12e HARDERWIJKER OPEN HSV “DE SNOEK” 2005


 

PUIKE VANGST 12e HARDERWIJKER OPEN.

Maikel van de Velde uit Apeldoorn, Remco de Koster uit Kedichem en Marco Verlee uit Gorinchem zijn zaterdag 20 augustus, elk in hun leeftijdscategorie, de winnaars geworden van de De Harderwijker Open. Een nationale sportvisklassieker die jaarlijks door onze vereniging voor de jeugd wordt georganiseerd. Dat de jeugdige deelnemers vreselijk goed hun best hebben gedaan blijkt wel uit de puike vangst. Jammer was wel dat onze eigen jeugdleden het wat lieten afweten.

Uit heel Nederland waren ze weer gekomen, Nieuwkoop, Stevensbeek, Apeldoorn, Brakel, Sprang Capelle, Maasbree, Barneveld, Raalte en Bunschoten en (hoewel te weinig!) uit Ermelo, Harderwijk en Hierden. Langs de oevers van het Veluwemeer gingen de jongelui, verdeeld in drie leeftijdsgroepen, de onderlinge strijd aan die vier uur zou duren. Het weer was erg goed en de wind stond precies goed en veroorzaakte een plezierige golfslag in de richting van de oever. Dat zorgde voor extra zuurstof en voedsel aan de kant waar de jeugdvissers hadden plaatsgenomen. Al kort na aanvang bood het parkoers een aanblik van ouders en begeleiders die van de zon genoten en uiteraard van geconcentreerd handelend jong wedstrijdtalent die al snel na het begin van de wedstrijd de eerste vissen wisten te vangen. Bij elkaar werd maar liefst ruim 118 kilo aan voorn en brasem gevangen, die na de wedstrijd uiteraard weer zijn losgelaten in het Veluwemeer.

 

Winnaars:

In de klasse B jeugd (10 t/m 13 jaar) is Remco de Koster uit Kedichem winnaar geworden met 4.700 gram. Tweede is Lucien de Rade uit Almkerk met 2.180 gram. Als derde eindigt Lennart Franssen uit Apeldoorn met 1.900 gram. Vierde wordt Robert Kempen uit Maasbree met 1.380 gram. Op de vijfde plaats volgt Jessica Vos uit Schuinesloot met 700 gram. Remco de Koster ving de grootste vis in deze klasse, een brasem van 48 cm.

In de klasse A jeugd (14 t/m 17 jaar) wint Maikel van de Velde uit Apeldoorn met 15.310 gram. Tweede is Menno Kramer uit Apeldoorn met 6.750 gram. Als derde eindigt in deze klasse Richard de Ruiter uit Harderwijk met 5.440 gram. Vierde is Rein Akerboom uit Nieuwkoop met 5.150 gram. Op de vijfde plaats gevolgd door Albert van de Maat met 4.340 gram. Albert ving ook de grootste vis in deze klasse, een brasem van 58 cm.

In de Open Klasse Jongeren (18 t/m 28 jaar) wint Marco Verlee uit Gorinchem met 10.900 gram. Tweede wordt Wouter Riezebos uit Ermelo met 7.360 gram. Derde wordt Arjan KLop  uit Sprang-Capelle met 6.740 gram. Arjan weet een kanjer van een brasem van maar liefst 59 cm te vangen en ving daarmee de grootste vis in deze groep. Corné Klop uit Sprang-Capelle wordt met 6.670 gram vierde. Op de vijfde plaats volgt Joost Wareman uit Ermelo met 5.800 gram.

 

 B-Jeugd (10 t/m 13 jaar)

   A-Jeugd (14 t/m 17 jaar)
   naam

 Plaats

Gewicht

     naam

 Plaats

Gewicht

1  Remco de Koster  Kedichem 4.700   1  Maikel van de Velde  Apeldoorn 15.310
2  Lucien de Rade  Almkerk 2.180   2  Menno Kramer  Apeldoorn 6.750
3  Lennart Franssen  Apeldoorn 1.900   3  Richard de Ruiter  Harderwijk 5.440
4  Robert Kempen  Maasbree 1.380   4  Rein Akerboom  Nieuwkoop 5.150
5  Jessica Vos  Schuinesloot 700   5  Albert van de Maat   4.340

 

 Open klasse (18 t/m 28 jaar)

   naam

 Plaats

Gewicht

1  Marco Verlee  Gorinchem 10.900
2  Wouter Riezebos  Ermelo 7.360
3  Arjan Klop  Sprang-Capelle 6.740
4  Corné Klop  Sprang-Capelle 6.670
5  Joost Wareman  Ermelo 5.800

 

 B-Jeugd (Grootste gevangen vis)

   A-Jeugd (Grootste gevangen vis)
   naam

 Plaats

Brasem

     naam

 Plaats

Brasem

1  Remco de Koster  Kedichem

  48 cm

  1  Albert van de Maat  

  58 cm

 

Veel oog voor het jeugdvissen hebben Faunaland Berden Hengelsport uit Harderwijk en Raven Fishing & Outdoor uit Lelystad. Zij waren dit jaar voor de 12e keer hoofdsponsor van deze Nationale viswedstrijd. Verder zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld door Hengelsportcentrum Nijkerk. lnstallatiebureau Martijn van de Os uit Harderwijk stelde de bekers voor de twee jongste categorieën beschikbaar. Wielco vislokvoeders gaf elke deelnemer een kilo lokvoer en hengelspotblad Witvis Totaal gaf drie jaarabonnementen cadeau. Ook diverse andere firma's en bedrijven uit Harderwijk en omgeving steunden de 'Harderwijker Open'. Zij allen maakten het mogelijk dat De Snoek dit evenement goed op touw kon zetten en de verworven faam opnieuw kon waarmaken. Al die sponsors bij deze dan ook hartelijk bedankt.

 

De jeugdleiders van De Snoek zijn er bijzonder blij mee dat zij daadwerkelijk hun steentje bijdragen aan het ontwikkelen van Nederlands wedstrijdtalent.

 

Dat het lukt blijkt ook wel uit het deelnemen van een jonge internationale wedstrijdvisser als Arjan Klop. Arjan deed als nog veel jongere knaap al mee aan onze Harderwijker Open en heeft de wedstrijd ook al meerdere keren gewonnen.

 


     
  Wouter Riezebos Wouter Riezebos
Joost Wareman met een mooie winde Wouter Riezebos met een dikke brasem.