SPORTVISSERIJOPZICHTERS BEËDIGD

 

Onlangs zijn onze sportvisserijopzichters beëdigd. De heren Vlietstra en Matthezing gaan onze groep controleurs versterken en hebben nu ook de bevoegdheid om in voorkomend geval op te treden tegen overtredingen van de visserijwet in het bijzonder en de Flora en faunawet in het algemeen.

Harry Vlietstra is aangesteld als coördinator van onze groep sportvisserijcontroleurs en -opzichters. Hij is tevens contactpersoon naar de politie van Harderwijk en de regio Noord en Oost Gelderland.

Harry heeft die taak per 1 november overgenomen van onze voorzitter Dik Enklaar.

 

Wat zijn sportvisserijopzichters?

Dat zijn sportvisserijcontroleurs met de bevoegdheid van een buitengewoon opsporingsambtenaar. Ook wel BOA genoemd.

 

Onze sportvisserijopzichters hebben in de eerste plaats als beheersgebied  de gemeente Harderwijk. Daarnaast maken ze deel uit van het zogenaamde Groennetwerk Veluwe. Dat maakt optreden in de politieregio Noord en Oost Gelderland mogelijk.

Het Groennetwerk Veluwe coördineert de samenwerking tussen alle handhavers in het buitengebied.

Van de groene netwerken maken naast de groene BOA’s (en daar horen onze blauwe BOA’s – sportvisserijopzichters -  ook bij) de politie en de Koninklijke Marechaussee deel uit.

 

Gerrit Matthezing (li) en Harry Vlietstra kort na hun beëdiging in het bureau van het politiedistrict Noord West Veluwe te Wezep.