JEUGDPAGINA 2004

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugdviswedstrijden

 Sportiviteitprijs  NK Jeugdvissen

 Viscursus en examen jeugd

 11e Harderwijker open

 Nationale NVVS ploeg
 Verenigingskampioen jeugd  Selectiewedstrijd jeugd Federatie Randmeren  

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 2004 terecht.

 


VISCURSUS EN EXAMEN JEUGD

 

GESLAAGD VOOR ONZE VISCURSUS.

Na vier zeer drukke woensdagavonden hebben zaterdag 27 maart 36 cursisten met goed gevolg hun felbegeerde sportvis - diploma gehaald. De tijdens het theorie examen behaalde score was zeer goed te noemen. Alle deelnemers hadden een ruime voldoende. Maar liefst 32 van de 36 deelnemers hadden 25 of meer goede antwoorden van de 30 gestelde vragen goed. Er waren zelfs 6 kanjers die alle vagen juist beantwoord hadden. Gefeliciteerd.

Ondanks dat we dit jaar een erg grote groep hadden (met de daarbij behorende herrie) hebben jullie, zoals blijkt, toch heel goed opgelet tijdens de theorie lessen.

Ook deze cursus hadden wij weer een mooie hengel weg te geven voor de deelnemer die het mooiste werkstuk had gemaakt. Dit jaar zaten er opnieuw fantastische werkstukken bij.

Winnaar van de traditioneel door Faunaland Berben hengelsport beschikbaar gestelde hengel was onze vrouwelijke deelneemster Anne van der Heijden. Anne had een prachtig werkstuk gemaakt in de vorm en kleuren van een waarschuwingsbord. Dit mooie bord heeft een welverdiende plek in ons clubhuis gekregen waar iedereen er nog een poos van kan genieten.

Een klein verslag van deze viscursus stond al eerder in de krant in Harderwijk maar ook op deze plek willen we jullie allemaal hartelijk feliciteren. Wij hopen dat jullie nu aan de waterkant laten zien wat jullie hebben geleerd.

Natuurlijk nu ook meedoen aan alle visactiviteiten die De Snoek organiseert want door daar aan mee te doen zul je nog veel beter leren vissen. Van enkele ouders kregen wij complimentjes voor onze aanpak er waren er zelfs die er speciaal een e-mail voor stuurden. Wij vonden dat een 'opsteker' voor alle jeugdleiders. Bedankt.

Bennie Beelen

 

 Dhr. G. de Bruin en Dhr. T. Hop geven instructie terwijl Dhr. G. Matthezing toe kijkt.
 De praktijk dag aan de Vissershaven.
 

               Dhr. Aart Vierhout met zoon.

                   Steven bekijkt zijn vangst aandachtig.


                                                                         Alle geslaagden.


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

Kampioen Jeugdcompetitie A-Jeugd 2004
   naam Punten
1  Rick van Middendorp 439
2  Bert van de Bosch 439
3  Albert Riezebos 438

 

Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 2004
   naam Punten
1  Jordy Kamphorst 436
2  Gerard Riezebos 431
3  Ramon Stegenga 409

 

 

 

Achter v.l.n.r. Bert van de Bosch, Rick van Middendorp en Albert Riezebos.

 

Midden v.l.n.r. Gerald Riezebos, Jordy Kamphorst en Ramon Stegenga.

 

Voor René Jacobs.

 

 

 

                             De jeugdkampioenen 2004

 

SPANNEND VERLOOPJEUGDCOMPETITIE.

Na vijf van de zeven wedstrijden bleek al dat het verloop van de jeugdcompetitie hartstikke spannend zou worden. Het eerste was de uitslag bij de A jeugd bekend, want zij visten hun finale op 23 oktober 2004.

Richard de Ruiter ging na vijf wedstrijden met ruim 17 kilo fier aan kop maar moest uiteindelijk twee wedstrijden missen (wij weten niet waarom en hopen dat nog te horen) en daardoor duikelde hij ondanks het vangstgewicht van het erepodium. Richard, die het bij de recreanten zo goed deed dit jaar, moet in de A jeugd competitie genoegen nemen met een vijfde plaats.

Kampioen werd Rick van Middendorp met 439 punten en ruim 14 kilo. Tweede werd Bert van den Bosch die ook 439 punten kreeg maar die op totaalvangst Rick voor moet laten. Bert ving ruim 10 kilo. Als derde eindigde Albert Riezebos die met 438 punten en ruim 12 kilo, maat één puntje tekort kwam om zich met de tweede plaats te bemoeien. Robert Olofsen eindigde op de vierde plaats.

Voor de B jeugd viel de beslissing in deze competitie op zaterdag 6 november 2004. Nadat er zes wedstrijden waren gevist was de spanning bij de jongste categorie wedstrijdvissers van onze vereniging tot grote hoogte gestegen.

Nick Kamphorst ging aan kop en werd op de hielen gezeten door zijn broer Yordy. Omdat er nog een wedstrijd moest worden afgeschreven was het puur spannend geworden. Als Yordy een goede laatste wedstrijd zou vissen dan kon hij de eerste plek van zijn broer overnemen. Nick moest zijn uiterste best blijven doen om de Gerald Riezebos en Ramon Stegenga van zich af te houden. Opvallende resultaten werden geboekt door Boré Rondhuis die zich vanuit de achterhoede flink naar voren wist te vissen en ook Boris van Wijk is vanaf de derde wedstrijd alleen maar gestegen.

De laatste wedstrijd was dus de knaller! Yordi Kamphorst deed wat er al wel een beetje werd verwacht. Hij won deze wedstrijd en nestelde zich op de eerste plaats in het klassement.

Nick Kamphorst kon jammer genoeg (voor hem dan.…) zijn podiumplek niet handhaven, hij duikelde naar de 4e plek in het eindklassement. Gelald Riezebos wist de 2e plaats te behalen terwijl Ramon Stegenga het brons veroverde.


SPORTIVITEITPRIJS

 

 

De winnaars van 2004 zijn:

 

A- jeugd: Albert Riezebos

 

B- jeugd: Boré Rondhuis

 

Grootste vis:
A- jeugd is 56 cm, gevangen door: Richard de Ruiter
B- jeugd is 35 cm, gevangen door: René Jacobs

Toont het winnen van viswedstrijden en het verenigingskampioenschap dat de hengeltechniek wordt beheerst, sportiviteit toont dat de hengelaar over de juiste mentaliteit en houding beschikt die heel belangrijk is voor onze hengelsport.

 

Beide jeugdvissers kregen een mooie beker en een fraaie oorkonde. Hun naam staat nu ook op het erebord van winnaars van deze belangrijke prijs dat in ons verenigingsgebouw hangt.

 

"Jongens, puntgave prestatie en van harte gefeliciteerd!"

 

Albert Riezebos (li) en Boré Rondhuis (re)

11e HARDERWIJKER OPEN

PUUR GAVE VISWEDSTRIJD VOOR JONGEREN.

“Puur gaaf” vond één van de zestig deelnemen de “11e Harderwijker Open”, de jaarlijks door ons georganiseerde nationale viswedstrijd voor jongeren. Remco Koster, Jos Bruggink en Jeroen Lok zijn zaterdag 21 augustus, elk in hun leeftijdscategorie, de grote winnaar geworden van deze editie van de ‘Hardewijker Open’.

Uit heel Nederland waren ze gekomen, uit Echt, Beesd, Giesenburg, Stevensbeek Jorwerd, Hellevoetsluis, Opheuden en Sprang-Capelle maar ook uit Surhuisterveen, Zutphen, Nieuwkoop, Sint-Anthonis en natuurlijk uit Hardelwijk, Hierden en Ermelo. Langs de oevers van het Veluwemeer moest het, verdeeld in drie leeftijdsgroepen, gedurende vier uur gaan gebeuren. Het weer zat niet echt mee.

Pittige regenbuien striemden de deelnemers. De windrichting was ook niet wat sportvissers op dit parkoers graag zien. Een zuiden of zuidwestenwind is veel beter. Bij de start van de wedstrijd zaten de hengelaars al diep onder hun grote visparaplu's verscholen maar de aanblik van vlaggen en spandoeken van de sponsen en de tientallen enthousiaste ouders en begeleiders vrolijkten de boel toch weer op. De vis liet lang op zich wachten, de deelnemers moesten toch tenminste en uur geduld hebben voordat zij zich lieten verschalken. De vissende jongens en meiden konden er mooi niet mee zitten. Vissen is hartstikke leuk en wat regen mag dan niet deren en geduld hoort gewoon bij sportvissen. Uiteindelijk werd toch nog ruim 32 kilo witvis gevangen, hoofdzakelijk blankvoorn, al die vissen zijn direct na de wedstrijd weer losgelaten in het Veluwemeer.

Voor resultaten hier.


SELECTIEWEDSTRIJD JEUGD FEDERATIE RANDMEREN

ZILVER VOOR JEUGDVISSERS.

Onze jeugdvissers hebben bij de zaterdag 8 mei gehouden regionale hengelkampioenschappen opnieuw goed gepresteerd. In twee leeftijdscategorieën werd een zilveren medaille gewonnen. Bij de B jeugd (t/m 14 jaar) was die voor Gerarld Riezebos uit Ermelo. Bij de A jeugd werd het zilver veroverd door Robert Olofsen uit Harderwijk.

Behalve twee keer zilver werden nog meer successen geboekt. Vierde bij de A jeugd werd Albert Riezebos uit Ermelo en vijfde werd GertJan van de Berg uit Hierden. Vier junioren van De Snoek bij de beste tien regionale jeugdvissers is een prestatie van formaat.

Het regionaal kampioenschap, dat tevens geldt als selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen, werd georganiseerd door Hengelsportfederatie Randmeren. Gevist werd op een parkoers langs een grote vijver in Veenendaal. Ruim veertig jeugdige sportvissers afkomstig uit o.m. Barneveld, Ede: Ermelo, Harderwijk Veenendaal en Zeewolde konden laten zien of ze afvaardiging naar de Nationale kampioenschappen waard waren. Goed voorbereid: met veel enthousiasme en zoals altijd weer door de eigen jeugdleiders begeleid, leverden de junioren van de Snoek een puike prestatie. Maar liefst vier jeugdleden mogen meedoen aan het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen, dat op 4 september in Limburg wordt gehouden. Zij zullen zich dan mogen meten met de tweehonderd beste jeugdvissers van Nederland die vanuit de diverse regio's afgevaardigd worden.

 

V.l.n.r. Gerald Riezebos, Albert Riezebos, Robert Olofsen en GertJan van den Berg.


NK JEUGDVISSEN

De jeugdleden Albert Riezebos, GertJan van de Berg, Robert Olofsen en Gerald Riezebos hebben op 4 september het NK voor junioren gevist.

In categorie A deden 91 jongens en meisjes mee, waarvan er 73 vis vingen. Bij de B jeugd waren er 72 deelnemers waarvan er 69 vis hadden.

De A jeugd ving bij elkaar 51.330 gram en bij de B jeugd was dat 36.150 gram.

B- Jeugd: Gerald Riezebos werd 57e.

A- Jeugd: GertJan van de Berg werd 29e, Albert Riezebos 42e en Robert Olofsen eindigde als 73e.


NATIONALE NVVS PLOEG

ERIC VAN OTTERLOO PRESTEERT IN NATIONALE NVVS PLOEG

Eind november 2003 bleek dat Eric van Otterloo was uitverkoren om deel uit te maken van de Nationale NVVS ploeg die in 2004 de Internationale drielanden wedstrijd Nederland, Duitsland, Luxemburg (NeDuLux) zou vissen.

De Nederlandse NVVS ploeg heeft de drielandenwedstrijd gehouden op de zijtak van de Amer bij Geertruidenberg gewonnen van de Duitse en Luxemburgse tegenstanders. Eric heeft daarbij zonder meer goed gepresteerd. Nadat de ploeg na de 1e wedstrijd nog drie puntjes achterliep op de Duitsers, wisten "onze" 10 deelnemers 's-middags op overtuigende wijze de 2e wedstrijd te winnen, waardoor ook de totaaloverwinning werd behaald.

Wegens een hevig onweer met forse stortbuien dat zaterdagmorgen Brabant teisterde, werd besloten de 1e wedstrijd na 10 minuten op te schorten. Nadat het onweer voorbij was werd om 11.00 uur de wedstrijd hervat. Door tijdgebrek werd er niet opnieuw geloot en bleef iedereen op zijn stek zitten. Er mocht alleen nog licht bijgevoerd worden. Na de buien werd er in het eerste part matig/wisselend gevangen. Mede omdat er niet opnieuw (zwaar)gevoerd mocht worden vielen bepaalde tactiekkeuzes in duigen.

Het was bijzonder leerzaam, en bovendien erg leuk om de verrichtingen van deze topvissers gade te slaan. Ik was niet de enige uit Harderwijk, op het parkoers trof ik ook Bart en Wouter Riezebos die de hele wedstrijd hebben gevolgd. Natuurlijk was het thuisfront van Eric ook goed vertegenwoordigd. Na de eerste wedstrijd gingen de Duitsers dus aan de leiding gevolgd op 3 punten door de Nederlanders.

Eric viste in de eerste sessie een keurige eerste plaats in zijn vak.

De tweede wedstrijd (15.15 - 18.15 uur) moest de beslissing brengen wie dit toernooi zou winnen. Thijs Lupsen deed het prima, hij wist opnieuw zijn sector te winnen en deed daarmee net als Christian Surquin een gooi naar de individuele overwinning. Eric zette hier een mooie 2e plek neer.

Eindresultaat: Doordat de Nederlanders in de 2e wedstrijd goed visten, haalden ze de eindoverwinning binnen met 38 punten. Duitsland werd 2e met 40 punten en Luxumburg 3e met 42 punten. Chritian Surquin eindigde individueel als derde en was daarmee de beste Nederlander direct gevolgd door Thijs Lupsen op de vierde Plek. Eric bezette in dit veld een keurige 6e plaats en heeft zich tussen dit nationale vissersgeweld uitstekend geweerd. Ik hoop van harte dat we hem op dit neveau nog terugzien.

Aan mij was later de eer om als NVVS-bestuurslid de prijzen uit te reiken.

Dik Enklaar