JEUGDPAGINA 2014

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugd viswedstrijden

 Tweede Streetfishing voor de jeugd  21e Harderwijker open

 Streetfishing voor de jeugd

 Verenigingskampioen jeugd  Selectiewedstrijd jeugd Federatie Randmeren
 Cursus en examen voor de jeugd  Sportiviteitprijs  NK Jeugd

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 2014 terecht.


STREETFISHING VOOR DE JEUGD

Eerste Streetfishing in Harderwijk een succes.

 

Zaterdag 22 maart heeft HSV de Snoek voor het eerst streeftfishing voor de jeugd georganiseerd, mede dankzij Gerard Klomp van hengelsport Zeewolde en Rick Hartgers was dit zeer geslaagd.

Na het vissen in de haven van HSV de Snoek (waar de vis het liet afweten) zijn we verkast naar de haven van Harderwijk waar de meeste deelnemers vis wisten te vangen. De baars had er blijkbaar het meeste zin in gezien deze massaal toehapte op het kunstaas, ook werden er een paar kleine snoekjes gevangen, en zelfs een kleine roofblei.

Na afloop is de jeugd nog mee terug gegaan naar het verenigingsgebouw van HSV de Snoek waar ze werden getrakteerd op een frikadel en een glaasje fris.

Heren begeleiders en Jeugd, wij hebben er gezamenlijk een fantastische middag van gemaakt, dit gaan we op zaterdag 7 juni nog eens herhalen.

 

Voor fotocollage klik hier.

 

Voor meer details hier.


CURSUS EN EXAMEN VOOR DE JEUGD

Jeugd viscursus 2014.

 

Ook Hsv De Snoek heeft via schoolsportactiviteiten zijn beste beentje voor gezet. Alle Harderwijkse jeugd kon zich via de Sportwijzer Harderwijk aan melden voor de jeugdcursus vissen.

Via de sportpas van de gemeente Harderwijk konden alle school gaande kinderen zich aan melden.

 

 

Voor meer gegevens Sportwijzer hier.

 


Verslag van de jeugd viscursus:

 

 

De jeugdcursus van HSV de Snoek te Harderwijk heeft als doelstelling om de  jeugd het een en ander te leren hoe ze zichzelf kunnen redden aan de waterkant, en dat ze weten wat ze moeten doen, en hoe ze zich moeten gedragen aan de waterkant.

 

De onderwerpen welke we behandelen zijn o.a.:

- dat we de kinderen zelf leren tuigjes te maken welke ze aan de waterkant nodig hebben;

- dat we ze leren wat er allemaal in het water leeft;

- dat ze zuinig moeten zijn op de natuur;

- dat we ze leren hoe ze een vis moeten te herkennen;

- hoe ze zich moeten gedragen;

- hoe een vis in elkaar zit en hoe ze ermee moeten omgaan;

- enz.

 

De eerste cursusavond: woensdag 26 maart 2014

 

Deze avond bestaat uit een stukje theorie over wat nu vissen is. Wat we allemaal echt nodig hebben aan de waterkant. Het behandelen van een gedeelte uit het werkboek. Het leren knopen met een grote oefenhaak en een dik nylon draad, met zowel een oogje als met een bledje. Aansluitend doen we dit nogmaals maar dan met materiaal welke we gebruiken bij het maken van een tuigje, om te oefenen. Als laatste de visherkenning deze avond de Blank- en de Ruisvoorn waarbij buiten de kenmerken van de vis ook de wordt verteld waar moeten we ze zoeken in het water, wat eten ze, wanneer paaien ze, hoeveel eitjes kunnen ze leggen en wanneer doen ze dit enz. Onze ervaring is dat de kinderen dit reuze interessant vinden en muisstil zijn bij de uitleg.

 

De 2e cursusavond woensdag 2 april 2014

 

Op deze avond wordt er wederom een stuk theorie behandeld, nu gaan we dieper in op de vele keuzes er zijn m.b.t. de aanschaf van bijvoorbeeld de hengel, dobbers, lijn, lood, haakjes enz, en wat wij nodig hebben als beginnend visser. Verder wat verstandig is om mee te beginnen bij het vissen en natuurlijk niet te vergeten het onderhoud van de materialen.

Ook werd op deze avond onder begeleiding een voorntuigje gemaakt. Per 3 à 4  kinderen is er een vrijwilliger om ze te ondersteunen waar nodig is. Als het tuigje gereed is, wordt deze keurig uitgelood en op het tuigenplankje gezet. Op deze avond hebben veel kinderen toch wel hun tijd nodig om voor het eerst zelf een tuigje te maken waar ze zo mee aan de waterkant kunnen gaan zitten. Erg leerzaam voor de kinderen. Een veel voorkomende fout is verkeerd beginnen en de dobber verkeerd om monteren.

Wederom behandelen we deze avond een stuk uit het cursusboek, en hebben we weer de visherkenning deze maal de Brasem en de Kolblei.

 

De 3e cursusavond woensdag 9 april 2014

 

Ook nu beginnen we deze avond weer met een stukje theorie. Hier worden o.a. de aassoorten behandeld. De soorten hengels zoals de insteek-, oversteek-, en de telescoophengel. Tevens wordt uit geleg wat onze voorkeur heeft en waarom. Wat mag er niet ontbreken in je viskoffertje, waaraan moet een leefnet en pannet voldoen. De gedragsregels aan de waterkant hoe ze zich behoren te gedragen waaronder natuurlijk de stek netjes en onbeschadigd achterlaten.

De visherkenning de Baars en de Snoekbaars.

Ook deze keer werd er weer een gedeelte van het cursusboek behandeld.

Deze avond maken we tevens een Brasem tuigje, de 2e maal dat ze een tuigje maken gaat toch altijd sneller dan de eerste maal.

 

De 4e en laatste theorie avond op woensdag 16 april 2014

 

De laatste avond zijn de kinderen zoals voorgaande jaren rumoerig en beginnen ze behoorlijk vrij te worden.

Ook hebben we op deze avond onze voorzitter en tevens BOA Harrie Vlietstra uitgenodigd om de jeugd middels een PowerPoint presentatie de jeugd de visserijwet bij te brengen. Ook behandeld werd o.a. de gesloten tijden. Welke aas en vis soorten en de bijbehorende documenten welke nodig zijn, minimummaten van de vissoorten waar dit betrekking op heeft, de werkzaamheden van een Boa wat doet deze zoal. dit werd echt op een zeer leuke manier gebracht, de jeugd vond dit ook zeer interessant (ze waren zelf stil)

Ook hebben we voor het laatst de Visherkenning deze maal de Snoek en de Paling. De paling doen we bewust, om buiten alle informatie zoals we ook bij de voorgaande soorten vis hebben behandeld de problematiek van de Paling door te geven alsmede het vangstverbod.

 

De Examendag op zaterdag 19 april 2014

 

Dit maal hebben we gekozen voor onze eigen haven bij het verenigingsgebouw aan de Marie Curiestraat te Harderwijk. De kinderen moesten zelf de hengels optuigen, bij de één ging het beter dan bij de ander, maar ook uiteindelijk kwam dat goed. Helaas was vanwege het mooie weer, begin maart, de vis al massaal weggetrokken uit de haven zodat de vangsten ronduit slecht waren.

Na afloop zijn alle kinderen teruggegaan naar ons verenigingsgebouw waar we de diploma’s hebben uitgereikt.

Aan alle jeugdleden, werden op kosten van de vereniging, een VBL gegeven. Zij kregen natuurlijk een glaasje fris met een frikadel, zodat ze dit jaar met een JeugdVISpas aan de waterkant kunnen zitten, en dus niet bang hoeven te zijn voor onze Boa's.

 

Aansluitend hebben we nog traditiegetrouw een groepsfoto gemaakt welke op de site komt en welke is verstuurd word aan de regionale kranten.

 

Bennie Beelen

 

Voor fotocollage klik hier.

 

Deelnemers en begeleiders aan de jeugd viscursus.

STREETFISHING VOOR DE JEUGD

Tweede Streetfishing in Harderwijk wederom een succes.

 

Zaterdag 7 juni heeft HSV de Snoek voor het tweede maal streeftfishing voor de jeugd georganiseerd, mede dankzij Gerard Klomp van hengelsport Zeewolde en Rick Hartgers was dit ook weer een zeer geslaagde middag.

De opkomst was prima met 14 kinderen. Alleen de vangsten in de haven van Harderwijk liet het afweten. Er werd helaas maar één baarsje gevangen. Na het vissen in de haven van Harderwijk zijn we verkast naar ons eigen botenhaventje waar ook weer niets werd gevangen. Dan maar een laatste poging in de Pasteurhaven, maar ook daar werd niets gevangen. De baars of snoek hadden er blijkbaar geen zin in.

Na afloop is de jeugd nog mee terug gegaan naar het verenigingsgebouw van HSV de Snoek waar ze werden getrakteerd op een frikadel en een glaasje fris.

Het was weer een geslaagde middag ondanks de slechte vangsten. Toch heeft de jeugd weer iets opgestoken, dit gaan we zeker nog wel herhalen.

 

Voor de hele fotocollage klik hier.  

 

Voor meer details hier.


VERENIGINGSKAMPIOENEN JEUGD

Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 2014
   naam Punten
1    
2    
3    

 

 

Dit jaar heeft er geen jeugdcompetitie plaats gevonden.


SPORTIVITEITPRIJS

 

De winnaar van 2014 is: -

 

 

Toont het winnen van viswedstrijden en het verenigingskampioenschap dat de hengeltechniek wordt beheerst, sportiviteit toont dat de hengelaar over een juiste mentaliteit en houding beschikt die heel belangrijk is voor onze hengelsport.

Zijn naam komt ook op het erebord van winnaars van deze belangrijke prijs dat in ons verenigingsgebouw hangt.

 

Dit jaar is er geen sportiviteitprijs uitgereikt doordat er geen jeugdcompetitie heeft plaats gevonden.


21e HARDERWIJKER OPEN

 

Dit jaar is er geen Harderwijker Open gevist doordat er te weinig deelnemers zich hebben aangemeld.

 


SELECTIEWEDSTRIJD JEUGD FEDERATIE RANDMEREN

 

Er heeft geen jeugd, van HSV De Snoek, hieraan deelgenomen.

 


NK JEUGD

 

Er heeft geen jeugd, van HSV De Snoek, hieraan deelgenomen.