DE SNOEKVARIA 2009

In deze aflevering van DE SNOEKVARIA 2009 laten we weer mooie, bijzondere en soms verassende vangsten zien waar onze leden-lezers ons een foto van stuurden.
 

 

 

Jan Schoonewelle ving op 24 maart 2009 deze geweldige winde. Om het heel mooi te schrijven, Jan ving een Leuciscus Idus, want dat is de zondagse ofwel Latijnse naam die Linnaeus in 1758 aan deze fraaie vissoort gaf.

 

Jan vertelt: "Deze winde ving ik afgelopen zaterdag in de Vaartplas, tussen Lelystad en Almere. Ik viste met een vaste hengel van 11 meter. Het tuig was voorzien van een 0,8 grams dobber, onderlijn 8/00, haakje 16 en als aas één caster.
De winde heeft een ongelijke staart: gemeten aan de hand van het langste stuk van de staart (de onderzijde) was de vis ruim 59 cm! Gemeten aan de hand van het kortste stuk van de staart (de bovenzijde) was de vis exact 58 cm. De vis was extreem dik want hij zat vol met kuit en woog 3.200 gram.

Jan heeft de gegevens ook doorgegeven aan Beet in de hoop in de recordlijst van de beste tien te komen. Wij adviseren hem om zich ook te melden bij het blad Witvis Totaal.

Jan, proficiat met zo'n mooie vangst.