FEDERATIE SELECTIE WEDSTRIJD JEUGD 2005


JEUGDVISSERS NAAR NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

 

v.l.n.r GertJan v.d. Berg, René Jacobs, Albert Riezebos en Bert v.d. Bosch.

 

Onze jeugdvissers zijn er opnieuw in geslaagd om bij de regionale selectiewedstrijd voor het Nederlandse kampioenschap jeugdvissen goed te scoren. In de groep A jeugd (14 t/m 17 jaar) wist Albert Riezebos de gouden medaille te winnen en Bert v.d. Bosch en GertJan v.d. Berg in de top tien te eindigen. Bij de B jeugd (10 t/m 13 jaar) behaalde René Jacobs de 5e plaats.

Deze selectiewedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap jeugdvissen geldt tevens als regionaal kampioenschap en werd georganiseerd door Hengelsportfederatie Randmeren. Gevist werd op een parkoers langs een grote vijver in Veenendaal. Vijftig jeugdige sportvissers afkomstig uit o.m. Barneveld, Ede, Ermelo, Harderwijk, Veenendaal en Zeewolde konden laten zien of ze afvaardiging naar de Nationale kampioenschappen waard waren. Goed voorbereid, met veel enthousiasme en door de jeugdleiders begeleid, leverden de 13 deelnemende jeugdleden van de Snoek een puike prestatie.

 

In de B categorie deden mee:

René Jacobs, Ramon Stegenga, Boré Rondhuis, Sander v.d. Berg, Boris v. Wijk, Gerald Riezebos en Anne v.d. Heijden

In de A categorie deden mee:

Bert v.d. Bosch, GertJan v.d. Berg, Johan Beelen, Albert Riezebos, Robert Olofsen en Rick v. Middendorp.

 

Maar liefst 4 van hen mogen meedoen aan het Nederlandse Kampioenschap jeugdvissen, dat op 3 september in Noord Holland wordt gehouden. Zij zullen zich dan mogen meten met de tweehonderd beste jeugdvissers van Nederland die vanuit de diverse regio’s afgevaardigd worden.

 

Sinds 1989 zijn Harderwijker jeugdvissers elk jaar bij de Nationale eindstrijd, waar diverse klasseringen bij de top tien en ook zilver en brons zijn gehaald, present. We zijn ook weer hartstikke trots op deze dertien kanjers die onze vereniging erg goed hebben vertegenwoordigt. Allemaal dus gefeliciteerd!

 

Jongeren die willen hengelen kunnen, als ze dat willen, veel meer van hun hobby maken. Het jeugdlidmaatschap bij De Snoek is dan een erg goede keuze. Er wordt veel geboden en wat het allerbelangrijkste is; bij De Snoek kun je goed leren vissen.

 


MEEDOEN MET NK JEUGD IS NIET NIKS

 

Vol goede moed vertrokken wij 6 september naar Assendelft om te gaan strijden voor een plekje in de top 10 jeugd van Nederland, helaas is het geen van ons gelukt om een plekje te bemachtigen, misschien in 2006?

 

6 September tijdens het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen waren er weer een viertal jeugdleden van de Snoek, Bert van de Bosch, Gert-Jan van de Berg, René Jacobs en Albert Riezebos, te zien aan het mooie Noord Hollandskanaal, bij Assendelft.

De weken voor het NK hebben we alvast een paar keer het water verkend. Tijdens de trainingen hebben we goed gevangen, met name bliek wisten we aan de kant te krijgen, en zo af en toe een mooie brasem, een dagje vissen moet garant staan voor een kilo of 6-10 vis! Tijdens het NK was het toch heel wat anders dan tijdens de trainingen, wat we ook wel wisten van te voren.

De meeste vakken zijn gewonnen rond de 2 kilo, maar zelfs daar konden wij echt niet aan tippen, misschien volgend jaar?

 

Het was absoluut leuk om mee te doen aan het NK, en dat is natuurlijk ook niet niks, de belangrijkste wedstrijd in Nederland voor de jeugd, en wij waren er weer bij! De wedstrijd was erg moeilijk, maar ondanks dat hebben we een mooie dag gehad, aan een mooi water, en met erg lekker weer.

 

In 2006 zijn we zeker van plan om weer deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap, en dat zijn meer sportvissers van plan vermoed ik zo. De sportvissers die mee gaan doen met de selectie wedstrijd, wil ik dan absoluut aanbevelen om voor de selectie wedstrijd te gaan oefenen!

 

Bij deze wil ik een oproep doen aan sportvissers (wedstrijdvissers) van de Snoek die vooraf mee willen om te gaan oefenen voor de selectie wedstrijd, en zeker voor het Nederlands Kampioenschap! En de sponsors voor het NK 2006 mogen zich al aanmelden.

 

Albert Riezebos