NIEUWE VISCOACH BIJ HSV DE SNOEK

Ali Alkassas onze nieuwe viscoach bij de jeugd.

 

Ali toont hier zijn diploma Viscoach.

 

Ali Alkassas (pas 16 jaar) is geslaagd voor de cursus Viscoach bij Sportvisserij Nederland. Ali is pas 3 jaar in Nederland, vanuit SyriŽ, en was al een tijdje de steun en toeverlaat van onze vaste jeugdbegeleiders. Nu hij de cursus Viscoach heeft gevolg en gehaald, is hij een volwaardige jeugdbegeleider bij Hsv De Snoek.

Tijdens deze cursus heeft hij kennis genomen van een aantal basisvaardigheden zoals:

- omgaan met kinderen;

- didactiek;

- kennis van vistechniek en de biologie van vis en water;

- vaardigheden op het gebied van vistechniek;

- het organiseren van het 'Vissen voor kids' programma.

 

In Nederland vissen jaarlijks een half miljoen kinderen jonger dan 14 jaar. Een groot deel van deze kinderen zal lid moeten zijn van een hengelsportvereniging om te mogen vissen in viswateren in de omgeving.

Dat betekent dat hengelsportverenigingen in principe bijna evenveel jeugdige leden als volwassen leden (kunnen) hebben. Door vissende kinderen goed te begeleiden, neem je als hengelsportvereniging de maatschappelijke verantwoordelijkheid en de zorg voor de vis, het water en de natuur serieus. En het kan al heel eenvoudig, wanneer er bijvoorbeeld in de maanden mei en juni op een vaste tijd en op een vaste plek aan het water mensen van de vereniging ("Viscoaches") aanwezig zijn om beginnende sportvissers te helpen.

Een team van deskundige, maar vooral vriendelijke "Viscoaches" (met z'n tweeŽn of meer is veel makkelijker en gezelliger dan viscoach zijn in je eentje) biedt kinderen begeleiding bij het leren vissen op de plaats en tijd die ze zelf goed uitkomt. Viscoaches hebben altijd de tijd om vissende kinderen te helpen om betere vissers te worden. Opgeleide viscoaches leren zelfs een heel programma aan te bieden aan beginnende sportvissers!

 

De uitreiking van het diploma 'Viscoach'.