FILM OPNAMES VOOR TV GELDERLAND BIJ DE SNOEK

Zaterdag 29 april hebben mensen van TV Gelderland film opname's gemaakt omtrent het Thema: Gevlucht naar Gelderland.

 

In een aantal uitzendingen die begin Juni van start gaan willen zij duidelijk maken dat er bij alle negatieve geluiden omtrent vluchtelingen, veel mooie gebeurtenissen plaatsvinden.

 

Onze Ali Alkassas is de hoofd persoon in n van de afleveringen en met het het behalen van zijn diploma Vis Coach is hij als 16 jarige de jongste van het land. Na het verhaal over zijn vlucht uit Syri wat in de Stentor verscheen is men bij TV Gelderland op het idee gekomen om Ali te betrekken in hun serie gevlucht naar Gelderland.

 

Er waren een aantal vrienden van onze groep 'de wedstrijdvissers' die een les volgden van onze nieuwbakken viscoach bij de Plas van Beek en daardoor werden zij ook betrokken in het verhaal. Henk van Loo en Henny Wiekenkamp mochten ook vertellen over hun ervaringen met Ali vanaf het moment dat we elkaar aan de Plas van Beek hebben ontmoet tot aan nu.

Na deze opnames zijn we naar ons clubhuis gegaan en is men met twee bootjes (met dank aan Frits Koppies en Dirk Schouten) het Randmeer opgevaren om een poosje te vissen met Ali en een verslaggever van TV Gelderland, om wat meer achtergrond informatie omtrent Ali te verkrijgen. Na een klein uurtje was men terug en hebben we in ons clubhuis een broodje genuttigd en nog wat van gedachte gewisseld en toen is men van TV Gelderland vertrokken en bleven wij achter met en bijzonder gevoel dat dit door een ogenschijnlijk toeval zo,n enorm mooi gevolg kon krijgen.

 

Groet,

Henny Wiekenkamp