5e HARDERWIJKER OPEN HSV “DE SNOEK” 1998


Winnaars van de 5e Harderwijker Open Jeugd 1998 (4e van rechts is Wouter Riezebos)

 

WOUTER RIEZEBOS EN ARJAN KLOP WINNAARS 5e HARDERWIJKER OPEN.

 

Arjan Klop uit Sprang-Cappelle wint zaterdag 15 augustus voor de tweede keer op rij, met een vangst van ruim 13 kilo witvis de open jeugdwedstrijd van De Snoek uit Harderwijk in de categorie A-jeugd. Winnaar bij de B-jeugd met bijna 5 kilo in onze eigen Wouter Riezebos uit Ermelo.

Zijn er vijf jaar geleden 36 jeugdvissers die meedoen, dit jaar worden 55 aanmeldingen genoteerd. Een teken dat er bij de wedstrijdvissende jeugd wel degelijk belangstelling is voor dit soort evenementen.

Het deelnemersveld verzamelt om 07.00 uur voor de stekloting. De winnaars van de 4e Harderwijker Open zijn present om hun titel te verdedigen en onder de deelnemers is ook oud-Nederlands jeugdkampioen 1996, Cosmo van Dijk uit Zoelen. Na de loting en het bewonderen van de uitgestalde prijzen, vertrekken de vissers, de meesten begeleid door ouders, haastig en gespannen naar het wedstrijdparcours langs de Harderdijk, om te hengelen in het Veluwemeer. Door velen wordt de winkel-pikker, feeder- en zelfs de matchhengel ingezet. Het is een mooi gezicht deze jonge hengelaars als 'volleerde' wedstrijdvissers bezig te zien met pinkies, casters en piertjes. ("Ik knip het kopje eraf want dan ruikt hij lekker".) Duidelijk is dat hier de toekomst van de wedstrijdsport aan het werk is. Het blijkt geen eenvoudige wedstrijd, de Zuid Westen wind zet een stevige kabbel op het water en de explosieve plantengroei, die dit jaar voor het eerst in het Veluwemeer wordt waargenomen, zorgt voor een extra handicap. Het parcours s door de jeugdcommissie zodanig uitgezet dat de vrije plekken tussen de waterplanten goed benut kunnen worden. Iedereen is door de wedstrijdleiding vooraf gewaarschuwd dat er goed gebruik moeten worden gemaakt van de gaten in het plantendek en dat de visstek secuur moet worden verkend om niet in de problemen te geraken. Dat advies is ter harte genomen want uiteindelijk wetwn de jeugdvissers deze moeilijkheden goed te overwinnen.

Arjan Klop hengelt zich naar de winst door geconcentreerd te vissen en vooral in het laatste uur van de wedstrijd boekt hij de meeste vangsten. Korte tijd wordt hij bijgehouden door Andre Raafs. Karel Schrijvers en Ingeborg Audenaerd. Maar deze drie wedstrijdtalenten moeten in Arjan vandaag toch hun meerdere erkennen. Geloof in eigen techniek en opperste concentratie brengen Arjan uiteindelijk de tweede overwinning op rij. Sportiviteit was troef en na afloop zien we de junioren samen lekker napraten over de wedstrijd.

Wouter Riezebos doet het in zijn categorie erg goed. Hij is geduldig en blijft serieus vissen, na ruim anderhalf uur krijgt hij een eerste aanbeet en daarna weet hij de vis op zijn stek te houden en ze ook te vangen en wel zodanig dat de winst hem niet kan ontgaan. Wouter is lid van De Snoek en levert een extra prestatie door voor het eerst in het vijfjarig estaan van de Harderwijker Open de titel bij de B-jeugd naar Harderwijk te halen. In totaal wordt 64 kilo witvis gevangen, die na weging weer is teruggezet in het meer.

 

 

 B-Jeugd (8 t/m 13 jaar)

   A-Jeugd (14 t/m 17 jaar)
   naam

 Plaats

Gewicht

     naam

 Plaats

Gewicht

1  Wouter Riezebos  Ermelo 4.980   1  Arjan Klop  Sprang-Capelle 13.850
2  Corné Klop  Sprang-Capelle 2.670   2  André Raafs  Bergen 6.900
3  Peter Hofhuis  Harderwijk 2.650   3  Karel Schrijvers  Breukelen 6.870
4  Albert Stols  Hierden 2.480   4  Ingeborg Audenaerd  Sas van Gent 6.000
5  Maarten van de Berg  Harderwijk 2.230   5  Cosmo van Dijk  Zoelen 2.730
6  Danny van Dijk  Zoelen 1.600   6  Martin Schumacher  Harderwijk 2.170
7  Gert Martens  Wezep 1.400   7  Ronald Franken  Harderwijk 1.520
8  Erwin van Engelen  Doornspijk 1.380   8  Bart Riezebos  Ermelo 1.370
9  Jorrien Attema  Harderwijk 1.250   9  Chris Kroon  Elburg 0
10  Erik Klop  Sprang-Capelle 1.210   10  Hans van de Vliet  Ede 0
11  Adriaan Zevenbergen  Zuidland 1.040   11  Erik Franken  Nunspeet 0
12  Jeroen Hofhuis  Harderwijk 650   12  Hans Lokhorst  Harderwijk 0
13  Gijsbert Versluis  Werkendam 50   13  Andries Spruijt  Harderwijk 0
14  Richard de Ruiter  Harderwijk 0   14  Maarten Esmeijer  Harderwijk 0
15  Jerrel de Pauw  Harderwijk 0   15  Dirk Kwakkel  Harderwijk 0
16  Lennart van Bodegom  Harderwijk 0   16  Gerard uit de Bosch  Harderwijk 0
17  GertJan Schut  Hierden 0   17  Henry Foppen  Harderwijk 0
18  Jouk Schut  Hierden 0
19  Martijn Krabman  Harderwijk 0
20  Gerwin Stols  Hierden 0
21  Erik Versluis  Werkendam 0
22  Floor Zaal  Harderwijk 0
23  Gerrit Boonen  Hierden 0
24  HenkJan Hop  Hierden 0
25  Shandro Brummel  Nunspeet 0
26  Christan Kamphorst  Harderwijk 0
27  Frederik Kevelam  Hierden 0
28  Maurice uit de Bosch  Harderwijk 0
29  Erik Luiting  Harderwijk 0
30  Gerard van de Zande  Harderwijk 0
31  Richard Zuurveld  Harderwijk 0

 

 Grootste vis

   Grootste vis
   naam

 Plaats

Brasem

     naam

 Plaats

Brasem

   Peter Hofhuis  Harderwijk

  52 cm

     André Raafs  Bergen

52 cm

Belangrijk is de steun van derden. Als hoofdsponsor, en met veel oog voor het jeugdwerk, hebben BERBEN HENGELSPORT Harderwijk en HENGELSPORT RAVEN Lelystad fraaie prijzen ter beschikking gesteld. Verder zijn prijzen gegeven door Sportvissersmagazine BEET en de firma DAM, ARCA/BIFA, MONDIAL, Dierengilde en Pets Place Harderwijk en Faunaland en Kolibri uit Ermelo.

 

De jeugdcommissie had fraaie bekers en medailles als ereprijs. Het bestuur gaf een beker voor de grootste vis bij de B-jeugd cadeau. Helaas zijn niet alle prijzen met de vangst van vis gewonnen. Door een soepel opgetuigde verloting wordt ervoor gezorgd dat alle deelnemers met een mooie prijs naar huis gaan. De organisatie laat weten dat deze jeugdwedstrijd zonder steun niet kan worden gehouden en dat de hengelsportzaken van de sponsors, die het jeugdwerk zo geweldig steunen, de moeite van een bezoek meer dan waard zijn.

 

 


Met dank aan alle sponsoren.

De sponsoren van deze Open viswedstrijd zijn:

 

 

BERBEN HARDERWIJK

 

 

 

 

 

RAVEN LELYSTAD

 

 

 

BIFA

SENSAS

 

 

 

 

 

 

 

 

DIERENGILDE

 

 

ARCA/BIFA