VRIJWILLIGERS BEDANKT!

 

Tijdens een korte samenkomst net voor Kerstmis heeft het bestuur de vrijwilligers bedankt voor hun  inzet in 2005.

"Vrijwilligers zijn voor onze vereniging het cement maar tegelijk ook de smeerolie. Cement omdat jullie het samenvoegende element zijn. Zijn jullie er niet dan valt De Snoek uit elkaar. Smeerolie omdat door jullie inspanningen de zaakjes soepel draaien, zijn jullie er niet, dan loopt de vereniging vast." aldus voorzitter Dik Enklaar.

Hij onderstreepte daarbij dat elke vrijwilliger van groot belang is voor de club en daarbij is elke vrijwilliger even belangrijk en waardevol.

De voorzitter liep alle gebieden waarop de vereniging actief is langs en sprak zo over de belangenbehartiging en het opkomen voor sportvisserijbelangen bij gemeente en waterschap en over de werkzaamheden bij de uitgifte van de nieuwe vergunning en de sportvisakte.

Dik Enklaar vertelde dat De Snoek in 2005 de 1500 leden ruim was gepasseerd. Bij het draaien van alle programma’s is het opgevallen dat hoewel het ledental stijgt, de deelname aan de activiteiten niet groeit en soms zelfs een dalende lijn toont. Verschillende commissie leden zijn al bezig te bedenken wat daar aan gedaan moet worden.
De voorzitter hoopt dat
de commissies ook aan andersoortige activiteiten denken; er is namelijk méér dan wedstrijdvissen en daarmee zouden we karpervissers, roofvissers, vliegvissers, bootvissers en misschien ook wel zeevissers moeten bedienen.

De vrijwilligers worden opgeroepen méér informatie door te geven het liefst voorzien van digitaal fotowerk. Goed voor het clubblad dat dit jaar voor het 16e jaar verscheen en voor het actueel houden van de website die dit jaar zijn 1e jaar beleefde.

Ook werd stilgestaan bij de positieve ontwikkelingen op het gebied van toezicht en controle. De goede samenwerking met de politie van Harderwijk en de aanstelling van twee sportvisserijopzichters werden speciaal gememoreerd.

Vanzelfsprekend werden de personele wijzigingen in de Havenploeg besproken. Het vinden van goede opvolgers voor beheer clubhuis en in bedrijf houden van keuken en kantine bleek niet eenvoudig. Op de valreep van 2005 is dat echter ook gelukt.

Dik Enklaar ging ook nog in op de veranderingen die binnen de georganiseerde sportvisserij in Nederland op stapel staan.

In ons clubblad 1e kwartaal zal er een artikel staan zodat eens rustig kan worden nagelezen wat het allemaal betekent voor vereniging en sportvisser.

Onze voorzitter besloot zijn speech met de woorden:

"Voor jullie inzet wil het bestuur u hartelijk bedanken en gewoontegetrouw laten we dat vergezeld gaan van een joekel van een krentenbrood. Ik wens u fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en een voorspoedig en visrijk 2006 toe, samen met de mensen die u lief zijn."