CONTROLEURS DE SNOEK HERKENBAAR AAN JACK EN POLOSHIRT

Omdat er regelmatig werd aangegeven dat er veel behoefte bestond aan herkenbare controleurkledij, heeft Sportvisserij Nederland in samenspraak met de leden federaties hiervoor een initiatief genomen. Uitgangspunt was dat alle door Sportvisserij Nederland opgeleide controleurs de kleding zouden krijgen. Hiermee zou dan in het hele land elke opgeleide sportvisserij controleur op dezelfde wijze herkenbaar zijn.

 

Op dit moment wordt de kleding aan alle controleurs uitgegeven. Dat is nog een hele operatie want er is niet voor de makkelijkste weg gekozen. “Maatje opgeven en dan sturen we het spul wel op”. Neen, alle controleurs worden op een uitgiftepunt verwacht. Gecontroleerd wordt of ze in bezit zijn van het opleidingscertificaat, de registratie wordt gecontroleerd en de gegevens voor een landelijke identiteitskaart sportvisserijcontroleur worden vastgelegd.

Dan wordt de kleding gepast en uitgereikt. Controleurs moeten in de toekomst ook jaarlijks deelnemen aan  opfris- of herhalingsbijeenkomsten.

Dit beschouwen wij als een goede zaak, want de controle sportvisserij moet goed worden gedaan. Vrijblijvend wat controleren, hoe goed bedoeld ook, met vaak een gebrekkige kennis, daar kun je anno 2007 niet meer mee aankomen langs de waterkant.

 

Verwacht wordt dat de kleding het eerste contact aan de waterkant een stuk makkelijker maakt, omdat de status van de controleur direct duidelijk is.

Uiteraard kan elke controleur zich ook legitimeren. Straks met de de landelijke controleurskaart.

Zo is het voor iedere sportvisser duidelijk dat hij of zij te maken heeft met een officiële controleur die de cursus "Controle Sportvisserij" heeft gevolgd.

 

De controleurs van onze vereniging hebben inmiddels hun kleding afgehaald op het kantoor van Sportvisserij Nederland in Bilthoven.

Tot nu toe waren bij deze afhaal bijeenkomsten vrijwel alle controleurs zeer te spreken over hun nieuwe outfit. Door meerdere controleurs werd opgemerkt dat de kleding voor uniformiteit zorgt, zonder dat het een streng ogend uniform is.

In totaal worden ruim 1000 controleurs van nieuwe kleding voorzien.