JEUGDPAGINA 2007

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugd viswedstrijden

 Opnieuw aparte spaarpot  

 Viscursus en examen voor de jeugd

 14e Harderwijker open

 Kleine terugblik op de jeugd feestavond
 Verenigingskampioen jeugd  Federatie selectie wedstrijd jeugd  Afscheid van jeugdleider Gerrit Timmer
 Sportiviteitprijs  Leuke evenementen  

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 2007 terecht.


VISCURSUS EN EXAMEN VOOR DE JEUGD

Op 7 maart begonnen ze weer met een leuke VISCURSUS. Op deze viscursus leerde je veel over de biologie van vissen. Waar en hoe leeft vis, hoe kun je vis vangen en welke spulletjes heb je daarbij nodig.

Je leerde haakjes monteren en het op de juiste wijze maken van tuigjes. Na de cursus hoeft niemand je dan meer te helpen, dat kun je dan lekker helemaal zelf.

Je zult ontdekken dat er veel te beleven is als sportvisser in de natuur en samen maken we er een spannende ontdekkingsreis van.

In de afgelopen jaren hebben al honderden kinderen onze viscursus gevolgd en die hebben daar geen spijt van. Voor leden was de viscursus gratis. Niet leden betaalden € 15 en kejgen na de cursus, behalve het diploma, twee mooie en leerzame cursusboeken. Bovendien kreeg je van De Snoek de jeugdVISpas en dat is het jeugdlidmaatschap met alle nodige vergunningen.

 

 

Kennismakingsavond en vijf lessen.

Er is een kennismakingsavond voor cursisten en ouders op 21 februari en dan zijn er vijf lessen.

Vier lessen op woensdagavonden van 19.00 tot ± 20.30 uur en één praktijkmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

De data van les een tot en met vier zijn 7, 14, 21 en 28 maart. Les vijf, het praktijkvissen, is op 31 maart.

 

 

 

Dit is het achttiende jaar waarin door De Snoek een viscursus voor de jeugd wordt gehouden.

De deelnemers leren snoertjes maken, uitloden, bereiden van lokaas, optuigen van de hengel en uitpeilen van het vistuigje.

Met behulp van een opdrachtenboek en een cursusboek komen de deelnemers in aanraking met de vele aspecten waar de sportvisserij zich mee bezig houdt zoals: Visbehandeling, visherkenning en leefomgeving van de vis.

Ook leren de jeugdvissers van De Snoek dat zij hun visstek altijd schoon moeten achterlaten en dat desnoods ook het afval van anderen opgeruimd moet worden. De gemaakte vistuigjes en het cursusboek mogen de vissertjes aan het einde van de cursus behouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mede in het kader van de gemeentelijke actie ´sportwijzer´ volgen gedurende de maand maart 25 jonge aspirant sportvissers een viscursus bij onze hengelsportvereniging.

Vol overgave wordt door de jongelui gewerkt aan een huiswerk opdracht en wordt toegewerkt naar een theorie en praktijk examen dat een echt sportvisserijdiploma zal opleveren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GESLAAGD

 

Tweeëntwintig jonge en enthousiaste kinderen zijn op 31 maart geslaagd voor hun sportvisexamen. Ze volgden daarvoor een aantal theorielessen en een praktijkles. Maakt heel Nederland zich zorgen over kinderen die nauwelijks weten hoe een koe eruit ziet of die nog nooit in een bos zijn geweest, bij De Snoek is daar niets van te merken. Sportvissen is heel erg leuk, kan bijzonder spannend zijn en je doet het lekker buiten, langs de waterkant in de polder of aan de oevers van het Veluwemeer. Maar voor de jeugdleden van De Snoek is het ook langs de stadswateren van Harderwijk fijn om te struinen. Veel vis, mooie voorns en grote karpers, zijn er te vangen. Met je vishengel bij de hand en de jeugdVISpas op zak kun je dan heerlijk buiten zijn.

 

 

De jeugdleiders Jan Rondhuis, Gerrit Timmer, Jan Klopman en Ronald Stegenga hebben hun beste beentje voorgezet daarbij geweldig geholpen door Dirk van Wijk, Joris Segeren en Boré Rondhuis. Gezamenlijk hebben ze de jongelui heel veel geleerd en hen vooral laten zien dat vissen hartstikke leuk is. Bij de praktijkdag werd nog assistentie verleend door de A junioren Boris van Wijk, Tom Roelofzen en Jan Petersen. Allemaal heel erg bedankt.

Met enthousiasme hebben de kinderen zich van alles eigen gemaakt over snoertjes maken, uitloden, bereiden van lokaas, optuigen van de hengel en uitpeilen. Visherkenning, visbehandeling en het omgaan met natuur en milieu namen tijdens de lessen een belangrijke plaats in.

Bij dat alles werden prachtige lesboeken gebruikt waarin de kinderen van alles kunnen terugvinden over wat ze leerden.

Het theorie-examen werd gehouden in het clubhuis en het vissen werd gedaan in de Vijvers van Harderwijk.

Bij De Snoek is het niet gauw te dol als het gaat om de jeugd. De gemaakte vistuigjes en de cursusboeken mochten jong geslaagden en gediplomeerde jeugdvissers houden.

 

   

Ieder geslaagde kreeg ook de vispas mee.

 

VINCENT VISSER WINT VISHENGEL MET ZIJN WERKSTUK

Vincent Visser (11 jaar) was een van de enthousiaste deelnemers aan de viscursus die we pas hebben afgesloten.

Door de cursisten werd ook nog gewerkt aan een thema opdracht: maak een werkstuk waaruit onze zorg voor natuur en milieu blijkt of breng in beeld wat er nu zo leuk is aan het sportvissen.

Er zijn verschillende fraaie werkstukken ingeleverd en de keuze was niet makkelijk.

Een jury heeft na lang wikken en wegen het schilderwerk van Vincent als beste uitgekozen.

Berben Hengelsport uit Harderwijk had voor de winnaar een mooie vaste hengel beschikbaar gesteld. Die werd door jeugdleider Gerrit Timmer aan Vincent uitgereikt.

 

Het schilderwerk van Vincent heeft voorlopig een plaatsje gekregen in het clubhuis, waar het door iedereen te bewonderen is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Een trotse Vincent met zijn driedimensionale schilderstuk en de gewonnen vishengel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de 22 kinderen waren er 20 aangemeld via de Gemeentelijke actie Sportwijzer.

Vijf van hen waren al jeugdlid bij ons en de andere 15 zijn het allemaal geworden! Deze kinderen kregen naast het visdiploma allemaal een jeugdVISpas uitgereikt. Zij mogen nu zelfstandig gaan vissen. "Lekker buiten spelen. Lekker vissen."

 

Bij De Snoek hebben de jeugdbegeleiders veel ervaring met het opleiden en begeleiden van jonge sportvissers. Daarvoor hebben ze dan ook cursus gevolgd bij de landelijke organisatie Sportvisserij Nederland.

Sinds 1989 organiseert de jeugdcommissie van De Snoek, naast vele andere jeugdactiviteiten, jaarlijks een viscursus voor de jeugd.

 


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

 

 

Bij onze club is Gerald Riezebos uit Ermelo jeugdkampioen wedstrijdvissen geworden. Gerald was dit jaar door een erg goede serie viswedstrijden een van de meest toonaangevende jeugdvissers van De Snoek.

Acht wedstrijden, waarvan er zes telden voor de eindrangschikking, bepaalden de eindstand van de competitie. Er konden maximaal 450 wedstrijdpunten worden behaald. De top vier van de competitie zat elkaar steeds op de hielen en zorgden voor veel spanning. De verschillen zijn dan ook erg klein.

Op de 3e plaats eindigde BORIS VAN WIJK.

Boris is niet alleen een goede karpervisser maar ook een goede wedstrijdvisser. Vorig jaar was hij 2e. Boris heeft alle 8 wedstrijden meegedaan. Hij moet 50 punten laten vallen, omdat er 6 wedstrijden meetellen voor de einduitslag. Heeft 1x een 1e plaats gehaalden 2x een tweede plek. Hij ving 9.700 kilo en heeft 435 wedstrijdpunten verdiend.

De 2e plaats is voor GEERLING PETERSEN.

Heeft 7 wedstrijden gevist. Hij heeft er 1 gewonnen en zat verder steeds in de top van de uitslag. Geerling heeft 5.900 kilo gevangen en 436 wedstrijdpunten verdiend. Dat scheelt dus maar 1 puntje met plek 3! Vorig jaar was Geerling 8e in de competitie en nu zilver is dus een heel mooie prestatie.

De 1e plaats, en Jeugdkampioen 2007, is veroverd door GERALD RIEZEBOS.

Vorig jaar nog derde. Nu de kampioen. Gerald heeft aan 7 wedstrijden meegedaan Hij moet 71 punten laten vallen. Heeft 15.500 kilo gevangen en 445 wedstrijd punten verdiend.

 

 

 

De top vijf van de beste jeugdvissers van De Snoek wordt gevormd door:

Van links naar rechts: zilver: Geerling Petersen, Goud: Gerard Riezebos en Brons: Boris van Wijk

 

 

 

 

 

 

Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 2007
   naam Punten
1  Gerald Riezebos 445
2  Geerling Petersen 436
3  Boris van Wijk 435
4  Felicia Garcia 353
5  Storm van Wijk 339

 

Winnaar van de prijs voor de grootste vis werd Boris van Wijk uit Hulshorst, met een brasem van 42 cm.

Alle prijswinnaars werden tijdens een feestelijke bingo avond in het zonnetje gezet en gehuldigd. Deze feestavond met verloting en bingo werd gehouden in de "feestschuur" van de Familie Petersen uit Hierden.

 

Dit geweldig goede alternatief werd aangeboden nadat bekend werd dat door de opknapwerkzaamheden het clubhuis niet gebruikt kon worden. Compliment aan de jeugdcommissie die, tot groot plezier van de kinderen, soepel inspeelde op deze situatie.

 


SPORTIVITEITPRIJS

 

Tijdens de onlangs gehouden feestavond voor de jeugd, is Gerald Riezebos uit Ermelo uitgeroepen tot winnaar van de sportiviteitprijs 2007.

 

Deze prijs wordt bij De Snoek beschouwd als de belangrijkste verenigingsprijs die jeugdleden kunnen winnen.

 

Belangrijke prijs
Gerald is gekozen uit alle jeugdvissers (± 300) van de Snoek. De jeugdcommissie van De Snoek is van oordeel dat opleiden en vormen van jeugdige hengelaars tot sportieve en natuur- en milieubewuste sportvissers heel belangrijk is.

Alle jeugdactiviteiten bergen elementen in zich die aan deze vorming een bijdrage leveren. De enthousiaste deelname van jeugdigen aan de activiteiten toont wel aan dat deze aanpak de jongelui aanspreekt.

 

Uit het winnen van viswedstrijden of het winnen van een kampioenschap blijkt dat de hengeltechniek goed wordt beheerst.

Het winnen van de sportiviteitprijs van De Snoek toont aan dat over een uitstekende mentaliteit en houding wordt beschikt en dus op een heel goede manier wordt omgegaan met de hengelsport en met de vis. Dit is zeker zo belangrijk als het goed kunnen vissen en veel vangen.

Gerald kan trouwens heel goed vissen, hij werd jeugdkampioen in de competitie van 2007! Daarnaast voldoet hij ook ruim aan de eisen van een sportieve visser.

 

 

 

Onder toeziend oog van voormalig voorzitter Dik Enklaar reikt de winnaar van 2006, Ramon Stegenga, de sportiviteitprijs 2007 uit aan zijn opvolger Gerald Riezebos.

 

 

 

 

 

 

Sportiviteitsregels
Om deze prijs te kunnen winnen moeten de jeugdvissers zich gedragen als ‘gast in de natuur’ en bereid zijn om te leren. De winnaar heeft dat laten zien door het goed naleven van een tiental regels, waaronder; het viswater schoon te houden, eigen rommel en desnoods dat van anderen bij de visstek op te ruimen, de oevers en het riet niet te beschadigen, watervogels met rust te laten, voorzichtig te zijn met gevangen vis en vooral samen met de andere junioren te genieten van de hengelsport.
Voor zijn sportief gedrag kreeg Gerald een trofee en een certificaat. Het certificaat werd uitgereikt door de winnaar van vorig jaar Ramon Stegenga. De naam van Gerald wordt bovendien bijgeschreven op een erelijst die in het verenigingsgebouw hangt.

OPNIEUW APARTE VISSPAARPOT

 

Zoals elk jaar is de visspaarpot niet zomaar een spaarpot.

De jeugdcommissie probeert er altijd weer iets bijzonders van te maken.

 

Wat is eigenlijk de visspaarpot?

Bij de jeugdwedstrijden zijn er kleine bedragen als dagprijs te winnen.

Die bedragen worden opgespaard en aan het eind van de competitie uitgekeerd tijdens de feestavond voor de jeugd.

De spaarpot was deze keer een heel handig CD rom mapje. Alle winnaars veel plezier ermee.

 


14e HARDERWIJKER OPEN

GerJan Koekoek (11 jaar) uit Nieuw Balinge en Bernd Bove (16 jaar) uit Twijzel zijn 25 augustus de winnaars geworden van de 14e Harderwijker Open, de landelijke viswedstrijd voor jongeren die jaarlijks wordt georganiseerd door de jeugdcommissie van onze vereniging. In de leeftijdsgroep 18 – 28 jaar was er geen winnaar omdat er door hen (nog niet eerder vertoond) geen vis werd gevangen!

Dat de jonge winnaars er vreselijk hun best voor moesten doen blijkt wel uit de zeer matige vangst. De vissen gaven, ondanks het goede hengelweer, massaal niet thuis. Van de 40 deelnemers wisten er slechts dertien wat vissen te verschalken.

 

Op zaterdag 25 augustus was het dan weer zover. De 14e Harderwijker Open. Al vroeg, 06.30 uur, verschenen de eerste visserslui bij ons clubgebouw. Voordat de stekloting begon sprak wedstrijdleider Dik Enklaar alle deelnemers en hun aanhang toe. De veiligheidsregels en de wedstrijdregels kwamen aan bod, maar ook werd door hem uitgelegd welke techniek en tactiek er onder de huidige weersomstandigheden kon worden gevolgd.

Vooral de jongere deelnemers vonden het erg leuk dat dit werd uitgelegd. Voor veel van hen was het toch vissen in "vreemd" water. Voor de oudere jongens hoefde het weer niet zo. Die weten immers alles al!

Om kwart over acht reden de eerste wedstrijdvissers al richting de Harderdijk. Binnen een half uur waren alle deelnemers op het parkoers gearriveerd. Aan de voet van de Harderdijk, langs de oever van het Veluwemeer gingen de jonge sportvissers de onderlinge en sportieve strijd aan. Er zou vier uur worden gevist in drie leeftijdsgroepen. Het klaarzetten van alle visspullen kon beginnen. Om half tien ging het los. Het startsein om te mogen beginnen werd gegeven. Was het voor het signaal nog een drukte van jewelste op het parkoers na het startsein zat iedereen meteen rechtop op de viskoffer en werd er flink gevoerd.

Binnen enkele minuten werd de eerste vis al gevangen. "Een goed begin is het halve werk" konden we als enthousiaste uitspraak van een deelnemer noteren. Helaas is het deze dag bij een goed begin gebleven. De vissen bleken massaal afwezig.

Omdat de vissen niet snel willen aanbijten wordt er langs het hele wedstrijdparkoers naarstig gewerkt aan aanpassing van de hengeltechniek en -tactiek om de omstandigheden het hoofd te bieden. Dat leverde uiteindelijk bij maar dertien deelnemers wat visjes op. In totaal werd er slechts 7.270 kg gevangen. Vorig jaar was het bijna 133 kilo!

GerJan Koekoek, bij de jongste deelnemers, kiest voor het vissen op een afstand van een meter of acht, net achter wat waterplanten. Hij vist met een vaste hengel. GerJan vangt een aantal blankvoorns en weet daar ook nog een kleine brasem van 39 cm te vangen.

Bernd Bove, bij de oudere jeugd, past om te beginnen een iets andere techniek toe. Hij maakt een voerplek gereed op ongeveer 30 meter uit de kant met een zogenaamde feederhengel, dat is een lange werphengel voorzien van een voerkorf en waarbij een aanbeet aan het uiterst dunne hengeltopje is te zien. Hij schakelt na het maken van die plek over op het aanleggen van een plekje op ongeveer 10 meter uit de kant. Daar gaat hij beginnen met het vissen met de vaste stok.

Bernd vertelde dat hij vooral veel werk heeft gemaakt van het lokaas dat hij gebruikt. Hij omschrijft het als een speciaal lokaas voor grote voorn en brasem. Zijn hengelsportwinkelier in Kootstertille heeft hem geholpen om het klaar te maken. Bernd weet een paar blankvoorns te verschalken en een brasem van 42 cm. Het eigenlijke geheimpje wil hij wel verklappen. Hij heeft als haakaas gebruik gemaakt van mooie verse muggenlarven en die zaten ook door het voer. Omdat je in de Harderwijker Open van alle wettelijk toegestane aassoorten gebruik mag maken, behalve van gekleurde maden, had hij hiervoor gekozen. Een goede keuze zo blijkt.

Op het parkoers vissen ook enkele jongens mee die op 1 september mee mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap Jeugdvissen dat in Nijkerk, Arkervaart, wordt gehouden. Bernd trekt zich van de concurrentie niets aan en gebruik makend van de eigen ervaring en door geconcentreerd te blijven vissen weet hij uiteindelijk de hoofdprijs in zijn categorie te winnen.

Voor resultaten hier.


FEDERATIE SELECTIE WEDSTRIJD JEUGD

Voor de federatiewedstrijd, die gelijk ook telt als selectiewedstrijd voor het NK jeugd op 1 september 2007 in de Arkervaart te Nijkerk, hebben zich namens De Snoek geplaatst in de Categorie B jeugd (10 t/m 13 jaar): Sander v. d. Berg, Boris v. Wijk en Gerald Riezebos. Onder voorbehoud van juiste leeftijd!

De Federatiewedstrijd werden gehouden op zaterdag 12 mei in de vijvers van Zeewolde.
 

SANDER VAN DEN BERG NAAR NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP JEUGDVISSEN

 

Deze selectiewedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap jeugdvissen geldt tevens als regionaal kampioenschap en werd georganiseerd door Hengelsportfederatie Randmeren. Gevist werd op een parkoers langs de stadswateren van Zeewolde.

Ongeveer vijfendertig jonge sportvissers afkomstig uit Barneveld, Veenendaal, Zeewolde, Renswoude, Harderwijk, Nijkerk en Elburg konden laten zien of ze afvaardiging naar de Nationale kampioenschappen waard waren.

Goed voorbereid en enthousiast, hielden de 5 deelnemende jeugdleden van de Snoek hun clubkleuren hoog.

De beste prestatie leverde Sander van den Berg uit Hierden. Met een bronzen medaille bij de A jeugd verzekerde hij zich van een plaats op het komende Nederlands kampioenschap.

 

In de B categorie deden voor ons mee:

Boris v. Wijk, Gerald Riezebos, Tom Roelofzen en René Jacobs.

In de A categorie hadden wij maar één deelnemer:

Sander van den Berg.

 

De hele uitslag van deze selectiewedstrijd kun je vinden onder de button WEDSTRIJDEN bij JEUGDCOMMISSIE.

 

Foto: Sander met het eremetaal dat hoort bij zijn mooie derde plaats!

 

 

 

 

Sander gaat dus meedoen aan het Nederlandse Kampioenschap jeugdvissen, dat op 1 september in de Arkervaart te Nijkerk wordt gehouden. Hij zal zich dan mogen meten met de ca. tweehonderd beste jeugdvissers van Nederland die vanuit de diverse regio’s afgevaardigd worden.

 

 

Sinds 1989 zijn Harderwijker jeugdvissers elk jaar bij de Nationale eindstrijd, waar diverse klasseringen bij de top tien en ook zilver en brons zijn gehaald, present. In 2006 zaten we in een dip want toen wist niemand zich te plaatsen. We zijn er hartstikke trots op dat Sander de goede draad weer oppakt en we dus weer op een NK jeugd aanwezig zijn. We zijn natuurlijk ook bijzonder trots op de vier andere kanjers die onze vereniging erg goed hebben vertegenwoordigt. Allemaal gefeliciteerd!

 

Sander van den Berg in actie.


LEUKE EVENEMENTEN

 

FORELVISSEN IN EMST; JEUGD GAF VISLES !!!

 

Behalve forel is ook graskarper gevangen!

 

Vierentwintig vissers hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om samen te gaan forelvissen in Emst. Een uitgelezen dag waarbij de jongelui visles gaven aan de aanwezige senioren.

Er zijn bij elkaar ± 90 forellen gevangen. Jazeker, overwegend door de jongere deelnemers.

Ramon stak iedereen naar de kroon met zijn vangt van een graskarper.

 

Forelvissen in Emst

De forel wordt uitgezet. 14 senioren en 10 junioren deden hun best.
Dik Enklaar en op de achtergrond Henk de Ruiter
vertegenwoordigden het bestuur.
Robin uit Oegstgeest was met zijn opa
Henk Kiewit van de partij. Robin ving en opa niet.
Ramon met een fraaie graskarper.
Die zwemmen daar om de vijvers vrij
van planten te houden.
Ramon zet zijn vangst keurig netjes terug.
 
Björn Stegenga
is trots op zijn vangst van een regenboogforel.
De trip naar de forellenvijver in
Emst was een succes.
 

 Foto's Dik Enklaar

 


KLEINE TERUGBLIK OP DE JEUGD FEESTAVOND

Gaat de feestavond nou wel of niet door? Dit was in november 2007 een veel gestelde vraag onder de jeugd leden. Omdat er van het clubgebouw geen gebruik gemaakt kon worden leek het er even op dat de feestavond in duigen zou vallen.

Meneer Petersen, de vader van Jan en Geerling, was onze redder in nood. Hij bood zijn schuur aan en dus kon het feest gelukkig doorgaan. Meneer Petersen kreeg van de jeugd een mooie bos bloemen. Nogmaals onze hartelijke dank.

Jeugdleider Gerrit Timmer opende het feest en wenste ons allemaal een hele fijne avond toe. Er stonden twee tafels vol met mooie prijzen. "Al die mooie prijzen moeten er vanavond nog uit." Aldus Gerrit Timmer.

Er werden diverse rondes bingo gespeeld, afgewisseld met het draaien van het Rad van Avontuur. Dolle pret. Alle kinderen gingen met mooie prijzen naar huis. het leek er even op dat we Tom Roelofzen zonder prijs naar huis moesten laten gaan. Er werd een grapje gemaakt dat hij dan de visboot wel mocht meenemen die in de schuur van de familie Petersen lag. Meneer Petersen kon zich hier wel in vinden en dus ging ook Tom met een prijs naar huis.

We kijken met zijn allen terug op een heel erg gezellige avond. Volgend jaar staat het feest weer op het programma. Dan weer in ons clubhuis!


AFSCHEID VAN JEUGDLEIDER GERRIT TIMMER

Gerrit Timmer heeft 16 jaar voor onze vereniging klaargestaan. In 1991 is hij gestart bij de jeugd afdeling. De laatste 5 jaar was hij opperhoofd (voorzitter) van de jeugd. Gerrit werd dan ook in het zonnetje gezet. Voorzitter Dik Enklaar vertelde dat Gerrit niet alleen jeugdleider was, maar ook vele jaren lid van het bestuur is geweest om de jeugdzaken te behartigen. Gerrit kreeg een porseleinen mok met een forel erop. Dit omdat hij eens een foto had laten zien van een hele grote forel en het niet na kon laten te vertellen dat hij hem zelf had gevangen. (visserslatijn noemen we dat) Een vis agenda 2008 en een snijplank met afbeeldingen van vissen erop en een mooie bos bloemen. Als klap op de vuurpijl is er voor hem een collage gemaakt met foto's van de 16 jaar dat hij zich als jeugdleider heeft ingezet voor onze vereniging.

 

Ook werd er afscheid genomen van Ronald Stegenga. Ronald is drie jaar jeugdleider geweest. Hij werd ook in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn inzet. Ronald ontving een mooie bos bloemen en een porseleinen mok met een fraaie snoek erop.

 

Ronald en Gerrit nogmaals bedankt voor jullie inzet. En mochten jullie je bedenken...... Dan zijn jullie natuurlijk weer welkom!