LES AAN BASISSCHOOL IN HENGELEN 2013

Onze penningmeester Bennie Beelen heeft op 5 juni 2013 de gelegenheid gekregen om op basisschool CBS Willem Alexander te Harderwijk een lesje te geven over "Het leven op en in het water". De les was bedoel voor de kinderen in groep 3. Hij heeft dit gedaan d.m.v. een PowerPoint presentatie.

De presentatie ging met name over de planten, de waterdiertjes en het nut van beide, en natuurlijk over de vissen welke in de Nederlandse wateren voorkomen. Hoe leven ze, waar kun je ze vinden, de helderheid van het water, roofvis, witvis, visherkenning met hulp van de zoekplaten. Ook heeft hij de kinderen het verschil van het vissen met een vaste stok en met een feeder uitgelegd, waarbij hij beide type hengels heeft laten zien.

Welk type hengel is dit?

Ook is het nut van lokvoer heeft hij uitgelegd, en hebben de kinderen diverse smaakstoffen van lekker zoet tot heftige sterke geuren kunnen ruiken, ook hebben ze aassoorten kunnen zien van kunstaas uit de potjes van Berkley tot maden.

De interesse van de kinderen ondanks dat ze nog erg jong waren was erg leuk, Ik heb het ook als een zeer leuke les ervaren, en sta zeker open voor nog eens een les op welke school dan ook.

Bennie Beelen wil de school dan ook bedanken voor deze leuke ervaring.

Tevens is dit natuurlijk een goede reclame voor onze vereniging.