NIEUWE VISPLAATS IN MUZIEKPARK

Onlangs is aan het Muziekpark in de wijk Drielanden een vissteiger gebouwd. Hiermee is een goed bereikbare, veilige en mooie visstek gemaakt voor sportvissers en in het bijzonder voor minder valide sportvissers.

 

In 2006 hebben wij bij de gemeente de aandacht op de bestaande vissteiger aan het muziekpark gevestigd. De steiger was slecht toegankelijk, vervallen, verzakt, verdwenen planken en de gehele steiger moest als onveilig worden aangemerkt.
Het waterplan Harderwijk, geaccordeerd door gemeente Harderwijk en waterschap Veluwe, zegt ook het een en ander over de sportvisserij in Harderwijk. Zo is op pagina 30 van dat plan te lezen dat: “In het stedelijk water van Harderwijk, aan de oevers van het Wolderwijd en in de havens veel wordt gevist door sportvissers. Op dit gebied voldoet het water niet altijd aan de wensen." iets verder staat: "De toegankelijkheid van vijvers is op veel plaatsen onmogelijk, vaak is het stadswater te ondiep en dicht begroeid (zoals in Stadsweiden en Drielanden) of zijn er visplaatsen/steigers voor invaliden op verkeerde plekken aangelegd (Westeinde, Drielanden). Ook ligt er te veel oevermaaisel in de watergangen doordat in het maaibeheer geen rekening wordt gehouden met het mede belang van de hengelsport.” Tot zover het waterplan.

Door de afdeling inrichting openbare ruimte is de klacht serieus genomen en is de nieuwbouw van de vissteiger vlot opgepakt. De ontwerpen zijn besproken met onze Visstandbeheercommissie en, nadat er nog enkele aanpassingen konden worden ingepast, werd de bouw van de visplaats gestart. Het viswater voor de steiger is enigszins uitgediept en op ca. 1.10 meter gebracht.
De heer Rijnsburger van de gemeente maakt nog de kanttekening dat het pad naar de steiger nog niet helemaal aan de gestelde eis voldoet. Dit pad, opdat rolstoelers en scootmobielers veilig op de visstek kunnen komen, wordt zo gauw mogelijk aangepast.

Wij laten graag alle sportvissende Harderwijkers weten dat er aan het Muziekpark nu weer een goed bereikbare en veilige visplaats ligt. Het water van het Muziekpark mag als visrijk worden beschouwd. Onze VBC heeft vastgesteld dat er volop blankvoorn, zeelt, karper en brasem zwemt. Ook roofvis als snoek en baars is present. Harderwijkers die graag vissen zullen deze nieuwe visplaats vast en zeker gauw weten te vinden.

 

Wij vestigen er wel de aandacht op dat er alleen gevist mag worden als men in bezit is van een VISpas of JeugdVISpas van De Snoek!
 

Dit was dezelfde steiger in 2006. Vervallen en onveilig. Goede, mooie en veilige visplaats vooral ook voor minder valide sportvissers!