DEELNAME OPRUIMDAG ERMELO

Zoals een ieder weet heft HSV de Snoek te Harderwijk sinds begin dit jaar ook de visrechten in de gemeente Ermelo. Gezien wij als vereniging ons ook betrokken voelen bij de hengelsporters, welke met regelmaat gebruik maken van de wateren in Ermelo, hadden wij als vereniging besloten ook bij te dragen aan de opruimdag in Ermelo op 24 maart 2012.

Henk de ruiter (bestuurslid Weco), Bennie Beelen (penningmeester) en Harrie Vlietstra (voorzitter) zijn dan ook als delegatie, vanuit de vereniging op zaterdag naar Ermelo getogen om actief deel te nemen aan de opruimdag.

Zoals gebruikelijk zijn we begonnen met een bakkie koffie, aansluitend na de lovende woorden aan alle deelnemers van de wethouder zijn we vertrokken op de Plas van Beek eens onder handen te nemen. Hier werd alle troep opgeruimd in en om de plas, zelfs met een lange grote hark werden een aantal grote takken uit het water gehaald waar ook tegelijkertijd een behoorlijk aantal meters visdraad uit het water werd gehaald. Aansluitend zijn we naar de vijver aan de Oude Nijkerkerweg geweest wat absoluut niet overbodig was, wat was het hier een puinhoop!! Oude autobanden, lege flessen drank, plastic zakken, blikjes enz. werden in het water aangetroffen. Harrie is om  dit eruit te halen met waadpak zelfs het water ingegaan (wat een voorzitter hé, die geeft het goede voorbeeld).

Na afloop hebben we nog gezamenlijk met de overige deelnemers gebruik gemaakt van een door de gemeente aangeboden lunch. Al met al was het een geslaagde dag.

 

 

 

 

 

Tekst Bennie Beelen.