatst hebben voor het NK-jeugd op 26 augustus in Groningen.

Uit de hele federatie kunnen 10 jeugdvissers meedoen aan het NK. De snoek neemt hieraan met 5 jeugdvissers deel. Woorden schieten te kort. Een fenomenaal resultaat.

Alle andere deelnemers aan het NK-jeugd zijn gewaarschuwd: "De Snoek komt eraan"!!!

 

 

 

 

 

Marcel van Bijsteren.

 

 

Voor eindresultaat hierop.


NK JEUGDVISSEN

SNOEKERS DOEN HET BEST OP 'T NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP JEUGD.

Zaterdag 26 augustus is in het Noord Willemskanaal in Noord-Drente het NK-Jeugd gevist. Via de voorselectie van onze federatie hebben zich maar liefs vijf van onze junioren geplaatst. Geertjan Schipper, Maarten Esmeyer (B-jeugd) en PeterHendrik van de Poppe, Vincent Hoveling en Eric van Otterloo (A-jeugd). Het is geen eenvoudige wedstrijd geworden. Van onze vijf kanjers blijven er helaas twee zonder vis. Van de in totaal 196 deelnemers hebben er 71 geen vis gevangen. Bij de B is in totaal 38.446 gram gevangen. Bij de A is de vangst in totaal 20.002 gram.

In de vroege morgen van 26 augustus vertrekt het NK team in een PETERSEN KWIEK geleende personenbus naar het verzamelpunt Vries (Noord Drente). Daar moeten onze jongens met de beste jeugdvissers van Nederland de strijd aanbinden. Wij hebben ons zo goed mogelijk voorbereid. Op 22 juli is met de hele 5 mans ploeg in het Noord Willemskanaal geoefend. Sensas leverde daarvoor het benodigde lokvoer geheel gratis. Ook had Andre Akkermans (die met ons was meegegaan) voor de vissers nog een paar puike wedstrijdpennetjes meegebracht. Nogmaals bedankt Andre.

Een verslag van de wedstrijd is gemaakt door Eric van Otterloo. Hier volgt zijn relaas:

 

NK 1995..... Veel wind, weinig vis!!

Zaterdag 26 augustus, half zeven. Vol goede moed vertrekken we (PeterHendrik, Vincent, Eric, Maarten en GeertJan) onder begeleiding van Dik en Ferdi, in de bus van Petersen Kwiek naar Drnte. Na een gezellige rit komen we in Vries aan, waar we de plaatsnummers afhalen. Voor het zover is hebben we met z'n allen de taktiek nog een keer doorgesproken (licht vissen en niet te zwaar voeren). Het parcours ligt er prachtig bij. De beide categorieën zijn verdeeld in vijf vakken die elk weer bestaan uit twintig plaatsen. Bij de A-jeugd krijgt PeterHendrik plaats 8 in vak D, Vincent plaats 12 in vak C en Eric plaats 5 in vak E. Bij de B-jeugd krijgt Maarten plaats 4 in vak F en GeertJan plaats 1 in vak J. Nadat iedereen op zijn plaats is uitgezet moet er gewacht worde tot half elf voor de spullen mogen worden klaar gemaakt. Als het dan eindelijk zover is begint iedereen onder de nodige zenuwen zijn spullen uit te pakken. Dit blijkt niet bij alle deelnemers van een leien dakje te gaan. Om half twaalf klinkt dan eindelijk het startsignaal. Er mag gevoerd en gevist worden. Dik, Ferdi en JanWillem (maar ook mijn pa en mijnheer van de Poppe) struinen langs de oever om ons op de hoogte te houden van de resultaten op het parcours. Op papier lijkt de afstand redelijk te belopen. Maar dat valt in praktijk erg tegen. De afstand tussen de twee verste plaatsen is ongeveer 4 kilometer. Er zijn ook een aantal supporters meegekomen. Gerwin van den Os, op uitnodiging van de coach meegereisd en verder zijn aanwezig: ouders van de jongens, jeugdleider Gerrit de Bruin en ook Marcel van Bijsteren en Ronald Franken zijn gekomen om ons aan te moedigen. Na een kwartier kun je al zien waar de slechte stukken op het parcours zitten. Vincent zit jammer genoeg op een van die slechte plekken. Hij zal de wedstrijd helaas zonder vis beëindigen. PeterHendrik en ik hebben iets meer geluk. Ook Maarten zit op één van de slechte stukken en zal helaas geen vis bemachtigen. Bij GeertJan heeft de vis meer zin, hij heeft meteen vanaf het begin de vis op z'n stek en zal ze ook weten te vangen. Hij komt uit op een gewicht van iets meer dan een kilo. Teruggekomen op het A-parcours blijkt dat het bij PeterHendrik rustig is, terwijl ik de vis iets beter op mijn stek heb. Als om twee uur het eindsignaal klinkt, blijkt al gauw dat erg veel deelnemers slecht hebben gevangen.

Vol spanning gaan we naar het gebouw in Vries om te wachten op de uitslag. Als aandenken krijgen we van de NVVS een T-shirt en van de hoofdsponsor een zak Wielco-voer. Tijden de bekendmaking voor de B-jeugd (97 deelnemers), kunnen wij tevreden gezichten opzetten. GeertJan eindigt met zijn vangst van 1070 gram op de 13e plaats. Hij is bij de B-jeugd tevens de hoogst eindigende deelnemer van de Federatie Randmeren. De vrolijkheid neemt nog verder toe nadat we in de gaten hebben dat mijn vangst vn 649 gram goed is voor een 6e plaats bij de A-jeugd (ook 97 deelnemers). Mijn plek bij de eerste tien levert nog een mooie medaille op. PeterHendrik haalt met zijn vangst van 315 gram de 22e plaats. Na de prijsuitreiking blijkt bovendien dat PeterHendrik met zijn 4e plaats in het vak, recht krijgt op de naselectie voor het Wereldkampioenschap vissen 1996 in Portugal. Hij evenaart hiermee zijn broer JanWillem, die dit in 1993 ook al presteerde. Ook bij de A-jeugd halen de 'snoekers' het beste resultaat van de Federatie Randmeren, omdat twee andere jongens uit onze federatie geen vangsten weten te boeken.

Het Nederlands Kampioenschap jeugd 1995 zit erop, moe maar voldaan keren we terug naar Harderwijk. Daar is in het clubgebouw net de prijsuitreiking van de 8-uurs wedstrijd, die ook vandaag is gehouden. Deze wedstrijd is eindelijk eens gewonnen door een senior. Dit komt natuurlijk alleen omdat er geen jeugd aanwezig was, anders was het beslist anders geweest!!!

Eric van Otterloo.

 

Bedankt Eric voor je prima verslag. We hebben, of je nu gevangen hebt of niet, weer veel ervaring opgedaan. Daar zul je in de toekomst profijt van hebben. Er is een mooi resultaat bereikt, waar we allemaal dik tevreden mee zijn. Jongens, ook op deze plaats, nogmaals hartelijk gefeliciteerd. Bij deze wil ik ook dhr. Berend Petersen van de firma PETERSEN KWIEK uit Harderwijk hartelijk bedanken voor het lenen van één van zijn busjes. Zo was het nu mogelijk om als team naar de NK te reizen. De bus hadden we voorzien van een grote poster die er geen twijfel over liet bestaan dat wij van De Snoek uit Harderwijk waren. Die platen trokken heel wat bekijks. De teamleden hebben als 'dank u wel', op eigen initiatief, inmiddels een mooie plant afgegeven bij PETERSEN KWIEK. Goeie zaak jongens. Zo hoort het!

 

NOG MEER GOED NIEUWS.

Er is bekend geworden dat de NVVS Eric van Otterloo heeft uitgenodigd om de naselectiewedstrijden voor het wereldkampioenschap in 1996 te vissen.

Wat een geluk! Al drie keer heeft een jeugdlid van ons de naselectie gehaald en nog nooit kon er worden meegedaan, omdat privé omstandigheden of een ongeval dat verhinderden. Nu is het er toch van gekomen. Eric moet op 17 en 30 september de selectiewedstrijden vissen. Wij wensen hem daarbij alle succes toe.

 

Uitslag NK zoetwater Noord Willemsvaart A-Jeugd 1995
   Naam Gewicht
6  Eric van Otterloo 649 gr.
22  Peter Hendrik van de Poppe 315 gr.
50  Vincent Hoveling 0 gr.

 

Uitslag NK zoetwater Noord Willemsvaart B-Jeugd 1995
   Naam Punten
13  Geert Jan Schipper 1070 gr.
75  Maarten Esmeijer 0 gr.


WK JEUGDVISSEN

JEUGDVISSER DE SNOEK NAAR WERELDKAMPIOENSCHAP.

HARDERWIJK - De 17 jarige Eric van Otterloo van hengelsportvereniging De Snoek uit Harderwijk heeft zich geplaatst voor deelname aan het Wereldkampioenschap jeugdvissen 1996 in Portugal.

Nadat hij in augustus 6e was geworden tijdens de Nationale kampioenschappen, is Eric uitgenodigd door de Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederaties (NVVS) om mee te doen in een 20 man sterke naselectie. Door het vissen van vier wedstrijden moest binnen deze naselectie worden uitgemaakt welke vijf jeugdvissers uiteindelijk deel gaan uitmaken van de Nationale jeugdploeg.

 

De Harderwijkse hengelaar heeft zijn uitnodiging waargemaakt. Door een constante en technisch goede wedstrijdserie te hengelen heeft hij zich als éérste voor de NVVSjeugdploeg weten te plaatsten.

Een en ander betekent dat Eric, samen met de andere vier geplaatsten, onder leiding van de NVVS-jeugdcoach Gerrit Surquin uit Velp zich gaat voorbereiden aan de hand van een intensief oefenschema. Uiteraard met als doel om op 20 en 21 juli 1996 als Nationale jeugdploeg in Portugal zo goed mogelijk te presteren.

 

Voor De Snoek is de plaats van een van haar junioren in de Wit-ploeg een kroon op 6 jaar jeugdwerk. Al jaren heeft De Snoek jeugdvissers die op het hoogste hengelniveau van Nederland meedraaien. Dit is mede te danken aan een goede jeugdopleiding. Nu is er zelfs een jeugdvisser bijgekomen die Harderwijk internationaal gaat vertegenwoordigen.


TOPVISSERS GEVEN JEUGD INSTRUCTIE

Voor fotoreportage klik hierop.