JEUGDPAGINA 2018

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Jeugdbegeleiders

 Jeugd visweekend  

 Overzicht jeugd activiteiten

 Visdag Toms Creek  
 Streetfishing in Elburg en Harderwijk  Streetfishing Harderwijk  
 Sponsorvissen voor Alpe d'HuZes  Fotowedstrijd 2018  
 Cursus en examen voor de jeugd    

Wil je graag buiten zijn en avontuur beleven ga dan VISSEN!

Henk en Henny en Ali willen je daar graag bij helpen om er van te leren en van te genieten.

Voor meer info zijn wij bereid je meer over het jeugd programma voor 2018 te vertellen.

Bel of mail gerust met onze jeugdbegeleiders.

Mail naar jeugd@hsvdesnoek.nl

 

JEUGDBEGELEIDERS

Zij staan voor u klaar:

 Onze jeugdbegeleiders/viscoaches/vismeesters

Onze 1e jeugdbegeleider

Henny Wiekenkamp

0612431162

jeugdbegeleider

Ali Alkassas

0615228762

jeugdbegeleider

Patrick Versteeg

0621874930


OVERZICHT JEUGD ACTIVITEITEN

Voor overig programma's zie AGENDA.

 

PROGRAMMA JEUGD 2018

wijzigingen voorbehouden

JANUARI 2018

ZATERDAG 13/1 JEUGD roofviswedstrijd jeugd  locatie Vissershaven Harderwijk van 10.00 tot 14.00
 
nadere info: Henny Wiekenkamp 0612431162

FEBRUARI 2018

ZATERDAG 3/2 JEUGD streetfishing jeugd  locatie Elburg (deelname gratis)
 v
ervoer + tijdstip van aanvang volgt via groeps app
ZATERDAG 10/2 JEUGD streetfishing jeugd  locatie Vissershaven Harderwijk (deelname gratis)
 
tijdstip van aanvang volgt via groeps app
 opgave via
Henny Wiekenkamp 0612431162

MAART 2018

WOENSDAG 7/3 JEUGD 1e dag jeugdcursus  verzamelen in clubhuis om 18.25 tot 20.00
WOENSDAG 14/3 JEUGD 2e dag jeugdcursus  verzamelen in clubhuis om 18.25 tot 20.00
WOENSDAG 21/3 JEUGD 3e dag jeugdcursus  verzamelen in clubhuis om 13.30 tot 15.30
WOENSDAG 28/3 JEUGD 4e dag jeugdcursus  verzamelen in clubhuis om 18.25 tot 20.00
ZATERDAG 31/3 JEUGD praktijk dag jeugdcursus  verzamelen in clubhuis om 13.30 tot 15.30

APRIL 2018

ZATERDAG 14/4 JEUGD karper viswedstrijd jeugd  verzamelen vijver Sypel/Morgen college
 vissen van 13.00 tot 16.00 - hengel keuze vrij
 opgave via Henny Wiekenkamp 0612431162

MEI 2018

ZATERDAG 19/5 JEUGD viswedstrijd jeugd  viswedstrijd tussen De Snoek en De Poepenkolk Elburg
 locatie Plas van Beek vissen van 13.00 tot 16.00 werphengel
 opgave via Henny Wiekenkamp 0612431162

JUNI 2018

ZATERDAG
+
ZONDAG
23+24/6 JEUGD visweekend  locatie: ergens in Overijssel
 nadere gegevens volgen via groeps app
 kosten 10 euro vervoer/overnachting/eten/drinken
 opgave via Henny Wiekenkamp 0612431162

SEPTEMBER 2018

ZATERDAG 1/9 JEUGD jeugdvisdag/clinic  leeftijd van 10 t/m 17 jaar locatie Zeewolde
 nadere info: Henny Wiekenkamp 0612431162
 of via Wats App
ZATERDAG 22/9 JEUGD karperviswedstrijd jeugd  locatie: Couperuslaan Harderwijk
 bij eerste brugje Rabobank verzamelen: 13.00 uur
 nadere info: Henny Wiekenkamp 0612431162

OKTOBER 2018

ZATERDAG 27/10 JEUGD vissen jeugd +BBQ  vissen Toms Creek Lelystad
 nadere gegevens volgt via groeps app
 opgave via Henny Wiekenkamp 0612431162

NOVEMBER 2018

ZATERDAG 24/11 JEUGD streetfishing jeugd  locatie Vissershaven Harderwijk van 13.30 tot 16.30
 
nadere info: Henny Wiekenkamp 0612431162

 


FOTOWEDSTRIJD 2018

 

Dit jaar is er voor de eerste keer een foto wedstrijd georganiseerd voor de jeugd van HSV de Snoek, met als opdracht om de leukste, de grootste, de lelijkste, of de meest bijzondere foto te schieten die te maken heeft met de vissport.

Het moest een foto zijn die gemaakt is in 2018 en je mocht er zelfs iet over schrijven.

Uiteindelijk is er verleden week van de 16 inzendingen door Martijn van Hengelsport Hendriks een winnaar gekozen en wel: Maarten Snoek!!!!

We zien hoe blij, trots en gelukkig hij is met de mooie steur die hij heeft gevangen bij Toms Creek in Lelystad.

Maarten van harte gefeliciteerd namens alle jeugd en begeleiders van de Snoek.

En in het jaar 2019 is er een opnieuw een foto wedstrijd met een mooie prijs voor de winnaar die de jury weet te verleiden met zijn of haar mooiste foto.

 

 

Op de foto hieronder zien we Maarten Snoek met een mooie dropshot hengel en bij behorende molen, die de hoofdprijs vormde voor de fotowedstrijd 2018.

De prijs die Maarten Snoek heeft gewonnen met de foto wedstrijd is deels beschikbaar gesteld door de Hengelsportwinkel Hendriks, waarvoor onze enorme dank.

 


STREETFISHING HARDERWIJK

 

" Zwaar bewolkt en water koud "

 

Op de laatste zaterdag van november 2018 was er ook de laatste viswedstrijd voor de jeugd in dit jaar en ondanks de kou werd het een leuke middag.

 

Het was zoals aangegeven in de agenda een dropshot wedstrijd en we keken raar op dat er twee deelnemers met een vaste stok met een made of een worm aan de haak mee deden. Na een kort overleg begrepen beide heren dat dat eigenlijk niet de bedoeling was en konden we er best de lol van inzien. Er werden diverse plannen bedacht en listen verzonnen om een baarsje of snoek te verschalken, maar dat viel nog niet mee.

 

Maar toen gebeurd het onverwachte: Ali helpt David en met zijn hengel en tot ieders verrassing, komt er een snoek van 92 cm aan David zijn prachtige hengel en gevangen door Ali. Het was best koud en een beker warme chocomelk ging er bij allen wel in en verwarmde een moment je lijf. Het streetfish gebeuren werd ten volle gebruikt en men liep van links naar recht en tussen en achter de botters die er lagen. Prachtig om te zien hoe intensief de jeugd hiermee bezig was en heel veel moeite deed om een visje te vangen.

 

Uiteindelijk stond het aantal gevangen baarsjes op elf en was de grootse vis zo'n 25 cm lang en dat leverde een mooie waardebon op. Ook de geen met de meeste punten (37) ontving dezelfde waardebon en voor de overige deelnemers was er een waardebon die iets minder waard was, maar zeer leuk om te ontvangen. Met dank aan de hulp van Marcel en Ali sluiten we dit jaar af en willen we in 2019 met veel passie en elan de jeugd verder de kneepjes van de vissport bij brengen en bovenal het plezier er in altijd aanwezig laten zijn.

 

Henny Wiekenkamp

 

Deelnemers streetfishing.

 

Voor meer foto's hier.


VISDAG TOMS CREEK

 

Op zaterdag 27 oktober vertrokken er vanaf diverse plekjes in Harderwijk en Ermelo 14 kinderen en 4 begeleiders richting Lelystad om een dagdeel te gaan vissen bij:

 

Toms Creek

 

We vertrokken allen zo rond de klok van 7.30 en het was nog behoorlijk donker en het regende volop, maar dat kon de voorpret niet drukken. Aangekomen bij de visvijvers werden we verwelkomt met een schraal zonnetje en daar waren we reuze blij mee. Met 15 vissers namen we plaats aan de avonturen vijver nummer twee en voor de geen die een hengel hadden gehuurd stonden deze reeds uitgestald en klaar om te gaan gebruiken.

 

Om 8.30 viel het startschot en de eerste Steur werd om 8.35 binnen gehaald en daarna werden er nog meer vissen gevangen die de prettige sfeer alleen maar versterkte. Om 10.15 werd er voor een ieder iets te drinken aangeboden en daar werd door allen dankbaar gebruik van gemaakt. De visvangst die in het begin zo goed was, werd gaande weg een stuk minder en werd er slechts af en toe nog een mooie steur gevangen. Uiteindelijk waren er twee meisjes die die ieder een steur hadden gevangen van 102 cm en ieder een mooie prijs ontvingen.

 

Na het opruimen van onze visspullen was er voor een ieder een lekker ijsje en dat was natuurlijk smullen! Instappen in de autos en met zn allen naar het clubhuis van de snoek om daar te gaan BBQ. En om een aantal viskoffers van zolder en nog wat andere spulletjes die we hadden gekregen te gaan verloten. Het was enorm gezellig en genoten we van een hamburger, een sateetje en een patatje en wat te drinken uiteraard. Rond de klok van drie uur was het feestje voorbij en moest er worden opgeruimd en ging een ieder naar huis en kijken we terug op een gezellige dag, met dank aan de  vrijwilligers die met hun hulp onmisbaar waren.

 

Met een groet van,

Henny Wiekenkamp

 

De deelnemers.  

 

Voor fotocollage klik hier.


JEUGD VISWEEKEND

 

Het visuitje met een overnachting op de camping in het prachtige dorpje Ossenzijl, midden in het schitterende natuurgebied van de Weerribben was Super!

 

Na een aantal belangrijke en minder voorbereidingen werd er op zaterdag 23 juni om 10.15 verzameld op de Couperuslaan in Harderwijk. Het was daar een drukte van belang met het uitladen van heel veel visspullen uit de auto van papa of mama en het weer inladen in het busje en de aanhanger van Paul. Een auto met caravan van Aard was reeds op weg met drie kinderen en een familie uit Ermelo ging ook rechtstreeks naar de Camping.

Om 10.35 was er eindelijk het startschot dat we op weg konden en na een ritje van een uur kwamen we bij de prachtige camping de Kluft en na te zijn aangemeld kon het opbouwen van de tenten en het verzamelen van de meegebrachte visspullen beginnen. Dit gebeuren leek nogal chaotisch, maar binnen een uurtje stond alles zo ongeveer op zo'n plek. Ondertussen waren ook de knakworsten opgewarmd en kon de lunch beginnen en was de drang om te gaan vissen bijna niet te houden.

Om 13.00 uur was de start van de eerste wedstrijd: vissen met de vaste hengel en de meest gevangen vissen was bepalend voor de uitslag van dat moment en ook voor de totaal vangst van het weekend. De teller stond na anderhalf uur op zo,n 25 vissen en na te zijn gestopt met dit onderdeel was het tijd om wat te drinken en daarna  mocht een ieder vissen op de manier zoals je dit zelf voor ogen had. In die periode van 3 tot 5 werd er weinig gevangen, maar veel uitgeprobeerd zal ik maar zeggen.

Na een kleine versnapering was het nu de hoogste tijd voor een spoed cursus gericht werpen met de werphengel en na een korte introductie van Ali en Marcel werd ook van dit onderdeel een wedstrijd die een mooie prijs zou opleveren. Rond de klok van half zeven was het de hoogste tijd om met elkaar rond de schotelbraai  van Aard plaats te nemen en lekker te eten en te drinken van meegebrachte lekkernijen. Verzadigd en aanzienlijk aangedikt kon het volgende evenement  aanvangen en wel met een  Karper wedstrijd!!! Deze avond was het bladstil op het water en de temperatuur was zeer aangenaam. Vele kilo's bolies en ander bijzonder lokvoer werd in het water gegooid om een mooie karper te verschalken, maar heelaas, geen visje gevangen, maar wel intensief met je sport bezig zijn.

Het bleek heel moeilijk om te stoppen met vissen, maar om 22.30 was het uit met de pret en na een laatste slok limonade en een handje chips werden de tanden gepoetst en onmiddellijk je slaapzak in. De afspraak was dat er op zo'n vroegst om 5.00 uur mocht worden gevist en dan ook nog in volstrekte stilte i.v.m. de andere camping gasten.

De vier oudste jongens hadden het plan opgevat om s ,nachts ook een hengeltje uit te gooien met de hoop dat er dan wellicht een mooie karper aan zou komen. Met maar liefs acht hengels, piepers en melders en super aas, was het resultaat nul! In alle vroegte waren er toch een aantal die aan  de waterkant waren te vinden en oma 5.30 uur was opa Henny al weer bezig met koffie en thee en een heerlijk broodje. Langzaam maar zeker kwam een ieder uit zijn of haar tent en werd er volop gevist en gegeten. Vanaf 9.30 uur gingen we opruimen en alles weer inladen wat we de dag ervoor nog hadden uitgeladen. Een laatste slok limonade en een kopje koffie  en tot slot de prijsuitreiking.

De beker met de grootste vis ging naar Mirthe met een brasem van 59 cm. De prijs voor de meeste vis ging naar Stan met 30 visjes en de prijs voor de beste gericht werpen prestatie ging naar Marit. Voor alle deelnemers aan dit visuitje was er een waardebon van Hendriks met een waarde van 5 euro. Rond de klok van 11 uur vertrokken we weer naar Harderwijk en kijken we terug op een zeer geslaagd weekend met veel gezelligheid en aandacht voor elkaar.

 

Met een groet van,

 

Henny Wiekenkamp

 

De winnaars.

 

Voor fotocollage klik hier.


CURSUS EN EXAMEN VOOR DE JEUGD

 

Jeugd viscursus 2018.

 

Ook Hsv De Snoek heeft via schoolsportactiviteiten zijn beste beentje voor gezet.

Alle Harderwijkse jeugd kon zich via de Sportwijzer Harderwijk aan melden voor de jeugdcursus vissen.

Via de sportpas van de gemeente Harderwijk konden alle school gaande kinderen zich aan melden.

 

 

Voor meer gegevens Sportwijzer hier.

 


Verslag van de jeugd viscursus:

 

 

De jeugdcursus van HSV de Snoek heeft als doelstelling de jeugd enthousiast te maken en de basisbeginselen bij te brengen van het vissen, waarbij de nadruk ligt op het verantwoord en respectvol omgaan met vissen en de omgeving.

De onderwerpen welke we behandelen zijn o.a.:

- dat ze zuinig moeten zijn op de natuur;

- ze leren wat er allemaal in het water leeft;

- ze leren hoe ze een vis kunnen herkennen;

- ze krijgen uitgelegd hoe een vis in elkaar zit en hoe ze ermee moeten omgaan;

- de kinderen leren zelf een tuigjes maken welke ze aan de waterkant gaan gebruiken;

- en hoe ze zich aan de waterkant moeten gedragen;

- en zij krijgen een stukje praktijk door met ze te gaan vissen;

- en nog veel meer.

 

Jeugd Cursus Vissen voor Kids in het voorjaar van 2018.


SPONSORVISSEN VOOR Alpe d'HuZes

 

"van ik naar samen"

 

Wat ruim twee weken geleden begon met een telefoon gesprek is op zaterdag 10 Maart 2018 in het mooie plaatsje Elburg realiteit geworden. Het begon ongeveer zo: Hoi Martien, wat leuk dat je me belt en wat heb je te melden? Wij van de HSV de Poepenkolk hebben de komende weken geen activiteiten gepland met de jeugd, maar zou het mogelijk zijn om via een viswedstrijd iets te kunnen betekenen voor de organisatie Alpe d'HuZes? Meestal denk je dan aan het beklimmen van een enorme hoge berg in Frankrijk, maar het doel blijft hetzelfde en dat  is geld inzamelen en mee strijden op de overwinning tegen kanker en dat kan ook via een een middag vissen met gedreven jongens en meiden en enthousiaste jeugdbegeleiders!

 

 

Er is door een groep jonge mensen van HSV de Snoek en van HSV de Poepenkolk een actie gestart en hebben zij er alles aangedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Op zaterdag 10 maart was er het vis evenement en tevens en bekendmaking van de hoogte van het ingezamelde bedrag. Het was een drukte van belang in en rond de prachtige haven en werd ernaar hartenlust gevist, gevangen, gegeten en gedronken (warme chocomel). De kinderen zorgden voor veel onderling vertier en de ouderen voor punten controle, aandacht en niet te vergeten veel aanmoediging. Inmiddels werd ook het door de jeugd opgehaalde geld verzameld en samen met de extra donaties van beide hengelsport verenigingen bleek bij de eerste ruwe telling het geldbedrag ruim boven de 2300,- te liggen. Wauw en wat een super mooi bedrag en wat was een ieder blij en geraakt door deze prachtige opbrengst. Een grootse prestatie van gedreven mensen, jong en oud en van ieder voor zich, naar samen voor n doel.

 

Samen met de sponsoren van Visdeal, Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Midwest Nederland en vele andere betrokken sponsoren, is er door mensen, vr andere mensen die we vaak niet eens kennen iets opgebracht waarvoor ik/wij enorm dankbaar voor zijn.

 

Op deze onvergetelijke middag in Maart 2018 werd de wereld een klein beetje mooier.

 

Met een vriendelijke groet,

 

Henny Wiekenkamp

Jeugdbegeleider HVS de Snoek


STREETFISHING IN ELBURG EN HARDERWIJK

 

" Een bijzondere Middag "

 

Op zaterdag 3 februari waren we als jeugd van HSV de Snoek te gast bij onze vrienden van HSV de Poepenkolk in het mooie plaatsje Elburg. Samen hebben we er een gezellige vismiddag van gemaakt en onder het genot van broodje knakworst en warme chocomel en fanatieke streetfishing jongeren werd het een middag die ertoe deed. Dank voor de hartelijke ontvangst en inzet van vrijwilligers!

 

Op zaterdag 10 februari was er de return streetfishing wedstrijd in ons bijzonder fraaie haven, in het even zo mooie plaatsje Harderwijk. Met 22 kinderen die gewapend met prachtige dropshot hengels en verdere benodigdheden langs de kades een poging deden om een vis te verschalken. Het was een drukte van belang zo langs de waterkant en werd er regelmatig  baars gevangen en tweemaal een snoek(je) en werd er zelfs een kleine snoekbaars gevangen. Ook deze middag verliep in harmonie met de omgeving, het vissen en met elkaar, wat een vermelding waard is en dank aan de inzet aan alle deelnemers en vrijwilligers. Ook deze middag werd de inwendige mens niet vergeten en was er voor allen warme chocomel en een broodje frikadel.

 

De winnaar was Jorien Westerik uit Elburg met 97 punten en hij ontving een super mooie dropshot hengel die beschikbaar werd gesteld door Hendriks Hengelsport en een mooie beker. De grootste vis van 42 cm en hij ontving een grote beker en een viskoffer met waardevolle inhoud. Enorm trots dat het enige meisje wat meedeed en als vertegenwoordigde van HSV de Snoek, de derde plaats veroverde met 42 punten! Hoop dat er met dit evenement, wat we samen met de jeugd van Elburg en Harderwijk organiseren, nog vele mooie en spannende vis ontmoetingen zullen opleveren!

 

Henny Wiekenkamp

 

 Deelnemers streetfishing.

 

   

 

Voor meer foto's hier.


Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 2018 terecht.