WATERPLAN HARDERWIJK

DE SNOEK DOET AANBEVELINGEN WATERPLAN HARDERWIJK

Gemeente Harderwijk en Waterschap Veluwe zijn eind 2004 gestart met het opstellen van een waterplan. Dit plan richt zich op verbeteringen op het gebied van water in de hele gemeente, dus zowel in het bebouwde gebied als daarbuiten. In het waterplan 2006-2009 staat het beleid voor de komende jaren beschreven met de daarbij behorende maatregelen. Het waterplan heeft vooral betrekking op het water in bebouwd gebied, dus in de kernen Harderwijk en Hierden. Het waterplan zal naar verwachting februari 2006 door de gemeenteraad van Harderwijk en de Algemene Vergadering van Waterschap Veluwe worden vastgesteld.

Omdat het waterplan niet alleen het plan van gemeente en waterschap moest worden, maar ook een plan van alle betrokkenen binnen de gemeente Harderwijk, leverden vertegenwoordigers van bewoners, verenigingen en ondernemingen via de klankbordgroep Waterplan Harderwijk een bijdrage aan het plan.

Dik Enklaar en Gerrit van Buuren van ons bestuur hebben via die klankbordgroep bijgedragen en aanbevelingen gedaan voor het uiteindelijk op te stellen plan. Wij vonden dat er aan het eindconcept nog wel wat mankeerde en hebben het initiatief genomen om een aantal concrete voorstellen te doen en die ook schriftelijk aan te reiken. Daarbij zijn wij uitstekend geassisteerd door de sportvisserijadviseur van de POS, Lex Snoeijs.

Vooral de paragraaf ecologie en het vastleggen van de mogelijkheden, knelpunten en kansen, voor het recreatief medegebruik door de vele sportvissers die Harderwijk en Hierden telt, is daarbij benadrukt.

Of onze aanbevelingen ook tot aanpassing van het plan zullen leiden moeten we nog even afwachten. Wij gaan er echter vanuit dat de gemeente en het waterschap onze inbreng namens de sportvisserij serieus neemt, want anders zou deze klankbord groep immers een wassen neus blijken.

 

 

Hoezo waterbeleving?

Beter maaibeleid voor oevers en voorkomen van afval hoognodig.

Fraai wonen aan het water?

Water bijna dichtgegroeid met planten en overwinteringgebieden voor vissen ontbreken.