VISSTANDBEMONSTERING VIJVERS HARDERWIJK

Op verzoek van Hengelsportvereniging De Snoek, gaat Sportvisserij Nederland op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 november 2016 een onderzoek doen naar de visstand in de vijver bij de ‘Sypel’, Couperuslaan, St. Jansdal en Drielanden te Harderwijk.

 

Naar aanleiding van een te lage visstand afgelopen jaar, wil de vereniging weten hoeveel vis er in deze vijvers zit en wat er met de vijvers moet gebeuren.

 

Er wordt gekeken welke vissoorten in het water voorkomen, welke lengteklassen aanwezig zijn en of de vis in een goede conditie is. De resultaten van de visstandbemonstering zullen worden gebruikt om een advies over de inrichting, waterhuishouding of visstand te geven. Hieronder valt ook een advies om eventueel vissoorten uit te zetten en de bijbehorende hoeveelheden.

 

Er zal zowel met de zegen gevist worden alsook met electro.

 

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. De pers is ook van harte welkom om vanaf de oevers van het viswater verslag te doen van het visserijkundig onderzoek. De bemonstering start op dinsdag 15 november om 08.30 uur aan de Sypel.