JEUGDPAGINA 2010

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugd viswedstrijden

 Verenigingskampioen jeugd  

 Cursus en examen voor de jeugd

 Sportiviteitprijs  Leuke evenementen
 Znojmo 2010  17e Harderwijker open  

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 2010 terecht.


CURSUS EN EXAMEN VOOR DE JEUGD

Hengelsportvereniging De Snoek heeft traditiegetrouw in de maand maart wederom een zeer geslaagde jeugdcursus gegeven.

Met behulp van fantastische leermiddelen (mede dankzij een bijdrage van de Rabobank) moesten de deelnemers veel lesstof opnemen, leren knopen, vistuigjes maken en hebben alle 35 jeugdige vissertjes zaterdag 28 maart zowel het theorie als het praktijkexamen met goed gevolg afgelegd.

Op deze jeugdcursus leren de kinderen niet alleen vissen, maar leren ze ook op een verantwoorde manier omgaan met de natuur en hebben ze de diverse soorten vis leren kennen die vaak in de Nederlandse wateren voorkomen.

Na afloop van de examendag hebben de kinderen allemaal hun felbegeerde diploma ontvangen en als blijk van waardering hebben ze allemaal de vispas 2010(gratis) ontvangen van de hengelsportvereniging.

Bennie Beelen

 

     

     

     

 

Voor meer foto's op deze knop.

 


ZNOJMO 2010

Een reisverslag van de Znojmo-gangers.

Op uitnodiging van de gemeente Harderwijk zijn er een aantal jeugdleden, van onze vereniging, naar onze zusterstad Znojmo geweest. Per touringcar vertrok een gezelschap van meerdere verenigingen en enkele vertegenwoordigers van de gemeente Harderwijk naar Znojmo.

Op 5 mei 2010 was het dan zover. Enkele jeugdleden(Storm van Wijk, Gert Wouters, Daniel van Straaten en Rick Wouters) en hun begeleiders (Jan Rondhuis, Evert van Straaten en Coralda Segeren) vertrokken om 01.00u met een bus richting Znojmo.

Ondanks de vele lege plekken besloot Storm om gezellig een tijdje Coralda te pesten(want lezen dat doe je maar in je eigen tijd!!). Helaas had dit voor Storm niet het gewenste resultaat tot gevolg en besloot hij na een uur of 4 om te verkassen naar een andere plek in de bus.

Om de (ongeveer) 4 ½  uur werd er gestopt om de benen te strekken.

Om 08.30 uur Pauze! Tijd voor het ontbijt. Het ontbijt was gezellig en zeer goed verzorgd(door de gemeente Harderwijk).

Na een reis van ongeveer 15 uur eindelijk in Znojmo. Daar stond Zdenek (jeugdleider hengelsprot vereniging Znojmo) al op ons te wachten. Zdenek zei het leuk te vinden om enkele van ons opnieuw te mogen begroeten en het erg leuk te vinden dat er “nieuwe gezichten” te begroeten waren.

Na dit hartelijk welkom werden wij naar ons pension gebracht. Daar stond de eigenaresse al op ons te wachten.

Zij had de kamer indeling al klaar. Daniel en Evert moesten samen op een kamer. Jan en Coralda ook samen op een kamer. De andere 3 jongens mochten ook samen een kamer delen. Maar wel de kamer tussen die van Daniel en Evert en die van Jan en Coralda in.

Om 19.30u werden wij, samen met alle andere reislustigen die bij ons in de bus zaten, verwacht voor een diner. Deze avond was gezellig.

Ondanks dat waren we allemaal erg blij dat we om 22.30 uur in ons mandje lagen. Waar toch van de middelste kamer nog de nodige kabaal kwam. Na de belofte gedaan te hebben om als het niet snel stil zou zijn ik(Coralda) bij hen op de kamer zou komen slapen was het met een minuut of 5 toch echt helemaal stil.

Donderdag 6 mei

Bij het afgaan van de wekker was het al meteen duidelijk. Regen! Dit mocht voor ons de pret niet drukken. Er was voor Storm, Gert, Deniel en Rick een spel in de gymzaal van de school. Pavel en Thomas (leden van de visvereniging Znojmo) leerden de jongens werpen. Doormiddel van een plaat en de vloer die moest dienen als voerplek werd er flink geoefend en veel geleerd. Na een ochtend “droog”gevist te hebben was het tijd voor het echte werk!

Maar niet voordat er een warme maaltijd was gegeten(op de school waar Zdenek directeur is).

De hele middag gevist. En allemaal een aardig visje gevangen. De één wat meer dan de ander. Maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijk met zijn allen aan de waterkant gezeten. En het weer? Het was droog en af en toe kwam het zonnetje even tussen de wolken door gepiept. Tijdens deze middag kwamen er twee heren van de foto en video club Harderwijk om het één en ander te filmen en te fotograferen.

Tegen 17.00 uur werden wij weer naar ons pension gebracht. Daar kregen wij een heerlijke warme maaltijd. Om vervolgens weer opgehaald te worden om naar de stad te gaan. Op een van de mooie pleinen in Znojmo was een markt. Op deze markt stonden alle zustersteden van Znojmo met een eigen kraam. Ook Harderwijk werd daar vertegenwoordigd. Er werden klompen en hortensia`s verkocht door de Harderwijkers.

Na een tijdje op het plein geweest te zijn we samen met enkele vissers uit Znojmo richting de pizzeria vertokken.

Al met al een zeer geslaagde dag.

Vrijdag 7 mei

Vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt werden we opgehaald om te gaan vissen. In een super mooi (particulier) water. Veel gevangen.  Allemaal super trots op de mooie karpers die gevangen werden. Er werd door de jongens nog even aan Ronald gedacht! Weekenden in een tentje aan de waterkant(zonder succes??) En in Znojmo vingen ze na net even gevist te hebben al een mooie karper.

Om 12.30 uur kwam Zdenek ons verrassen met een warme maaltijd. Die we met zijn allen hebben gegeten aan de waterkant.

Na het eten nog even gevist. En toen….. Op verzoek van de jongens de stad in. Waar flink geshopt werd.

Tegen 17.00 uur werden wij teruggebracht naar het pension. Daar kregen we een heerlijke warme maaltijd. Na het eten moesten de koffers alweer ingepakt worden. Want helaas dit was alweer de laatste dag in Znojmo.

S`Avonds weer naar het plein geweest. Groot feest op het plein met live muziek. Het was daar echt heel gezellig. Totdat…………..Een hoosbui. Met zijn allen naar de pizzeria gerend(Waar we als verzopen katten binnen kwamen). En hebben er daar een gezellige avond van gemaakt samen met enkele leden van de visvereniging Znojmo.

Hier moesten wij ook al afscheid nemen van Thomas en Pavel. Zij waren mede verantwoordelijk voor de geweldige dagen in Znojmo.

Zaterdag 8 mei

Pff net na 06.00 uur de wekker. Na een heerlijk ontbijt was het alweer tijd om te vertrekken. Om 08.00u vertrok de bus weer richting Nederland.

Na een reis van zo`n 15 uur waren we allemaal blij om weer thuis te zijn.

We hebben genoten van de mooie dagen in Znojmo. En zullen er allemaal nog vaak aan terug denken. Want deze trip was geweldig!

Coralda Segeren


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 2010
   naam Punten
1  Rick Wouters 346
2  Ruben van den Berg 317
3  Gert Wouters 300

 

De grootste vis werd gevangen door: Gert Wouters

 

Tijdens de feestavond voor de jeugd zijn alle prijswinnaars gehuldigd.

 

 


SPORTIVITEITPRIJS

 

De winnaar van 2010 is:

 

B- jeugd:

 

Toont het winnen van viswedstrijden en het verenigingskampioenschap dat de hengeltechniek wordt beheerst, sportiviteit toont dat de hengelaar over een juiste mentaliteit en houding beschikt die heel belangrijk is voor onze hengelsport.

De winnaar kreeg een mooie beker en een fraaie oorkonde.

 

Zijn naam komt nu ook op het erebord van winnaars van deze belangrijke prijs dat in ons verenigingsgebouw hangt.

 

"Puntgave prestatie en van harte gefeliciteerd!"

 

Natuurlijk zijn al onze jeugdvissers erg sportieve vissers, maar dit jaar stak Boris er net nog een beetje bovenuit. Iemand zei dat het misschien wel kwam door de stekelhaartjes op zijn hoofd.

 


17e HARDERWIJKER OPEN

 

 Ruben van den Berg was de beste vissers bij de B-jeugd van HSV "De Snoek" tijdens de Harderwijker Open.

 

 Hij heeft hiermee de "DIK ENKLAAR BOKAAL" gewonnen.

 

 Voor resultaten hier.


LEUKE EVENEMENTEN