SINTERKLAAS VISWEDSTRIJD 2003


Op 6-12-2003 was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende sinterklaas wedstrijd.

Sinterklaas zit inmiddels weer hoog en breed in het warme Spanje en denkt daar nog met plezier terug aan zijn bezoekje tijdens de sinterklaas viswedstrijd bij De Snoek.

De wintermaanden stonden nog voor de deur en er werd volop vis gevangen in de Harderwijkse havens. Nog voor de wedstrijd is een goede afspraak met de beroepsvissers de heren Janssen en Klaassen gemaakt zodat in de week voorafgaande aan de wedstrijd niet met de zegen in de Vissershaven is gevist.

Het werd een leuke wedstrijd, waar de 29 deelnemers van klein tot groot samen ruim 72 kilo is hebben gevangen.

Tot ieders verrassing kwam Sint Nicolaas samen met zijn sportvis-piet hoogstpersoonlijk een kijkje nemen bij de wedstrijd. Hij had er zijn vertrek naar Spanje zelfs even voor uitgesteld. "Ik heb al zoveel over De Snoek gehoord en ook veel goede berichten over het jeugdwerk, dat ik nu toch zelf eens wilde komen kijken." Aldus de Sint. "Zelf mag ik ook graag een lijntje uitgooien maar kom daar door mijn drukke Sinterklaaswerk jammer genoeg niet al te vaak aan toe." Vertelde Sint Nicolaas, die zichtbaar heeft genoten van zijn bezoek aan De Snoek.

      

Iedereen kreeg een sinterklaaspakket en bij de jongste deelnemers waren Gerald Riezebos en Boré Rondhuis de beste vissers. GertJan van de Berg en Richard de Ruiter vingen de meeste vis bij de oudere jeugd. Bij de senioren wisten Eric van Otteroo en Jan van de Poppe de meeste vis te vangen. Erik spande de kroon met een vangst van maar liefst ruim 13 kilo.