STREETFISHING WEDSTRIJD JEUGD ELBURG

Op zaterdag 18 februari hebben acht jeugdleden van HSV De Snoek uit Harderwijk deelgenomen aan een Streetfishing wedstrijd die georganiseerd werd door HSV De Poepenkolk uit Elburg. Streetfishing is een relatief nieuwe manier van vissen waarbij je in stedelijke wateren gericht opzoek gaat naar roofvis. Je mag bij deze vorm van vissen alleen gebruik maken van kunstaas.

 

Mede door het mooie weer was de opkomst groot en stonden er 24 kinderen te popelen om hun hengel uit te gooien. Het visparcours was opgedeeld in 4 vakken. Na 40 minuten werd er gewisseld van vak zodat de kansen voor ieder kind gelijk zouden zijn. Elke gevangen roofvis leverde punten op, hoe groter de vis, hoe meer punten er gegeven werden. Na het startsein werd al gauw de eerste Baars gevangen, hierna barstte de competitie pas echt los. Iedereen hoopte natuurlijk op een mooie, bijzondere maar vooral grootte vis!

 

De 10 jarige Marit van HSV de Snoek deed voor het eerst mee aan een Streetfishing wedstrijd  en ving haar eerste snoek van 77 centimeter! Ze vond het toch best spannend zon grote vis te vangen, een snoek heeft tenslotte een heleboel tanden. Maar gelukkig waren er genoeg vrijwilligers van HSV de Poepenkolk en HSV de Snoek om de kinderen assisteren waar nodig.

 

Marit kon haar geluk niet op, want ze had de mooiste vis gevangen van de dag en kreeg hiervoor een prachtige beker. Maar ook behaalde ze een tweede prijs, waarmee ze beloond werd met een prachtige vismolen. De eerste prijs met de meeste punten ging naar Sander Wolf hij won hiermee een mooie hengel. Dankzij de hulp van alle vrijwilligers, hebben de kinderen genoten van deze wedstrijd op een prachtige dag.

 

Lijkt het jou ook leuk om te gaan vissen met leeftijdsgenoten of wil je leren vissen?

Neem dan contact op met van HSV De Snoek uit Harderwijk of HSV De Poepenkolk uit Elburg.

 

Henk van Loo

Jeugdbegeleider HVS de Snoek

 

De winnares Marit Blomjous.

 

Alle deelnemers aan de wedstrijd. De deelnemers van Hsv De Snoek.
  Marit met haar vangst.