SINTERKLAAS VISWEDSTRIJD 2002


SINT NICOLAAS WEDSTRIJD.

 

Sinterklaas zit allang weer hoog en droog in het warme Spanje dus verwacht je vast geen "Sint Nicolaas" bericht in dit artikel, maar omdat hier nog niets over geschreven was doen we dat nu.

De wintermaanden stonden nog voor de deur, er werd volop vis gevangen in de Harderwijker havens. Voorgaande jaren werd de wedstrijd soms ook ergens anders gevist zoals in de Bolhaven te Zeewolde, maar omdat er vaak slecht gevangen werd hebben de Recreatiecommissie en de Jeugdcommissie gedacht de wedstrijd maar weer eens in de Vissershaven te houden. Vis werd er volop gevangen dus die keuze was niet moeilijk. Kort voor de wedstrijd kregen we te horen dat de beroepsvisserij in de Vissershaven wilde gaan vissen met de zegen. Grote schrik want onze ervaring leert dat de haven dan zo goed als leeg is en dat sportvissers naar een mooie wintervangst kunnen fluiten.

Na telefonische informatie bleek inderdaad dat er met de zegen zou worden gevist. De beroepsvisser die een vergunning voor de zegenvisserij heeft, bleek bereid om zijn visserij even uit te stellen zodat wij onze wedstrijd konden houden in een Vissershaven waar nog vis zat.

En het werd een heerlijke wedstrijd, waar alle deelnemers van klein tot groot gezamenlijk ruim 56 kilo vis hebben gevangen. De jeugd kon tijdens deze wedstrijd niet zo van zich laten spreken als in de competitie, ze moesten de winst laten aan, ja hoe kan het ook anders, mijnheer Gerrit Pieper.

Al met al hebben we een geweldige wedstrijd gevist en dit jaar komt hopelijk de jeugd er weer aan te pas om de winst naar zich toe te trekken.

Sint Nicolaas rekent daar in elk geval wel op, dat liet hij vanuit Madrid nog even weten aan de redactie van De Snoek.

 

St. Nicolaaswedstrijd

 

Parcours Vissershaven Harderwijk

Aantal deelnemers

22

Totaal gewicht

ruim 56.000 gram

Aantal zonder vis

?

 

De uitslag luidt als volgt:

 

 

7 December 2002
 

 naam

gewicht

1  G. Pieper ?
2   ?
3   ?
4   ?
5   ?
6   ?
7   ?
8   ?
9   ?
10   ?
11   ?
12   ?
13   ?
14   ?
15   ?
 

Totaal gewicht ruim

56.000