DE SNOEK HENGELT NAAR ERMELOSE VISRECHTEN

 

Uit De Stentor van 22 februari 2011

ERMELO - De binnenwateren in Ermelo komen mogelijk in het bezit van de Harderwijker hengelsportvereniging De Snoek.

Momenteel wordt druk onderhandeld met de gemeente. Indien De Snoek de visrechten overneemt, draagt de club voortaan zorg voor alle viswateren in Ermelo.

Er kan natuurlijk al langer worden gevist in Ermelo. Vooral de Plas van Beek, het watertje tussen de Prins Hendriklaan, Alexanderlaan en Julianalaan, is erg geliefd onder Ermelose vissers. Wanneer de wateren eigendom worden van De Snoek, verandert er wel het een en ander. Allereerst moeten visliefhebbers die hun hengel willen uitwerpen in een van de Ermelose plassen, voortaan aankloppen bij de Harderwijker hengelsportvereniging. Die is dan namelijk verantwoordelijk voor de uitgifte van vergunningen. Daarnaast houdt de club de viswateren en de visstand in de gaten en controleert zij de kwaliteit van het water. Dat betekent ook dat de Harderwijker hengelaars zo nu en dan ook nieuwe vissen uitzetten in de wateren van Ermelo.

Wanneer De Snoek de Ermelose visrechten overneemt, dan dienen vissers zich aan de regels van de Harderwijker hengelclub te houden. "Het belangrijkste is zuinig en verantwoord met de natuur en visstand omgaan", liet voorzitter Harry Vlietstra onlangs optekenen in deze krant. Gevangen snoeken, baarsjes en andere vissen gaan uiteraard levend terug het water in. Vangen voor de eigen pan is er niet bij. Het achterlaten van een papiertje of blikje in de natuur is volstrekt taboe. Alcohol aan de waterkant is niet toegestaan. "We zien er ontzettend streng op toe dat alles schoon en netjes wordt achtergelaten."

Ermelo kent verschillende vislocaties. Een daarvan is de eerdergenoemde Plas van Beek. De vijvers aan de Oude Nijkerkerweg zijn eveneens geschikt om je hengel in uit te werpen.