REGLEMENT BOOTVISWEDSTRIJDEN

 

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Algemeen

 Wedstrijd reglement

(Vastgesteld 20 juni 2016)


ALGEMEEN

 

H.S.V. de Snoek organiseert tweemaal per jaar een bootviswedstrijd op roofvis.

 

Inleg 5,- per deelnemer.

 

Tijden:

Verenigingsgebouw open: 06.00 uur.

Loten: 06.30 uur.

Start wedstrijd: 07.00 uur.

Terug in haven en einde wedstrijd: 12.30 uur.

Inleveren wedstrijdkaart met tonen foto,s z.s.m. na aankomst in verenigingsgebouw.

Prijs uitreiking: 14.00 uur.

 

Wedstrijden worden in principe gevist volgens de datum die vermeld staan in de agenda.


WEDSTRIJD REGLEMENT

 

1. Er mag gevist worden met maximaal twee hengels per persoon en alleen met wettelijk toegestaan aas. Ondermaatse vis telt niet mee en dient onmiddellijk te worden teruggezet.

 

2. Alle gevangen vis dient vastgelegd te worden op een foto met zichtbaar meetlint of meetlat, waarna u het soort en de cm op uw wedstrijdkaart invult.

 

3. Als u niet beschik over een fotocamera en of telefoon met camera moet u zorgen dat u een andere visser als getuige hebt die uw vangst kan bevestigen.

   (Tevens zet deze een paraaf op de wedstrijdkaart bij het aantal cm's van de gevangen vis).

 

4. Mocht u vis vangen die voor eigen consumptie is (Snoekbaars of Baars) dient u die direct te doden met een krachtige tik op de kop.

   (Deze hoeft u niet te fotograferen, deze worden gemeten in de haven door iemand van de wedstrijdcommissie).

 

5. Alle gevangen vis dient u te meten en naar beneden afgerond te worden op hele centimeters dus 68,2 centimeter wordt dan 68 cm en ook 68,9 centimeter wordt 68 cm.

 

6. De winnaar wordt de visser met het groots aantal centimeters bij gelijk aantal centimeters telt het hoogst aantal gevangen vis als winnaar.

 

7. Bij onvoorziene omstandigheden (bijvoorbeeld bij onweer) kan de wedstrijdleiding de wedstrijd tijdelijk onderbreken of stoppen.

 

8. De deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige VISpas van Hsv De Snoek en de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren of de VISplannerApp.

 

9. Door deel te nemen aan bootviswedstrijden, georganiseerd door Hsv De Snoek, geeft u toestemming om uw naam te vermelden in de wedstrijduitslagen en toestemming om de evt tijdens de wedstrijd gemaakte foto's te publiceren op de website.