10 Augustus 2008

Diep bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze voorzitter

Dik Enklaar.

In hem verliezen wij een strijdlustig en waardevolle voorzitter die zich met ongelooflijke kracht en energie inzette voor zijn passie, de hengelsport.

Wij wensen zijn vrouw Thea en verdere familie heel veel sterkte toe bij dit grote verlies.

Het bestuur van HSV De Snoek.


Bericht van Sportvisserij Nederland

DIK ENKLAAR OVERLEDEN, VICE VOORZITTER SPORTVISSERIJ NEDERLAND

woensdag, 20 augustus 2008

Dik Enklaar overleden, vice voorzitter Sportvisserij Nederland

Op zaterdag 16 augustus 2008 is Dik Enklaar na een langdurige ziekte op 58-jarige leeftijd overleden. Dik was vice voorzitter van Sportvisserij Nederland.

Sinds 1998 was hij bestuurslid van de landelijke sportvisserij organisatie. Daarnaast was hij voorzitter van hengelsportvereniging De Snoek uit Harderwijk en secretaris van de hengelsportfederatie Randmeren. Vanuit Sportvisserij Nederland was hij ook actief in Europa als bestuurslid van de European Anglers Alliance.

Dik Enklaar was zeer betrokken bij de hengelsport in al zijn facetten, maar vooral de jeugd en de wedstrijdvisserij hadden zijn bijzondere belangstelling. Dik stond voor de belangen van de sportvissers. Vele jaren heeft hij zich hier enthousiast en met heel veel energie voor ingezet.

In Dik Enklaar verliest Sportvisserij Nederland een zeer bevlogen, gepassioneerd maar bovenal kundig bestuurder. Sportvisserij Nederland bedankt Dik voor alles wat hij voor de hengelsport heeft gedaan.

 

Lees hier het bericht uit De Stentor over het overlijden van Dik Enklaar en zijn werk voor de hengelsportvereniging De Snoek in Harderwijk.

Overlijden Dik Enklaar verlies voor sportvisserij in geheel Nederland

Afbeelding

Het overlijden van Dik Enklaar betekent een verlies voor heel hengelsportminnend Nederland maar in het bijzonder voor de hengelsportvereniging De Snoek in Harderwijk. Van deze vereniging was hij tot zijn overlijden sinds 2002 voorzitter.
Daarnaast was hij vice-voorzitter van Sportvisserij Nederland. Dik leed aan een zeldzame ziekte die in Nederland nauwelijks bekendheid geniet. Desondanks kwam zijn overlijden zaterdag toch nog onverwacht.

Enklaar, tot zijn pensionering beroepsmilitair, stond bekend als een welbespraakt man. Dik Enklaar kan omschreven worden als de motor van de vereniging. Niet alleen was hij voorzitter, hij deed ook een deel van het secretariaatswerk, deed de publiciteit en was zeer nauw betrokken bij het jeugdwerk van de vereniging. De jeugd had een bijzonder plekje in zijn hart, omdat hij wist dat in een goede jeugd de toekomst van de hengelsport ligt. Mensen in zijn naaste omgeving omschrijven hem als de man die vrijwel alles deed binnen de vereniging. Zoals het bestuur aangeeft verliest de vereniging in Enklaar een strijdlustig en waardevolle voorzitter die zich met ongelooflijke kracht en energie inzette voor zijn passie, de hengelsport.

Zijn laatste activiteiten waren de voorbereidingen voor de komst van vijf hengelsportvrienden uit Harderwijks zusterstad Znojmo. Dat vindt komende zaterdag plaats, gelijktijdig met het Nederlands kampioenschap voor de jeugd dat eveneens in Harderwijk wordt gehouden.
Enklaar was goed op de hoogte van alle regels en had daarin ook een enorme waarde voor hengelminnend Nederland.