ROOFVISDAG JEUGD 2022

Zaterdag 25 juni 2022

 

Je hebt er maanden lang naar uitgekeken en eindelijk is het dan zover, de roofvisdag 2022 op zaterdag 25 juni gaat beginnen!

 

Het eerste overleg op 14 maart met de vraag hoe en wanneer en wat is mogelijk en wat niet. Op 2 mei weer een avondje hardop denken en de vraag wanneer nodigen we de vrijwilligers uit met hun boot en hengels en hoeveel deel nemende jongens en meiden zullen zich gaan aanmelden. Op 30 mei toch nog maar een extra moment van de puntjes op de welbekende I zetten en de vraag of we niets zijn vergeten.

 

De aanmeldingen van de vrijwilligers liep super en met 18 boten en de bezitters ervan liep aardig synchroon met de 16 aanmeldingen van de jeugd. In die periode leek alles voor elkaar en leefde we in redelijke rust toe naar de dag waarop het zou gaan gebeuren. En dan komt er 2 weken voor aanvang de eerste afmelding en gelukkig konden we dit ondervangen met  de reserve vrijwilliger met boot. Was er wel een andere boot nodig om de spullen voor de lunch, (die op een eiland zou plaatsvinden) te regelen. Wat mooi dat er dan iemand zegt: o, geen probleem hoor ik ga jullie helpen. Tot 48 uur voordat de dag der dagen zou beginnen leek alles in kannen en kruiken, maar één berichtje van een afzegging deed ons als organisatie even afvragen van hoe nu verder. De oplossing lag voor de hand: 2 vrienden van elkaar samen met begeleider in één boot en  dat was dus ook weer voor elkaar.

 

Het evenement kon beginnen en aan alle randvoorwaarden om er een mooie dag van te maken was voldaan en kon de roofvisdag beginnen. De dag begon voor enkelen om 06.15 en eindigde om 20.00 uur, maar wat was het de moeite waard om hieraan mee te mogen werken. Een prachtige dag met ideale weersomstandigheden om een visje te vangen, blije jonge mensen en enthousiaste vrijwilligers, wat kan er dan nog mis gaan. En wat werd het op alle fronten een top dag, met veel en grote snoeken, een heerlijke Lunch op een eiland, interviews en film opnames, de voorzitter en wedhouder sportzaken samen met de boot langs alle vissers, een tas vol Goodies voor de jeugd, heerlijke lekkernijen voor de vrijwilligers en een super verzorgde BBQ. Dit alles tot stand gekomen door vrijwilligers die zichzelf volledig hebben ingezet om er voor de jeugd een onvergetelijke dag van te maken en ja, dat is helemaal gelukt en daarvoor is een groot dankjewel aan alle helpende handen zeker op zijn plaats.

 

Henny Wiekenkamp

 

 Fotoreportage bootvisdag

Deelnemende jeugd en boot vrijwilligers.