JEUGDPAGINA 1997

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugdviswedstrijden

 Sportiviteitprijs  Forelroken

 Viscursus en examen jeugd

 4e Harderwijker open

 Karperavond
 Het jeugdviskamp  Selectiewedstrijd jeugd Federatie Randmeren  Infomarkt
 Verenigingskampioen jeugd  NK Jeugdvissen  

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 1997 terecht.

 


VISCURSUS EN EXAMEN JEUGD

 

  6 Maart  1e les 18.30 - 20.30 uur.

13 Maart  2e les 18.30 - 20.30 uur.

20 Maart  3e les 18.30 - 20.30 uur.

27 Maart  4e les 18.30 - 20.30 uur.

29 Maart  Praktijkles 13.30 - 16.30 uur.

 

Voor fotoreportage klik hierop.


HET JEUGDVISKAMP

Het weekend van 27 t/m 29 juni was weer heel bijzonder. Er deden 31 junioren mee aan ons Viskamp. 3 meisjes en 28 jongens. Om alles in goede banen te leiden waren er 8 volwassenen bij. Op vrijdagmiddag om half vijf kwamen de eerste vissers al aan in het scoutingcentrum aan de Harderhaven. Om zes uur begonnen we met de activiteiten. We gingen niet goed van start. Een paar jongens wilden graag even voetballen, dat kan natuurlijk. Bert van de Bosch zou keepen. Met ware heldenmoed stortte hij zich op de bal. Boingggg.... dat deed zeer. Naar Sint Jansdal, en wat bleek: arm gebroken.

Bert gedroeg zich erg flink en na overleg met zijn ouders en omdat hij zelf graag wilde ging hij weer mee terug naar het viskamp. Daar werd alles in gereedheid gebracht voor het nachtelijke palingavontuur. Eerst wist Maarten Esmeyer nog een dikke snoek te vangen in de Harderhaven. Er is redelijk wat paling gevangen en die is door mijnheer Timmer lekker gebakken en iedereen heeft zich een mootje gebakken paling lekker laten smaken. In de vroege uurtjes zouden we eerst wat slapen voordat we weer op pad gingen maar een aantal jongens (en meiden!) maakten er een sport van om maar vooral wakker te blijven. Zelf ben ik ook maar waakzaam gebleven om de boel in de peiling te houden. Maarten van de Berg hield dat ook vol maar hij zag er zaterdag zo bleek uit, dat de begeleiders extra op hem zijn gaan letten zodat hij niet op zijn viskoffer in slaap zou vallen en misschien wel in het viswater zou kukelen.

Op zaterdag hebben we een bere-gezellige barbecue gehouden. Er was zoveel vlees dat we daar op zondag nog van gesmuld hebben. Al met al hebben we erg veel lol gehad. We hebben nog veel meer gedaan en natuurlijk veel gevist, het is bijna teveel om hier allemaal te vertellen. Toen we op zondagmiddag het viskamp afsloten vonden we dat het eigenlijk veel te snel voorbij was. Alle ouders werden ontvangen met een kopje koffie en Frans van de Bosch van Berben Hengelsport kreeg namens jullie een zilveren Snoek uitgereikt voor alles wat hij voor ons doet. Eťn ding is zeker als jij er niet bij was heb je wat gemist. Alle begeleiders wil ik extra bedanken want zo'n leuk Viskamp kunnen we alleen maar houden als er genoeg volwassen bij zijn om het jullie naar de zin te maken. Bedankt Barend, Arie, Ruud, Gerrit, Bart, Gerrit en Gerrit. Van Berben Hengelsport hadden we de bus geleend, zodat het vervoer van al het hengelmateriaal geen probleem was. Samen met de bus die mijnheer de Paauw bij zich had konden we ook iedereen vlot naar de visstekken brengen. Van Sensas hadden we lokaas gekregen, zodat we steeds goed voer bij ons hadden. Al met al was ons Viskamp weer een groot succes en wij hopen dat de deelnemers het fijn hebben gehad.

 

Voor de fotoreportage van het jeugdkamp klik hierop.


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

 

Kampioen Jeugdcompetitie A-Jeugd 1997
   naam Punten
1  Maarten Esmeyer 448
2  Ronald Franken 442
3  Gerwin van den Os 435

 

Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 1997
   naam Punten
1  Michel Troost 436
2  DaniŽl van Beek 426
3  Alexander Foppen 422

 

         Links Maarten en rechts Michel.

          Alle kampioenen te samen.

De grootste vis:

B- junioren is 47 cm, gevangen door: Alexander Foppen

A- junioren is 55 cm, gevangen door: Maarten Esmeyer

 

     Links Alexander en rechts Maarten.

 

Het record grootste vis aller tijden staat nog op naam van: Jan-Willem van de Poppe met een brasem van 56 cm, gevangen in 1991.

 

De winterkampioenen waren Michel Troost en Ronald Franken.

 

   

In het midden de trotse winnaars van de sportiviteitsprijs Alexander (li) en Bart (re), geflankeerd door de winterkampioenen Ronald Franken (li) en Michel Troost (re). Op de voorgrond een aantal wintervissers die ook op de foto wilden.

FEESTAVOND.

Het was 14 november weer volle bak op onze feestavond met Bingo. Maar liefst 71 kinderen waren aanwezig en hebben zich kostelijk vermaakt. (Samen met de gasten waren er ruim 85 personen aanwezig en dus was het clubhuis bijna te klein.) Onder leiding van Gerrit Timmer en Gerrit de Bruin werden een paar rondes Bingo gedraaid waarbij erg mooie prijzen te winnen waren. Iedere junior had bovendien een lot getrokken dat de hele avond door kans bood op een kleine (en soms grote) prijs. Hierbij waren onder meer grote viskoffers die beschikbaar waren gesteld door de heren Venema en Duits.

Door de voorzitter van de Snoek de heer A. Bakker zijn de ereprijzen van de competitie uitgereikt. Iedere jeugdvisser die een prijs gewonnen had bij een wedstrijd kreeg zijn visspaarpot, in de vorm van een kadobon, uitgereikt. Voor de complete uitslag van de competitie zie jeugdviswedstrijden 1997. Iedere deelnemer aan de competitie kreeg ook, als blijvende herinnering, een vaantje uitgereikt. De jeugdleden die dit jaar extra hun best hebben gedaan tijdens de sponsorvis-actie zijn ook nog eens extra in het zonnetje gezet. De beste actievoerders (met een opbrengst boven de f100,-) verdienden de titel SPONSORKANJER en een fraaie medaille: Peter Schriever, Jerrel de Paauw, Michelle Sol, Nick Jansen, Hans Lokhorst, Heidi de Paauw en Martijn Schrievers. De sponsorvissers met het hoogste vangstgewicht kregen de medaille SPONSORVISSER. Bij de A-jeugd waren dat: Gerwin Schenau met 2.680 gram, Merijn de Bruin met 2.410 gram en Hans Lokhorst met 2.230 gram. Bij de B-jeugd: Michel Troost met 2.350 gram, Peter Schrievers met 1.750 gram, Hendri Michelsen met 1.720 gram, ???????????? met 1.550 gram, Patrick Roselaar met 1.260 gram en Nick Mighelsen met 1.220 gram.

De roofvissers van De Snoek, die met een deputatie aanwezig waren, kregen voor hun steun aan ons sponsorvissen van Michelle Sol en Bert van de Bosch, namens alle jeugdleden, een zilveren Snoek cadeau om in te zetten als wisselprijs bij hun winterse Snoekcompetitie. Zij hadden ook nog een verrassing voor ons want namens Schildersbedrijf van Aken en namens henzelf boden zij f150,- aan voor de sponsorpot.

Van de voorzitter kreeg DaniŽl van Beek, die dit jaar Federatiekampioen werd, nog een cadeau van de vereniging; DaniŽl krijgt een jaarabonnement op de BEET. Hij was er hartstikke blij mee.

We bedanken natuurlijk ook mijnheer Joop van de Sande en Ron Karssen, die de keuken- en kantine voor hun rekening namen en er voor zorgden dat iedereen voorzien werd van drinken en smikkelen.


SPORTIVITEITPRIJS

 

 

De winnaars van 1997 zijn:

 

A- jeugd: Bart Riezebos

 

B- jeugd: Alexander Foppen

 

 

 

 

Beide sportvissers kregen een mooie beker en een fraaie oorkonde.

 

Hun naam staat ook op het erebord van winnaars van deze belangrijke prijs dat in ons verenigingsgebouw hangt.

 

Jongens nogmaals van harte gefeliciteerd.

 

Links Bart Riezebos en rechts Alexander Foppen.

 

 

 

4e HARDERWIJKER OPEN

KLOP, KLOP, WIE WINT DAAR ...?

De broers Arjan en Cornť Klop uit Sprang-Cappelle hebben zaterdag 16 augustus, elk in hun eigen leeftijdsgroep, de 4e Harderwijker open jeugdwedstrijd gewonnen. Arjan Klop (A-jeugd) met een vangst van 7.050 gram en Cornť Klop (B-jeugd) ving 12.930 gram. Er zijn veel wedstrijden voor volwassenen, vrijwel elke weekend kan de senior-visser op vele plekken in het land terecht. Voor jullie worden niet zoveel landelijke wedstrijden gehouden. Om jeugdvissers de kans te geven zich met elkaar te meten, en dus ook wedstrijdervaring op te doen, organiseerde wij deze nationale jeugdwedstrijd nu voor de vierde maal. Er werden 67 aanmeldingen, verspreid uit het hele land, genoteerd. De deelnemers treden rond 06.30 uur aan voor de stekloting. Onder hen de voltallige NVVS-WKjeugdploeg onder leiding van de bondscoach Gerrit Surquin, die deze wedstrijd had uitgekozen om nog eens gezamelijk te vissen na de (helaas niet zo succesvolle 18e plaats) deelname aan de WK in KroatiŽ. Onder de deelnemers ook een aantal sportvissers die 30 augustus zouden meedoen aan de NK-jeugd in Noord-Holland. We mogen dus gerust spreken van een 'sterk' deelnemersveld. Na de loting en het bewonderen van de prachtige prijzen, vertrekken de vissers, de meesten begeleid door ouders, haastig naar het wedstrijdparcours langs de Harderdijk, om te hengelen in het Veluwemeer. Er is drie uur gevist en twee leeftijdsgroepen zoals ook bij de NVVS gebruikelijk, met als enig verschil dat jongelui vanaf 8 jaar mogen meedoen en dat de hengelkeuze vrij is.

Als hoofdsponsor, en met veel oog voor het jeugdvissen, hebben BERBEN HENGELSPORT Harderwijk en SJOERD RAVEN Lelystad zich ingezet. De firma WIELCO vislokvoeders, had voor elke deelnemer een kilo lokvoer beschikbaar gesteld. Sportvissersmagazine BEET gaf 2 jaarabonnementen cadeau. Verder zijn prijzen beschikbaar gesteld door, Shimano Nunspeet, Dierengilde en Pets Place Harderwijk en Hengelsport Kolibri uit Ermelo. Wij hebben al onze sponsors schriftelijk bedankt, maar willen dat ook nog eens op deze plaats doen. Sponsors bedankt.

Het weer liet niets te wensen over, het parcours was mooi en ruim uitgezet en de organisatie verliep vlekkeloos en het belangrijkste was namelijk dat er goed werd gevangen. Veel jeugdvissers hebben zich voorgenomen om in augustus 1998 weer mee te doen als de vijfde editie van de 'Harderwijker Open' voor jullie wordt gehouden.

Voor resultaten hier.


SELECTIEWEDSTRIJD JEUGD FEDERATIE RANDMEREN

DANIňL VAN BEEK FEDERATIE-KAMPIOEN B-JEUGD

Onze 12 jarige DaniŽl van Beek is zaterdag 17 mei tijdens het jeugdkampioenschap van de Federatie Randmeren in Veenendaal als eerste geŽindigd. Met een vangst van 880 gram witvis bracht hij de kampioenstitel, in de B-categorie 10 t/m 14 jaigen, naar Harderwijk. Nick Mighelsen (12 jaar) wist in dezelfde categorie beslag te leggen op de vierde plaats.

De wedstrijd geldt tevens als de selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen 1997. In het snelstromende riviertje 'de Grift' nabij Veenendaal werd door de jeugdvissers van De Snoek de sportieve 'strijd' aangebonden met 48 jeugdvissers uit Amerongen, Austerlitz, Barneveld, Doorn, de, Nijkerk, Rhenen, Veenendaal, Woudenberg, Zeewolde en Zeist. De omstandigheden en dan met name de snelle stroming van 'de Grift' waren uiterst lastig. Hetgeen wel bleek omdat meer dan de helft van de deelnemers geen vis wist te vangen. Onze jeugdvissers zijn ook niet gewend om in snel stromend water te vissen. Dat was te merken want ondanks een aantal trainingsdagen bleek dat veel jeugdvissers qua techniek nog het ťťn en ander tekort komen. Dat gold dus minder voor DaniŽl, want ook hij is deze visserij niet gewend, maar door zeer geconcentreerd te blijven wist hij de titel in de wacht te slepen. Nick zorgde met zijn vierde plaats voor een verrassing, hij volgde in maart 1997 onze viscursus en viste zijn eerste grote wedstrijd. Michel de Wit (10 jaar), ook een beginnende visser, wist beslag te leggen op een keurige achtste plaats.

In de A-categorie (15 t/m 17 jaar) konden wij dit jaar geen potten breken. GeertJan Schipper en Merijn de Bruyn behaalden respectievelijk de twaalfde en dertiende plaats. DaniŽl en Nick hebben met hun klassering een ticket verdiend dat recht geeft op een plaats voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap op 30 augustus in Noord-Holland. In de komende periode gaan zij, begeleid door Dik Enklaar en Eric van Otterloo oefenen en er zal ook getraind worden op het parcours in Noord-Holland. Wij hebben grote plannen dus rest van Nederland is gewaarschuwd: "De Snoek-jeugd gaat voor goud".

Dat wij allemaal hartstikke trots zijn op DaniŽl en Nick spreekt voor zich. Ik wil op deze plek alle deelnemers van De Snoek ook nog complimenteren met de prima wijze waarop jullie De Snoek in Veenendaal hebben vertegenwoordigd. Een goede reclame voor onze vereniging.

MICHEL TROOST HAD PECH

We hadden tijdens de federatiewedstrijd ook een pechvogel in ons midden. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Michel Troost had een fraaie kolblei gevangen. Toen aan het einde van de wedstrijd de vangsten gewogen werden bleek het leefnet van Michel leeg te zijn. De vis was verdwenen. Oorzaak? Gaten in het net. Nou snap je natuurlijk wel dat in elk leefnet gaten moeten zitten, maar dit waren geen gewone gaten, dit waren vette beschadigingen. De les die Michel hier zo keihard op z'n brood kreeg moeten jullie je allemaal ter harte nemen. Controleer, zeker voor een belangrijke wedstrijd, je spulletjes goed. Alles moet tip-top in orde zijn. Want ťťn ding is zeker. Als Michel de vis niet kwijt was geraakt was hij 5e geworden en was hij ook geplaatst voor het NK. Jammer, volgend jaar beter.

Voor eindresultaat hierop.

Voor fotoreportage klik hierop.


NK JEUGDVISSEN

DANIňL VAN BEEK VIJFDE BIJ NEDERLANDS JEUGDKAMPIOENSCHAP.

We zijn er opnieuw in geslaagd om met ťťn van onze vissers hoog te eindigen bij het Nationale jeugd kampioenschap. DaniŽl van Beek (12 jaar), in mei al Federatiekampioen geworden, heeft bij het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen, dat zaterdag 30 augustus werd gehouden, de 5e plaats bereikt. De 12 jarige Nick Mighelsen behaalde een 20e plaats. De Snoek was met beide junioren, die zich in mei hiervoor hadden weten te plaatsen, bij de Nationale titelstrijd present die werd gehouden langs de oevers van het Noord-Hollands kanaal nabij Zaandam. Daar werden door DaniŽl en Nick, in de leeftijdsgroep 10 t/m 14 jaar, de 'hengels gekruist' met de 100 beste jeugdvissers, van Nederland. De wedstrijd vond plaats verdeeld over vijf sectoren waarbij elke visser was ingedeeld in een vak waarin uit elke deelnemende regio een hengelaar was ingedeeld. Zo was het op de eerste plaats de bedoeling om in een rechtstreekse confrontatie met 19 anderen, afkomstig uit heel Nederland, om de eerste plaats per vak te 'strijden'. De Nationale titel zou gaan naar de deelnemer met het hoogste vangstgewicht. DaniŽl wist, met een vangst van 1.590 gram zijn vak overtuigend te winnen, hetgeen hem als ereprijs een prachtig delftsblauw bord opleverde. Nick werd in zijn vak 5e. Tijdens de bekendmaking van de einduitslag bleek DaniŽl de 5e plaats te hebben behaald, hetgeen een medaille opleverde en waarbij de organiserende Nederlandse Vereniging van Sportvissersfederatie (NVVS) hem indeelde bij Nederlands beste jeugdvissers.

Tijdens de training voor dit kampioenschap en tijdens de wedstrijd werden onze sportvissers door mij en Eric van Otterloo gecoached. Dankzij de steun van de firma PETERSEN-KWIEK uit Harderwijk, die een busje beschikbaar stelde, firma SENSAS uit Hoevelaken die lokaas cadeau deed en B&G Audio- en Videoprodukties uit Harderwijk die portofoons beschikbaar stelde, was het voor ons mogelijk om de begeleiding goed te organiseren, als team te reizen en de kosten beperkt te houden. DaniŽl en Nick, gefeliciteerd met jullie prestatie. Roel Nobel (13 jaar) van hsv Ons Stekkie uit Zeewolde is Nederlands Kampioen geworden. Onze felicitaties gaan dus ook naar Ons Stekkie, die er trots op mogen zijn om zo'n kampioen in huis te hebben.

Voor fotoreportage klik hierop.


FORELROKEN

Forelroken met de jeugd.

 

 

 

 

 

Voor fotoreportage klik hierop.


KARPERAVOND

Karpervoorlichting met de jeugd.

 

 

 

 

 

Voor fotoreportage klik hierop.


INFOMARKT

Infomarkt aan de Diepe Gracht te Harderwijk op 31 mei.

 

 

 

 

 

Voor fotoreportage klik hierop.