JEUGDPAGINA 2006

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugd viswedstrijden

 Verenigingskampioen jeugd  13e Harderwijker open

 Viscursus en examen voor de jeugd

 Sportiviteitprijs

 Leuke evenementen

 Werkstuk viscursus

 Opnieuw aparte spaarpot  Snoekjes gered

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 2006 terecht.

 


VISCURSUS EN EXAMEN VOOR DE JEUGD

Op zaterdag 25 maart is een nieuwe lichting jonge sportvissers geslaagd voor het sportvisserijexamen. Dat was de afsluiting van vier leuke lessen die gehouden werden in het clubhuis. Het examen bestond uit een theoretische toets en het vissen in de praktijk.
De jonge deelnemers kregen het basisdiploma sportvissen uit handen van hun "sportvisserijmeester", tevens verenigingsvoorzitter, Dik Enklaar.

 

De diploma uitreiking was het hoogtepunt van de viscursus die gedurende de maand maart is verzorgd. Sinds 1989 organiseert de jeugdcommissie van De Snoek, naast vele andere jeugdactiviteiten, jaarlijks een viscursus voor de jeugd.

 


 

 

 

De jeugdleiders Jan Rondhuis, Gerrit Timmer, Jan Klopman en Ronald Stegenga hebben hun beste beentje voorgezet daarbij geweldig geholpen door Joris Segeren, Dirk van Wijk en Boré Rondhuis. Gezamenlijk hebben ze de jongelui heel veel geleerd en hen vooral laten zien dat vissen hartstikke leuk is.
Met veel enthousiasme hebben de kinderen van alles geleerd over snoertjes maken, uitloden, bereiden van lokaas, optuigen van de hengel en uitpeilen. Visherkenning, visbehandeling en het omgaan met natuur en milieu namen tijdens de lessen een belangrijke plaats in.

Aan de hand van huiswerkopdracht en met behulp van twee fraaie cursusboeken zijn de jongelui in aanraking gekomen met de vele aspecten waar de sportvisserij zich mee bezig houdt zoals: Visbehandeling, visherkenning en leefomgeving van de vis.
Het theorie-examen werd gehouden in het clubhuis en het vissen werd gedaan in de Vissershaven in Harderwijk.

 

Om de tuigjes te maken was er veel materiaal nodig; nylon, haakjes, toprubbers, visloodjes en ook dobbers. Al dat materiaal werd ter beschikking gesteld door JVS hengelsportmateriaal via Hengelsport Raven uit Lelystad.

 

De gemaakte vistuigjes en de cursusboeken mochten de gediplomeerde jeugdvissers houden.

Elke jonge deelnemer die nog geen jeugdlid bij De Snoek was kreeg bovendien ook nog het lidmaatschap en de visvergunning 2006 cadeau!

 

 

Sportvisserijmeester Dik Enklaar is blij met de ondersteuning van JVS en Hengelsport Raven en wil dan ook best even poseren met een paar fraaie dobbers van Jan van Schendel waarmee de kinderen op de cursus hun vistuigjes hebben gemaakt.

 

 


WERKSTUK VISCURSUS

 

GERT WOUTERS MAAKT MOOISTE WERKSTUK VISCURSUS

Foto: Gert Wouters uit Hierden met zijn visdiploma en de mooie prijs.

 

 

 

 

Tijdens de gedurende maand maart gehouden viscursus hebben de deelnemers gewerkt aan een thema opdracht over vis, viswater en wat er nu zo leuk is aan het sportvissen. Een jury bestaande uit een achttal wedstrijdvissers van De Snoek heeft de fraaiste werkstukken uitgekozen en na een tweede keuring kwam het werkstuk van Gert als beste uit de bus.

 

Berben Hengelsport uit Harderwijk had voor de winnaar een mooie vaste hengel beschikbaar gesteld. Die kreeg Gert, na afloop van de viscursus, in de Vissershaven van Harderwijk uitgereikt.

 

Gert van harte gefeliciteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


VERENIGINGSKAMPIOENEN JEUGD
Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 2006
   naam Punten
1  Sander van den Berg 440
2  Boris van Wijk 438
3  Gerald Riezebos 437

 

Grootste vis: Sietse de Vos met een brasem van 42 cm (tijdens de tweede wedstrijd).

 

Van links naar rechts: zilver; Boris v. Wijk, Goud; Sander v.d. Berg en Brons; Gerald Riezebos

 

 

 

Tijdens de feestavond voor de jeugd zijn, naast alle fraaie cadeaus die bij de Bingo en het Rad van Avontuur werden uitgedeeld, ook alle prijswinnaars gehuldigd.

 Achterste rij van links naar rechts:

 Boris van Wijk, 2e competitie en sponsorkanjer

 Sander van den Berg, Jeugdkampioen 2006

 Gerald Riezebos, 3e competitie

 

 Voorgrond vanaf links:

 Ramon Stegenga, winnaar sportiviteitprijs 2006

 Sietse de Vos, Grootste Vis 2006.

 

 

 

 

Jan Petersen (links) en Boris van Wijk werden uitgeroepen tot Sponsorkanjer 2006. Zij hadden veel geld bij elkaar gehaald en een goed resultaat bij het vissen geboekt. Een fraaie spinhengel voor Jan en een werpmolen voor Boris. Gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bingo doe je dus uitermate geconcentreerd. Zeker als er heel veel moois is te winnen.


SPORTIVITEITPRIJS

 

 

 

Deze belangrijke prijs is op 24 november 2006 tijdens de feestavond met bingo door de winnaar van vorig jaar Boris van Wijk en voorzitter Dik Enklaar uitgereikt aan Ramon Stegenga.

 

"Ramon, van harte gefeliciteerd met het behalen van deze belangrijke prijs".

 


OPNIEUW APARTE VISSPAARPOT

 

 

Zoals elk jaar is de visspaarpot niet zomaar een spaarpot. De jeugdcommissie probeert er altijd weer iets bijzonders van te maken.

Wat is eigenlijk de visspaarpot? Bij de jeugdwedstrijden zijn er kleine bedragen als dagprijs te winnen. Die bedragen worden opgespaard en aan het eind van de competitie uitgekeerd tijdens de feestavond voor de jeugd.

De spaarpot was deze keer een heel handig CD rom mapje. Alle winnaars veel plezier ermee.

 


13e HARDERWIJKER OPEN

RIEZEBOS BROERS DOMINEREN 13e HARDERWIJKER OPEN.

De winnaars van de Nationale viswedstrijd voor jongeren “de Harderwijker Open'' van vorig jaar waren de te kloppen deelnemers. Na een speciaal welkom was een hele rij jongeren er klaar voor om het beste beentje voor te zetten. Er stond immers een belangrijke titel ''Winnaar Harderwijker Open'' op het spel. Uiteindelijk zijn dit jaar Menno Kramer uit Apeldoorn, Gebald Riezebos uit Ermelo en Bart Riezebos uit Ermelo de overwinnaars geworden.

Die Harderwijker Open is inmiddels een nationale sportvisklassieker die jaarlijks voor de jeugd wordt georganiseerd door hengelsportvereniging De Snoek. Dat de jeugdige deelnemers vreselijk goed hun best hebben gedaan blijkt wel uit de prima vangst.

Bij elkaar werd bijna 133 kilo aan voorn en brasem gevangen, die na de wedstrijd uiteraard weer zijn losgelaten in het Veluwemeer.

In de klasse B jeugd (10 t/m 13 jaar) is Gerald Riezebos uit Ermelo winnaar geworden met 12.600 gram. Tweede werd Maikel Vos uit Schuinesloot met 6.550 gram. Als derde eindigt GertJan Koekoek uit Nieuw Baarlinge met 6.500n gram.

In de klasse A jeugd (14 t/m 17 jaar) wint Menno Kramer uit Apeldoorn met 7.600 gram. Maikel van de Velde uit Apeldoorn wordt tweede met 4.600 gram en Albert van de Maat uit Rijssen wordt derde met 4.100 gram.

In de Open klasse Jongeren (18 t/m 28 jaar) wint Bart Riezebos uit Ermelo met 27.810 gram. Tweede, op ruime afstand, wordt de winnaar van vorig jaar Marco Verlee uit Almkerk met 5.670 gram. Derde werd Richard de Ruiter uit Harderwijk met 5.400 gram.

Joris Segeren uit Harderwijk werd door de wedstrijdleiding extra in het zonnetje gezet omdat hij het hele parkoers langs de Harderdijk heeft voorbereid en voorzien van goed bereikbare en schoongemaakte visstekken.

Hij kreeg hiervoor, behalve applaus uit de zaal, uit handen van wedstrijdleider Dik Enklaar een cadeaubon.

Voor resultaten hier.


LEUKE EVENEMENTEN


Lekker samen vissen, zoals hier aan de Sypel vijver

 

Viscursus voor jonge sportvissers bij De Snoek (2006) "Hartstikke leuk"


SNOEKJES GERED

Wie herinnert zich de warmte van de zomer 2006 niet. Het was in die weken dat onze jeugdleden Boris van wijk uit Hulshorst en Jan Petersen uit Hierden een kijkje gingen nemen in de poel bij het koetshuis in Hulshorst. De schrik sloeg hen om het hart.

De poel stond bijna helemaal droog waardoor bijna alle vissen dood waren! Palingen, bermpjes, rivierdonderpadjes, grondeltjes en nog veel meer vissen waren gesneuveld.

Enkele tientallen snoekjes en een aantal palingen leefden nog. Na kort beraad togen de jongens snel naar huis om een paar schepnetten en een speciekuip op te halen.

De eerste  middag hadden ze al zo`n 40 a 50 snoekjes in de speciekuip.

De vis werd na overleg met HSV De Snoek en federatie Randmeren uitgezet in het Veluwemeer.

De ouders die voor het vervoer van de kuip met vis zorgden worden bij deze hartelijk bedankt.

 

Waar deze jongens niet op gerekend hadden, waren de duizenden libellenlarven in de aanwezige waterplanten.

 

Ze hadden geen laarzen aan maar liepen op blote voeten en waren dus al snel tientallen keren gestoken. De volgende dag dus toch maar laarzen aan. Er werden weer zo`n 20 snoekjes gered.

"Boris en Jan, jullie hebben getoond goede sportvissers te zijn. Alle lof voor jullie!"

De poel bij het koetshuis is een goede paaiplaats en prachtig opgroeigebied voor jonge vis. Laten we hopen dat de poel een keer uitgediept wordt zodat onnodige vissterfte niet meer voorkomt.