JEUGDPAGINA 1999

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugdviswedstrijden

 Sportiviteitprijs  Forelvissen 't Smallert Emst

 Viscursus en examen jeugd

 6e Harderwijker open

 Snoeken met Jan Eggers
 Het jeugdviskamp  Selectiewedstrijd jeugd Federatie Randmeren  Gave feestavond
 Verenigingskampioen jeugd  NK Jeugdvissen  

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 1999 terecht.

 


VISCURSUS EN EXAMEN JEUGD

JEUGDVISSERS GESLAAGD VOOR VISDIPLOMA.

De viscursus die we in maart en april hebben gehouden heeft 29 gediplomeerde sportvissertjes opgeleverd. De fraaie dobbers (mooie milo pennetjes) voor de cursisten kregen we cadeau van Hengelsportgroothandel Hogeveen uit Zeewolde. Van Raven Hengelsport uit Lelystad kregen we korting op aangeschaft cursusmateriaal. Daarvoor onze hartelijke dank. Tijdens de cursus werden de mooie leerlingenmappen van de OVB gebruikt. De NVVS leverde het fraaie cursusboek "Vissen mijn Sport". De leerlingen hebben thuis gewerkt aan een werkstuk. Ze hebben zelf stemmen uitgebracht op de mooiste. Die zijn gemaakt door Jacco van de Berg, die daarvoor met een fraaie vishengel is beloond. Roeland en Kasper Santing hadden ook iets fraais gemaakt en kregen elk een boek over water- en onderwaterleven en een dobber. De winnende werkstukken hangen te pronken in ons clubhuis. Toen de cursisten hun theoretisch examen deden hebben ook een aantal vaders meegedaan. Die hebben het ook niet slecht gedaan. In de komende mooie vismaanden kunnen dus heel wat ouders samen met jullie genieten van de hengelsport. Op deze plaats bedanken we ook even alle instructeurs en helpers. Alle geslaagden nogmaals van harte gefeliciteerd.


HET JEUGDVISKAMP

De jeugd van H.S.V. De Snoek uit Harderwijk kan terug kijken op een geslaagd en zonnig viskamp, gehouden van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juli. Stralend weer, behaaglijke temperaturen en natuurlijk een schitterende locatie vormden de hoofdingrediënten.

Het gebouw De Harderhaven van de Scouting bleek een ideale uitgangsbasis. Met de kanalen in de Flevopolder op loop en fietsafstand en gelegen aan het Veluwemeer is het een prachtlocatie voor een viskamp. Vrijdagmiddag om vijf uur werden de jeugdige vissers, een dertigtal, en hun ouders verwelkomd door de organisatie. Dik Enklaar (zeker geen onbekende als het om de vissende jeugd gaat) en Gerrit Timmer, de jeugdleider van De Snoek, opende het viskamp, waarna de ouders huiswaarts keerden.

 

PALINGNACHT

De jongens en de twee meisjes konden zich opmaken voor de komende palingnacht. Elk groepje van vijf kreeg een begeleider toegewezen. De groepjes kregen toepasselijke namen zoals de Baars en de Voorn. Gelukkig mochten zij volgens rooster en tot ieders 'vreugde' ook huishoudelijk werk verrichten. Het palingavontuur bracht hen naar de Hoge Vaart. En een avontuur werd het! Zoals gewoonlijk kende iedereen de weg in de polder weer heel goed. Na een fietstocht, die beslist drie keer zo lang was als nodig, nam elk groepje een stek in. Al snel werd de oever van het kanaal ruimschoots verlicht door breekstaafjes. De vangst viel enigszins tegen. Een enkele paling werd af en toe vlak onder de kant gevangen. Als troost kregen de deelnemers een beker warme chocolademelk, door het ongewone tijstip, midden in de nacht, vond dit gretig aftrek. Tegen de ochtend bleken er zo'n twintig palingen te zij gevangen.

WATERONDERZOEK

Feitelijk was het zaterdag te warm om te vissen, maar een beetje sportvisser weet daar wel iets op te vinden: 'stek- en wateronderzoek' gaven de hoognodige verkoeling. De haven van de Scouting werd in no-time omgedoopt in natuurbad. De zaterdagavond werd , hoe kan het anders, doorgebracht rond de barbecue. Zondagmorgen kwam er al snel vis op de kant, ongetwijfeld dankzij het bijzonder nuttige 'wateronderzoek'. Vanaf de steigers werd volop brasem gevangen en het waren met name de jongere deelnemers die de grootste vangsten deden. Veel te snel liep de dag en daarmee het kamp, op zijn eind. De ouders kwamen hun kroost weer ophalen en iedereen keerde moe en voldaan weer huiswaarts.

De organisatie en de jeugd van De Snoek, kunnen terugkijken op een uitermate succesvol en gezellig kamp. (tekst en foto's André Akkermans)

 

 

 

 

 


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

Kampioen Jeugdcompetitie A-Jeugd 1999
   naam Punten
1  Bart Riezebos 446
2  Wouter Riezebos 439
3  Dirk Kwakkel 425

 
Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 1999
   naam Punten
1  Jerrel de Paauw 385
2  Frederik Kevelam 365
3  Loynka den Hertog 361

De grootste vis:
 

In het algemeen vielen de vangsten bij wedstrijden nogal tegen. Toch zijn er wel knappe vissen gevangen.

 

A- junioren is 54 cm, gevangen door: Bart Riezebos

B- junioren is 51 cm, gevangen door: Mark Nijhuis en Erwin de Zwaan

 

Ronald Franken heeft het record "Grootste vis aller tijden" (tijdens de wedstrijden) met een karper van 65 cm nog steeds in bezit.

 


SPORTIVITEITPRIJS

 

 

De winnaars van 1999 zijn:

 

A- jeugd: Dirk Kwakkel

 

B- jeugd: Jorriën Attema

 

(links Dirk Kwakkel en rechts Jorriën Attema)

 

Tijdens de feestavond op 26 november is door De Snoek voor de zesde maal de sportiviteitprijs toegekend.

 

Toont het winnen van viswedstrijden en het verenigingskampioenschap dat de hengeltechniek wordt beheerst, sportiviteit toont dat de hengelaar over een juiste mentaliteit en houding beschikt die heel belangrijk is voor onze hengelsport.

 

Beide jeugdvissers kregen een mooie beker en een fraaie oorkonde.

Hun naam staat nu ook op het erebord van winnaars van deze belangrijke prijs dat in ons verenigingsgebouw hangt.

Jongens van harte gefeliciteerd.


6e HARDERWIJKER OPEN

B-JUNIOR RICHARD DE RUITER WINT HARDERWIJKER OPEN, ARJAN KLOP SCOORT HATTRICK BIJ DE A-JEUGD.

Richard de Ruiter uit Harderwijk en Arjan Klop uit Sprang-Cappelle zijn zaterdag 14 augustus de winnaars geworden van de Harderwijker Open 1999, de Nationale jeugdviswedstrijd georganiseerd door de jeugdcommissie. Onder bijzonder lastige weersomstandigheden, veel regen en een harde wind, en in een sterk deelnemersveld leverde de winnaars een prima prestatie. Opvallend is de winst van Arjan Klop, hij wist voor de derde keer op rij, in zijn leeftijdsgroep, de titel te behalen. Hij evenaart hiermee Martin Haisch uit Langbroek die in 1994, '95 en '96 hetzelfde kunststukje presteerde. Arjan leverde zijn prestatie met een vangst van 10.980 gram. Bij de jongste deelnemers van 8 t/m 13 jaar won Richard de Ruiter met een vangst van 2.550 gram.

Om 06.15 uur waren de eerste jeugdige deelnemers al present. Gespannen en vast van plan om tijdens deze wedstrijd goed te presteren. Er zijn veel wedstrijden voor volwassen, vrijwel elk weekend kunnen volwassen wedstrijdvissers op vele plekken in het land terecht. Voor de jeugd worden niet zoveel landelijke wedstrijden gehouden al zit er wel verbetering in want in vergelijk met eerdere jaren worden er ook door andere verenigingen vaker open wedstrijden voor jongelui georganiseerd. Een probleem voor wedstrijdvissend kinderen is dat zij voor het reizen naar wedstrijden buiten hun eigen omgeving afhankelijk zijn van ouders of begeleiding vanuit hun hengelsportvereniging. Op deze punten kan er wel wat verbeterd worden. Ik ben er van overtuigd als met name volwassen wedstrijdvissers zich nadrukkelijker met jeugdige talenten bezig houden dat dan de deelname aan dit soort open wedstrijden zal toenemen. Ook is het volgens mij een goed idee als verenigingen al vroeg in het jaar de data van dit soort wedstrijden met elkaar uit te wisselen. Dan kunnen die in het jeugdprogramma van de vereniging worden opgenomen, kan de belangstelling worden gestimuleerd en de begeleiding van de wedstrijd talenten worden geregeld. Wil de wedstrijdvisserij als hengelsport discipline interessant blijven dan geldt ook hier "investeren in jeugd, is werken aan de toekomst". Een aantal verenigingen, waaronder De Snoek, zijn op dit gebied al actief. Ook zijner wedstrijdteams en goede wedstrijdvissers die zich inzetten, toch kunnen meer wedstrijdvissers hierbij de jeugdleiders, waarvan er veel uitstekend zijn opgeleid door OVB en NVVS, nog meer ondersteunen voor wat betreft de wedstrijdopleiding en- vorming.

IK vind het een prima ontwikkeling dat de wat oudere junioren zelfs al koppels vormen met wedstrijdvissers van onze club en elders meedoen aan vrije wedstrijden. Ze doen zo wedstrijdervaring op, leren van hun ervaren senior-vismaten en raken zo een beetje thuis in het wedstrijdcircuit. De wedstrijdvissers van onze vereniging geven zo een voorbeeld dat absoluut navolging verdient!

BEESTENWEER.

Na het bewonderen van de uitgestalde prijzen,een kort woord van welkom en uitleg van de wedstrijdregels kon de stekloting beginnen. Hierna vertrokken 40 gemotiveerde en enthousiaste vissers haastig naar het wedstrijdparcours langs de Harderdijk, om te hengelen in et Veluwemeer. Onder de deelnemers vier leden van de NVVS-WKjeugdploeg, die deze wedstrijd had uitgekozen om nog eens gezamelijk te vissen na de deelname in juli aan het Wereldkampioenschap jeugdvissen in Portugal. Present was ook Nederlands Kampioen 1997 Roelof Nobel uit Zeewolde en een aantal jeugdvissers die geplaatst waren voor het NK-jeugd 1999 bij Ter Aar. Al met al een sterk deelnemersveld.

Het blijkt geen eenvoudige wedstrijd te worden; de regen en een harde wind doen hun best om spelbreker te zijn. De golven die op de oever beukten maken het vissen met een vaste hengel vrijwel onmogelijk. Maar jeugdvissers laten zich door het weer zelden of nooit uit het veld slaan en naarstig wordt gewerkt aan aanpassing van de hengeltechniek om de omstandigheden het hoofd te bieden. Voor de allerjongsten vallen dergelijk omstandigheden echter niet mee en het is dan ook sneu dat maar drie van hen vis weten te vangen. Toch moeten ook zij leren dat als je verder wilt in de wedstrijdvisserij je dan het 'mooi weer vissen' maar uit je hoofd moet zetten. Wedstrijdvissers moeten onder allerlei omstandigheden kunnen presteren. Om nog enigzins goed te kunnen vissen moet de winkelpikker of feederhengel worden ingezet. Op die wijze kwam er toch vis in het net.

WAARDERING.

Arjan Klop is bij ons geen onbekende en is een absoluut wedstrijdtalent. Hij doet al vanaf 1994 mee aan de Harderwijker Open en wist hem toen, als B-junior, al te winnen. Zijn broer Corné doet nauwelijks voor hem onder en de aller jongste telg van het gezin Klop, de 11 jarige Erik, doet ook al van zich spreken. Erik wist dit jaar bij de B junioren een brasem van 54 cm te vangen en een tweede plek te scoren. Van hem zullen we zeker nog horen. Wij weten deze talenten te waarderen en voor hun trouwe deelname aan de Harderwijker Open en voor de daarbij geleverde prestaties kregen Arjan en Corné beiden onze fraaie verenigingsbadge uitgereikt.

DE PRIJZEN.

Er is drie uur gevist. De winnaars kregen uit handen van onze voorzitter, Arie Bakker, de bekers uitgereikt die horen bij de kampioenstitel van de Harderwijker Open. Arca/Bifa had een trofee beschikbaar gesteld voor de vangen van de grootste vis. De deelnemers vingen gezamenlijk 68.280 kg.

 

Voor resultaten hier.

 

SPONSORS BEDANKT.

Als hoofdsponsor, en met veel oog voor het jeugdvissen, hebben BERBEN HENGELSPORT Harderwijkl en SJOERD RAVEN Lelystad zich ingezet. De firma WIELCO vislokvoeders had voor elke deelnemer lokvoer beschikbaar gesteld. Sportvissersmagazine BEET gaf twee jaarabonnementen en een aantal vistassen cadeau. Verder zijn prijzen beschikbaar gesteld door, Firma Arca/Bifa, DAM, Hengelsportcentrum Nijkerk, Dierengilde Harderwijk, Pets Place Vuldersbrink en Hengelsport Faunaland en Kolibri uit Ermelo.

Een jeugdwedstrijd voorzien van veel mooie prijzen kan zonder steun van de hengelsportbranche niet worden gehouden. Dat kunnen we gewoon niet betalen. Genoemde sponsors, die het jeugdvissen zo geweldig steunen, worden dan ook hartelijk bedankt. Een bezoek aan hun winkels, en er ook iets kopen, bevelen wij van harte aan.

HARDERWIJKER JUNIOR MILLENNIUM OPEN.

Ondanks de slechte weersomstandigheden kijken wij met plezier terug op deze jeugdwedstrijd. Helaas vingen niet alle deelnemers vis maar die teleurstelling werd verzacht omdat, dankzij een snel opgetuigde verloting, alle jeugdvissers een mooie prijs van de goedgevulde prijzentafel mochten uitkiezen. Veel jeugdvissers hebben zich voorgenomen om op 12 augustus 2000 weer mee te doen als de zevende editie van onze Nationale wedstrijd, de Harderwijker Junior Millennium Open, wordt gehouden.


SELECTIEWEDSTRIJD JEUGD FEDERATIE RANDMEREN

BART RIEZEBOS FEDERATIEKAMPIOEN 1999.

Met een vangst van 3.310 kg, waaronder een paar zeelten, is Bart op 8 mei met overmacht de nieuwe A-jeugd kampioen van de Federatie Randmeren geworden. De regionale titelstrijd is gedomineerd door De Snoek want niet alleen het goud werd gewonnen, ook het zilver en het brons was voor Harderwijkers. Gerwin van den Os werd tweede met 2.870 kg en Gerard uit de Bosch werd derde met 1.970 kg. Ronald Franken eindigde als vijfde met 1.080 kg. Alle vier mogen ze op 28 augustus meedoen met het Nederlands Kampioenschap in het kanaal bij Ter Aar. Namens alle lezers van harte gefeliciteerd met jullie prestatie.

Bij de B-jeugd verliep de wedstrijd slecht. Maar twee kinderen vingen een paar visjes. Na loting kwam onze Heidi de Paauw op de derde plaats en zij mag dus ook meedoen met het Nederlands kampioenschap

Wij zijn hartstikke trots op onze jeugdvissers die toch maar weer geflikt hebben. Dit jaar gaan we voor de tiende jaar op rij met junioren naar het Nederlands kampioenschap jeugdvissen. Er zullen in het land maar weinig verenigingen zijn die dit ook kunnen zeggen! We wonnen als eens zilver en brons, we haalden al eens een zevende en vijfde plaats, het word dus hoog tijd voor goud. Dus jongens en meid zet hem op.


NK JEUGDVISSEN

GERARD UIT DE BOSCH WINT ZILVER BIJ NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAP.

We zijn er opnieuw in geslaagd om met één van onze vissers hoog te eindigen bij het Nederlands jeugd kampioenschap. Gerard uit de Bosch heeft bij het NK jeugd, dat zaterdag 28 augustus werd gehouden, met een vangst van 2.440 gram aan voorn en kleine brasem, de 2e plaats bereikt.

Honderdzevenentachtig kinderen uit heel Nederland, onder wie vijf junioren van De Snoek, probeerden de meeste vis uit het water te halen. Aangemoedigd door vele enthousiaste ouders, begeleiders en verenigings-coaches, betekende dat een grote drukte langs het Aarkanaal, even buiten de bebouwde kom van Ter Aar. Vanwege het prachtige nazomerweer konden de hengelaars en hun begeleiders tussen alle feestelijk ogende vlaggen op het wedstrijdparcours ook nog genieten van de zon. Hoewel het Aarkanaal niet bekend staat als een gemakkelijk viswater is er toch redelijk en vooral veel kleine vis gevangen. In totaal werd bijna 124 kilo witvis gevangen, die na de weging weer is teruggezet in het kanaal. De organisatie die een prima prestatie heeft geleverd met de inrichting van het parcours had na afloop enkele uren nodig om de honderden meters afstand te overbruggen om bij iedere deelnemer de vis te wegen.

 

Na afloop van de wedstrijd gingen de deelnemers naar sporthal De Vlinder in Ter Aar. Daar werd de einduitslag van de twee categorieën bekend gemaakt. De vangstgewichten lagen erg dicht bij elkaar en tijdens het berekenen van de eindstand door de jury was de spanning onder de jonge hengelaars merkbaar. De winnaars kregen medailles omgehangen, delfsblauwe ereborden en bloemen uitgereikt door wethouder sportzaken van Ter Aar en NVVS bestuurslid Dik Enklaar. Vooral Dik Enklaar was zichtbaar trots toen hij de zilveren medaille mocht uitreiken aan een 'eigen' jeugdvisser. In de categorie A, bestaande uit jongelui van 14 tot en met 17 jaar won Menno Schreuders uit Zuid-Holland. Gerard uit de Bosch werd, met maar 180 gram mnder vis, tweede. Bart Riezebos werd 58e en Ronald Franken en Gerwin van den Os werden respectievelijk 82e en 83e. Bij de jongste, van 10 tot en met 13 jaar won René Schuring uit Enschede. Heidi de Paauw werd 73e. Erik Klop uit Sprang-Cappelle, pas nog tweede bij onze Harderwijker Open, behaalde hier een zesde plaats. De wedstrijd vond plaats verdeeld over vijf sectoren waarbij elke visser was ingedeeld in een vak waarin uit elke deelnemende regio een hengelaar was ingedeeld. Zo was het op de eerste plaats de bedoeling om in een rechtstreekse confrontatie met 19 anderen, afkomstig uit heel Nederland, om de eerste plaats per vak te 'strijden'. De Nationale titel zou gaan naar de deelnemer met het hoogste vangstgewicht. Gerard wist, met zijn vangst van 2.440 gram zijn vak te winnen. Tijdens de bekendmaking van de einduitslag bleek ook de 2e plaats te hebben behaald, dat leverde hem dus een zilveren medaille. Dankzij d steun van de heer Gerrit de Paauw met het busje van Petersen Kwiek en B&G Audio- en Videoproducties uit Harderwijk die portofoons aan ons uitleende, was de voor ons mogelijk om de begeleiding goed te organisereen, als team te reizen en de kosten beperkt te houden. Door de inzet van de begeleiders en de bereidheid van genoemde sponsors om te steunen bleef het allemaal betaalbaar. Gerrit de Paauw, Petersen Kwiek, Eric van Otterloo, Ferdy Duits en Ed Keyzer (B&G producties) van harte bedankt!

Gerard ook op deze plaats nog eens gefeliciteerd met je prestatie. De andere deelnemers Bart Riezebos, Ronald Franken, Gerwin van den Os en Heidi de Paauw scoorden weliswaar wat lager maar zij hebben de naam van De Snoek goed hoog gehouden. Er gingen heel wat positieve stemmen op toen wij 's morgens de zaal binnen kwamen in de fraaie bodywarmers van De Snoek. HSV De Snoek heeft zich opnieuw, dankzij onze jongste hengelaars, weer heel goed laten zien.

 

 

                                   


FORELVISSEN 'T SMALLERT EMST

FORELVISSEN "EEN HARTSTIKKE LEUKE DAG".

Zaterdag 4 september, "Het was een hartstikke leuke dag". Dat was wat verschillende jongens ons vertelden nadat we met zo'n 45 sportvissers in Emst waren geweest. Bij het Smallert was een vijver afgehuurd en daar waren 100 forellen voor ons uitgezet. Eigenlijk was het veel te warm en het leek er op dat de vangst zou tegenvallen. Nou, dat viel dik mee! Toen een paar jongens ontdekten waar de forellen lagen was het raak. Alle junioren op een kluitje. Lijnen in de war, dobbers over elkaar heen en vangen maar. Het was eigenlijk een wonder dat het allemaal zonder ruzie verliep. Een teken dat het met onze jeugd wel goed zit. De één na de andere forel kwam op de kant. Er werden bij elkaar meer dan 120 forellen gevangen. Na te zijn schoongemaakt hebben we ze in de vriezer gestopt. Een aantal van de 'hobbyrokers' heeft ze perfect 'gerookt' en op smaak gebracht. Een week later konden alle deelnemers de gerookte forellen afhalen. Dat was dus smullen.

 

 

 

Trotse junioren met hun fraaie vangst.

Voor fotoreportage klik hierop.

Jorriën Attema met een mooie "Smallert forel".

 

 

 

 


SNOEKEN MET JAN EGGERS

Op 11 september gingen we met een groep van twaalf jeugdvissers naar Noord-Holland voor een dagje snoeken met Jan Eggers. Omdat het slechts mogelijk was met een beperkt groepje te vissen in de daarvoor uitgekozen polders, kon helaas niet iedereen mee en hebben de jeugdleiders een selectie moeten maken. Omdat het viswater waar we naartoe gingen niet allemaal in de Grote Vergunning staat, zorgde de jeugdcommissie ook voor de vereiste vergunningen!

Mijnheer Jan Eggers is één van de Nederlands bekendste snoekvissers. Ook in het buitenland is hij erg bekend. Het vissen op snoek doet hij over de hele wereld, waarna hij er als sportvis journalist daar weer een artikelen over schrijft. Misschien ken jij hem wel van VIS-TV. Hij is (mede)oprichter en bestuurslid van se Snoekstudiegroep Nederland/België, en hoofdredacteur van het maandblad 'Voor en Door De Visser'. Jan Eggers is ook nog eens jarenlang jeugdleider in Noord-Holland geweest. Nog steeds heeft hij veel oog voor jeugdwerk en omdat hij vindt dat wij bij De Snoek goed bezig zijn, wilde hij best een dagje onze gastheer en visgids zijn. Hij weet ontiegelijk veel van snoek en snoekvissen en zijn bijnaam is niet voor niets "de snoekenfret". Kortom Jan Eggers is een kanjer en de gelegenheid om een dag onder zijn begeleiding op snoek te vissen was een buitenkansje.

Ruim tevoren werd begonnen met het voorbereiden van het materiaal. Wat heb je eigenlijk nodig voor zo'n dag in een Noord-Hollandse polder? Allereerst (en die mag je nooit vergeten, want controles zijn streng!) de Grote Vergunning en de Sportvisakte. Bovendien moet je in bezit zijn van de Noord-Holland Vergunning of een vergunning van een lokale vereniging. In de polder op snoek met kunstaas. Stem je materiaal daar op af. Neem dus geen winkel-pikkers of karperhengels mee, want die zijn ongeschikt voor dit werk. Geschikt materiaal is bijvoorbeeld:

Spinhengel: 1.80 meter tot 2.20 meter, werpvermogen tot 20 gram. Werpmolen voorzien van 20/00 - 22/00.

Plughengel: ca. 2.50 meter, werpvermogen 25-50 gram. Werpmolen voorzien van 26/00 - 30/00.

Kunstaas: spinners en vooral ook tandem-spinners, lepels, pluggen en jiggen. (Trouwens de tandemspinner is een uitvinding van Jan Eggers).

Klein materiaal: zoals bijvoorbeeld, onderlijnen, spinstangetjes, anti-kinkvaantjes, wartels, onthakingstangetje. Zolang je het landen van snoek met de hand nog niet onder de knie hebt, ook een landingsnet.

Zorg ervoor dat je molens goed zijn opgespoeld. Dus vol gespoeld tot vlak onder de randje. Zit er oud nylon op je molen dan is vervangen verstandig. Het zou jammer zijn een snoek te verspelen door lijnbreuk. Kies nylon met weinig rek of gevlochten draad bijvoorbeeld dyneema.

Een hengel, een molen, een doosje kunstaas en een net, dat is eigenlijk alles. Handig is een schoudertas of rugzak met je materiaal erin. Het is dus niet nodig om heel veel spullen mee te nemen. Dat is ook het aardige van kunstaasvissen. Je hoeft niet als een volgeladen pakezel door d polder te banjeren.

 


GAVE FEESTAVOND

Vrijdag 26 november was het weer zover. De feestavond, waar zo lang naar was uitgekeken, was weer aangebroken, rond zeven uur kwamen zo'n vijftig jeugdleden naar het clubgebouw, waar om half acht het feestgeweld losbarste met heftige muziek.
De geweldige avond begonnen met een terugblik die werd verzorgd door Dik Enklaar, die als een "opperhoofd" de avond presenteerde. Er werd nog kort teruggeblikt op wat we allemaal hebben gedaan dit jaar, zoals de viscursus, de startersmiddagen, het sponsorvissen, het viskamp, de koppelwedstrijd, konings- en prinsvissen, de competitie voor de A en de B jeugd enzovoort. De gehele avond werd verzorgd door de jeugdcommissie met ondersteuning van voorzitter Arie Bakker die het uitreiken van de ereprijzen voor zijn rekening nam. Frans Bos van Berben Hengelsport was onze gast en hij reikte de prijzen voor het sponsorvissen uit. Toepasselijk voor een sponsor kan het bijna niet. Dion Raven van Raven Hengelsport uit Lelystad liet alle kinderen de groeten overbrengen. Hij kon er zelf niet bij zijn omdat hij met vakantie was. Als gast waren ook enkele bootbezitters aanwezig. Zij werden bedankt omdat ze zo geweldig steunen tijdens de jaarlijkse informatiemarkt. Zij zorgen ervoor dat de kinderen dan een avontuurlijke vaartocht op het Veluwemeer meemaken. Bestuurslid Evert Vrijhof verzorgde de kantinedienst zodat niemand iets tekort kwam. "Heren bedankt hiervoor".
De feestavond zelf was fantastisch, met het rad van avontuur waar een gigantische hoeveelheid aan prijzen werd weggegeven en natuurlijk de grandioze bingo waar vele prijzen werden gewonnen. Opvallend bleek het zangtalent van Jerrel de Paauw die aan het einde van de avond eindelijk op een stoel voor de microfoon stond met zijn versie van het "bananenlied". Hier bleken vooral de jeugdleiders Dik Enklaar en Gerrit de Paauw, net als alle meebrullende kinderen, erg tekstvast! De hoeveelheid bekers en herinneringen aan het afgelopen seizoen waren niet mis. Zo kreeg iedere deelnemer een vaantje als herinnering, de bekers voor de eerste, tweede en de derde prijzen met natuurlijk de wisselbeker, de prijs voor de grootste vis, en natuurlijk de prijs voor de sportiefste vissers van het seizoen, waarbij het toch maar een geluk was dat de gebroeders Riezebos met de kruiwagen waren gekomen, om de prijzen zowel in de competitie, als tijdens de feestavond mee naar huis te nemen. De visspaarpot was erg origineel. De gewonnen dagprijzen zaten keurig verpakt in een mini-rugzakje uitgevoerd in camouflage kleuren, dat ook nog dienst kan doen als foedraal voor sleutels. Gerard uit den Bosch werd nog eens in het zonnetje gezet met zijn prestatie van afgelopen jaar. Hem werd door de voorzitter een cadeaubon gegeven, en die deed hem tevens de toezegging dat de vereniging hem een bijdrage geeft in de reiskosten, of voor de aanschaf van het WK trainingspak, naar Italië. Als klap op de vuurpijl kon ook gemeld worden dat de federatie Randmeren daarvoor ook een bedrag ter beschikking stelt.
Al met al een erg leuke en gezellige avond met dank aan de vele sponsors welke de vereniging een warm hart toedragen. Opnieuw was de feestavond een erg leuke afsluiting van ons hengeljaar. Bij deze feliciteren we alle prijswinnaars. Wij hopen dat jullie dit seizoen weer allemaal meedoen aan de competitie. Nieuwe ronde, dus nieuwe kansen. Meedoen want vissen is hartstikke leuk en spannend!
Trouwens,.... als jullie in 2000 net zoveel vis gaan vangen als jullie lawaai maken, moeten we voor dit seizoen een weegschaal aanschaffen met een zeer groot weegvermogen!