GOEDE VAKLUI EN GOEDE BUREN

 

Net als onze vereniging is ook de firma Torsit gevestigd in de Marie Curiestraat. Al 20 jaar is Torsit een bekende naam op het gebied van hijsen en heffen.

 

 

 

De firma is erg veelzijdig en ontplooit veel activiteiten zoals:

  • Levering, inspectie en reparatie van hijsinstallaties.

  • Levering en keuring van hijs- en hefmiddelen.

  • Levering van en inspectie aan industriële remmen en EMG remlichters.

  • Levering van en inspectie aan BROMMA spreaders.

  • Engineering en levering van kubelkranen voor de betonindustrie.

  • Ombouwen, moderniseren en automatiseren van bestaande installaties.

 

Dat een zodanig goede vakman en goede buur in de buurt zit was voor ons bijzonder plezierig toen onlangs bleek dat onze lier defect was. De schade viel niet onder de garantie en dekking van de schade door onze verzekering bleek geen optie. Heel ongelukkig allemaal want de boel was kapot net op een moment dat er de nodige boten uit de haven moesten worden gehaald voor onderhoud of winteropslag.

De grootste schade bestond uit een afgebroken beveiliging en dat vinden we nou net heel erg belangrijk. Wij willen onze vrijwilligers niet aan risico’s blootstellen.

Ons bestuurslid, belast met havenzaken, is niet alleen een vaardige secretaris maar ook erg technisch. Gerrit Matthezing heeft de lier uit elkaar gehaald en de schade nauwkeurig opgenomen. Vervolgens heeft hij een plan gemaakt wat er allemaal moest gebeuren om het apparaat weer gangbaar te maken. Daarbij moest zo ook nog eens goedkoop mogelijk worden gewerkt. Enig deskundig advies bleek gewenst en er werd contact gelegd met de firma Torsit. Van die firma heeft de heer Jankowitz naast enkele goede adviezen ook nog eens geholpen met de laswerkzaamheden en het maken van enkele draadtappen.

Zelfs bij montagewerkzaamheden van de lier in onze haven werd perfect hulp verleend.

 

Omdat de mensen van Torsit ook al bij eerdere gelegenheden klaar stonden om een helpende hand te bieden als zich een probleem voordeed en omdat we zo af en toe wat afgekeurde kettingen van hen krijgen, handig om visbootjes mee af te meren, willen we hen ook langs deze weg hartelijk bedanken.

Een goede buur blijkt ook hier beter dan een verre vriend!