JEUGDPAGINA 1992

Klik op een onderwerp of scroll door de pagina.

 Overzicht jeugdviswedstrijden

 Verenigingskampioen jeugd  

 Viscursus en examen jeugd

 Selectiewedstrijd jeugd Federatie Randmeren

 
 Het jeugdviskamp  NK Jeugdvissen  

OVERZICHT JEUGD VISWEDSTRIJDEN

Door te klikken op de onderstaande symbool kom je bij de wedstrijd uitslagen van de jeugd 1992 terecht.

 


VISCURSUS EN EXAMEN JEUGD

 

De cursus omvat 4 avonden van elk 2 lesuren van 19.00 tot 21.00 uur.

De data zijn: 14 april, 21 april, 23 april en 28 april.

Praktijkdag: 2 mei van 08.00 tot 12.00 uur.

 

 

De jeugdviscursus was in april met 14 enthousiaste en leergierige deelnemers. Een van die deelnemers, Hans Lokhorst, werd dit jaar kampioen bij de B-jeugd. Voor het eerst deden er 5 A-jongens mee als hulpinstructeur. Zij hebben elk een groepje beginners begeleid en dat hebben ze prima gedaan.
Nogmaals complimenten voor Jeroen, Hendrik, Ramon, Johan en Djurre. Ik hoop dat zij volgend jaar weer als hulpinstructeur willen meedoen.
Hengelsportzaak Dierengilde/Visser heeft een leuke korting gegeven op de aanschaf van diverse cursusmaterialen.
 


HET JEUGDVISKAMP

JEUGDKAMP 1992:

Naar eigen zeggen beleefden de junioren van De Snoek op 24 en 25 augustus het "weekend van het jaar". Hsv De Snoek organiseerde een tweedaagse jeugdhengelkamp in het scoutingcentrum Harderhaven in Zeewolde. Dik Enklaar en Marcel van Engelen, jeugdleiders van De Snoek en oud-cursisten van de Cursus Jeugdbegeleiding van OVB/NVVS/CNHV/BRES, hebben maanden aan de voorbereiding besteed.

Harderhaven aan het Veluwemeer was twee dagen het toneel van 27 enthousiaste jeugdvissers. Naast het echte vissen, werd veel aandacht besteed aan het ontdekken van de wereld onder water, wateronderzoek en spelletjes. Op elke groep van vier jongens was ťťn begeleider beschikbaar. Deze vrijwilligers werden tijdens twee voorlichtingsavonden voorbereid op hun taak.

Natuurlijk stond weidelijk vissen centraal. Leefnetten werden bijvoorbeeld niet gebruikt omdat die alleen bij wedstrijden noodzakelijk zijn. Correct drillen, netjes onthaken en terugzetten van de vis leerden de kinderen spelenderwijs.

Steeds na terugkeer in het kamp werden de resultaten van de verschillende activiteiten vastgelegd op muurkranten.

Aan het eind van het kamp kon De Snoek-voorzitter, de heer J. van de Sande die twee dagen keukendienst deed, de jeugdige vissers terecht complimenteren met de sportieve en enthousiaste manier waarop zij met de hengelsport bezig waren geweest. Het jeugdwerk bij De Snoek kent een prima opgaande lijn, mede dank zij de geweldige inzet van de jeugdbegeleiders Enklaar en van Engelen.

Je moet er wat voor over hebben, maar van jeugdwerk in de hengesport blijkt dat het een goede zaak voor de vereniging is.

Wllicht nog belangrijker is dat men op deze manier investeert in de spotvisser van morgen. Dat is ook in het belang van de gehele hengelsport.

 

Kamplocatie

Als kamplocatie is het SCOUTCENTRUM HARDERHAVEN gekozen in de Flevopolder aan het Veluwemeer. In 1991 hebben we daar ook al een kamp gehouden en dat is goed bevallen. Dit centrum ligt aan de oevers van het Veluwemeer. Het is een fraai gebouw met een grote recreatiezaal, een instructielokaal, twee slaapzalen met in totaal 40 bedden, een keuken, douches en toiletten. Bij het gebouw ligt een groot gras- en speelveld.

 

 

 

 Voor de fotoreportage van het jeugdkamp klik hierop.


VERENIGINGSKAMPIOEN JEUGD

 

Kampioen Jeugdcompetitie A-Jeugd 1992
   Naam Punten
1  Hans Lokhorst 300
2  Eric van Otterloo 296
3  Gerwin Schenau 292

 
Kampioen Jeugdcompetitie B-Jeugd 1992
   Naam Punten
1  PeterHendrik van de Poppe 296
2  Ronald Bonestroo 292
3  JanWillem van de Poppe 288

De grootste vis:

 

A- junioren is 47 cm, gevangen door: Gert Timmer

B- junioren is 46 cm, gevangen door: Hans Lokhorst

 

Het record grootste vis aller tijden staat nog op naam van: Jan-Willem van de Poppe, een brasem van 56 cm, gevangen in 1991.


Kampioenen gehuldigd tijdens bingoavond.
Tijdens een feestelijke bingo-avond zijn op 9 oktober onze jeugdkampioenen gehuldigd. Het verenigingsgebouw is voor deze gelegenheid opgesierd met allerlei posters van activiteiten die het afgelopen seizoen zijn uitgevoerd. De stemming zit er al meteen goed in. De Bingo wordt kundig geleid door Dhr. Timmer. Het blijkt dat de geluidsinstallatie, met een zaal vol herriemakende jeugdvissers, goede diensten bewijst. In de bingo zijn mooie prijzen te winnen.


SELECTIEWEDSTRIJD JEUGD FEDERATIE RANDMEREN

PRIMA RESULTAAT FEDERATIESELECTIE-JEUGD IN EDE.
Op 16 juni hebben junioren van De Snoek meegedaan aan de selectiewedstrijd Jeugd van de Federatie Randmeren. Een selectie die voor twee van onze jeugdleden zeer succesvol is verlopen.
Om 06.00 uur vertrekt het gezelschap vanuit Harderwijk naar Ede. Gespannen en vol verwachting. Het wedstrijdwater, de Vestavijver, is niet onbekend want meerdere jongens hebben er al eerder gevist.
Tijdend de wedstrijd lijkt het erop dat de vangsten tegenvallen maar als de uitslag wordt opgemaakt blijkt dat de junioren van De Snoek wederom (in 1990 en 1991 ook al!) goed hebben gescoord.
Onze jeugdvissers wisten bij de A-jeugd beslag te leggen op de titel, een zevende, achtste, tiende, elfde, veertiende, zeventiende en achttiende plaats. Bij de B-jeugd behaalden zij een vijfde, zevende en twaalfde plaats. Alle deelnemers kregen namens de Federatie Randmeren een herinnering aan deze geslaagde selectiewedstrijd.
Een plaats bij de eerste 5 in elke categorie geeft recht op deelnemen aan het NK-Jeugd. Dit betekent dat Hendrik van de Velde, de federatiekampioen, en Joep de Bruin, 5e bij de B-jeugd, op 28 augustus in Nijkerk tijdens de NK-jeugd de kleuren van HSV De Snoek gaan hooghouden.
Jongens gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Hendrik en Joep wensen wij alvast veel succes toe voor de aanstaande titelstrijd. VEEL SUCCES !!!!

A-Jeugd                                                                                                   B-Jeugd
   Naam Vereniging

Gewicht

     Naam Vereniging

Gewicht

1  Hendrik van de Velde  HSV de Snoek - Harderwijk 1.950   5  Joep de Bruin  HSV de Snoek - Harderwijk 380
7  JanWillem van de Poppe  HSV de Snoek - Harderwijk 550   7  Merijn de Bruin  HSV de Snoek - Harderwijk 220
8  Ramon Bos  HSV de Snoek - Harderwijk 480   12  Gerwin Schenau  HSV Ons Stekkie - Zeewolde 60
10  Ronald Bonestroo  HSV de Snoek - Harderwijk 470
11  Djurre Gans  HSV de Snoek - Harderwijk 250
14  PeterHendrik van de Poppe  HSV de Snoek - Harderwijk 120
17  Dirk den Besten  HSV de Snoek - Harderwijk 40
18  Bert Timmer  HSV de Snoek - Harderwijk 40

Voor eindresultaat hierop.


NK JEUGDVISSEN

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP JEUGDVISSEN IN DE ARKERVAART.

De voor deze belangrijke wedstrijd geplaatste junioren van De Snoek, Hendrik van de Velde, JanWillem van de Poppe en Joep de Bruin, zijn er klaar voor. JanWillem van de Poppe is op het laatste moment alsnog geplaatst omdat er twee vissers zijn uitgevallen. Dat heeft hij niet verwacht en misschien daarom wat teveel gespannen. Het materiaal is voor elkaar, aas en voertje zijn uitgeprobeerd. Ook is er voorgeoefend in het wedstrijdwater. In de vroege morgen van 29 augustus vertrekt een gezelschap bestaande uit de drie sportvissers, vader van de Poppe, Fam. de Bruin met supporter Ronald Bonestroo en Dik Enklaar naar Nijkerk. PeterHendrik van de Poppe gaat ook mee om de kanshebbers aan te moedigen. Ronald en PeterHendrik hebben allebei al eerder meegedaan aan de NK en willen het liefste nu ook een hengeltje uitgooien. Het weer is redelijk. Na de ontvangst en stekloting, waarbij de deelnemers als aandenken een vispet van de NVVS krijgen, vertrekken we naar de Arkervaart in Nijkerk. Dat water ligt er prima bij. Na het eerste signaal beginnen de voorbereidingen. Daarvoor krijgen de jongens een uur de tijd. Helaas blijkt JanWillem zo'n pechdag te hebben die we allemaal wel eens meemaken. Jammer dat dit nu juist vandaag is. Joep de Bruin moet zijn tuig nog uitloden en is net op tijd klaar om te beginnen. De wedstrijd begint net of Hendrik haakt al een brasem. Helaas kiepert die van de haak. Hendrik is daar niet blij mee en met trillende vingers wordt snel en vakkundig het aas vernieuwd. Kort hierna vangt hij het broertje van de verspeelde vis. Hendrik heeft ze op zijn voertje liggen want hij blijft gestaag vis vangen. Dat heeft het publiek ook in de gaten. Vanaf dit moment staan er constant een man of acht naar de verrichtingen van Hendrik te kijken. Inmiddels zijn ook zijn ouders en zus aangekomen. Gerwin Schenau is er ook met zijn vader. Prima, ook van kijken kun je leren. De voorzitter van De Snoek toont, zoals altijd, zijn belangstelling voor de jeugdvissers. Heel leuk is ook dat iemand namens de Hngelsportzaak Berben, onze vissers komt aanmoedigen. Het publiek geeft zachtjes commentaar en roemt vooral de rust en de concentratie waarmee Hendrik zit te vissen. Bij de weging blijkt al dat hij hoog zal eindigen. Het is hartstikke spannend. JanWillem heeft, helaas, niet veel gevangen en Joep de Bruin is er niet in geslaagd een visje te verschalken. Bij de prijsuitreiking moet Hendrik op het podium komen. De spanning stijgt. Vanaf de 10e plaats wordt iedereen opgenoemd. Na het noemen van de derde plek kunnen wij juichen. Hendrik heeft de 2e plaats gepakt. Hij wint de zilveren medaille en het erebord van de NVVS. Feest voor Hendrik en feest voor De Snoek.

Nog nooit eerder is een Harderwijkse jeugdvisser zo hoog geŽindigd. Hendrik gefeliciteerd. JanWillem eindigt op de 50e plek. In totaal doen ruim 90 junioren in de A-groep mee. Zonder meer resultaten waar wij trots op mogen zijn. Alle deelnemers willen we hierbij van harte feliciteren, want het is een prestatie om het NK te bereiken en een enorme ervaring om er aan mee te doen. Jullie hebben De Snoek op grandioze wijze in Nijkerk vertegenwoordigd. Voor Hendrik zit er nog een staartje aan het hele gebeuren. Hij mag een naselectie vissen, waarbij wordt bepaald welke vissers ons land zullen vertegenwoordigen tijdens de Wereldkampioenschappen 1993 in Frankrijk. Hendrik veel succes ..... we zullen allemaal voor je duimen.

 
Uitslag NK zoetwater Arkervaart Nijkerk A-Jeugd 1992
   Naam Gewicht
2  Hendrik van de Velde 4814 gr.
50  Jan Willem van de Poppe 360 gr.

 
Uitslag NK zoetwater Arkervaart Nijkerk B-Jeugd 1992
   Naam Punten
71  Joep de Bruin 0 gr.

 

 

 

 

 Hendrik van de Velde