KARPERVARIA 2018

 Karper vangsten in Harderwijkse stadswateren

----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 jan 2018 Geachte,

Vandaag zat ik even op de website te neuzen. Ik zag dat HSV de Snoek om input en foto's vraagt voor wat betreft karper vangsten. Bijgaand een foto van m'n zwaarste karper welke ik tot nu toe in 1 van de Harderwijkse stadsgrachten heb mogen vangen. 75 cm en ik schat tenminste 20 pond. Vangst op zondag 7 juli 2018. Ook in diverse andere stadswateren heb ik de afgelopen tijd prachtige exemplaren mogen vangen waaronder één bijna zwarte variant en een beresterke koi. Nog niet gevangen maar wel gespot: een flink aantal forse zeelten! De water planten zijn in sommige wateren hardnekkig maar er is in mijn beleving toch een mooi bestand aan grotere vissen aanwezig (ook qua voorn en brasem en baars!) Groet Arthur Visser.

Zie overige vangsten >>

 

 003

 

 Nieuwsberichten over karper aangelegenheden

----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 jan 2017 Zijn er wetenswaardigheden over Karper of heeft u iets te melden t.a.v. de Karpervisserij (grote/bijzondere vangsten), mail deze dan naar de webmaster van Hsv "De Snoek". Al deze "nieuwtjes/gegevens" komen dan op deze site.

Ook zijn wij geïnteresseerd in leuke foto's van de leden en hun vangsten.

De website moet ook een digitaal archief worden waar alle wetenswaardigheden van de vereniging op terug is te vinden. Mocht u nog in het bezit zijn van (oude)gegevens of foto's en die nog niet op onze website staan vermeld, laat het even weten.

 

 001

 HSV De Snoek is opzoek naar

----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 jan 2017 HSV De Snoek is opzoek naar fanatieke karpervissers die het karpervissen binnen de vereniging nieuw leven willen inblazen. Er zijn volgens het bestuur genoeg leden die het karpervissen beoefenen. Om deze tak van het vissen wat meer naar voren te laten komen, binnen de vereniging, zoeken wij één of meerdere personen die een karpergroep gaan vormen. Wij als vereniging (en onze huidige karpervissers) willen heel graag dat het karpervissen weer actief word. Wij staan dan ook open voor vrijwilligers welke initiatief tonen om het karpervissen te begeleiden en dit evt in wedstrijd verband uit te voeren. Wij staan open om hierover van gedachten te wisselen. Wil jij iets doen voor de vereniging en ben je karpervisser? Dan ben je van harte welkom. Ook hier geld dat wij voor veel ideeën openstaan.

 

 002


KARPERVANGSTEN IN 2018

 

Arthur Visser met koi karper vijver St. Jansdal Vijver St. Jansdal (mei 2018)
Zeer donkere schubkarper (juli 2018) Arthur met zijn zwaarste karper van 75 cm (± 20 pond)

 Foto's Arthur Visser