"SPORTVISSERIJ OPZICHTERS" BIJ DE SNOEK

 

Het Ministerie van Justitie heeft een aanvraag om bij De Snoek twee Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa's) aan te stellen goedgekeurd. Zodra de beëdiging heeft plaatsgevonden zullen de heren Vlietstra en Matthezing als 'Sportvisserijopzichter' de bestaande groep toezichthouders van de vereniging versterken.

Het Ministerie had de aanvraag van De Snoek voor advies voorgelegd aan de Korpschef van de politie in de regio Noord en Oost Gelderland en aan de Hoofdofficier van Justitie in het arrondissement Zutphen. Ingestemd is met het verlenen van de opsporingsbevoegdheid aan beide Boa's ter zake het flora- en faunabeheer. De opsporingsbevoegdheid geldt voor het grondgebied van de politieregio Noord- en Oost Gelderland met name het beheersgebied Harderwijk.

De heer Vlietstra is als sportvisserijcontroleur / toezichthouder al actief bij De Snoek. De heer Matthezing is secretaris van de vereniging. Beiden zullen nauw samenwerken met de politie van Harderwijk en met alle instanties die actief zijn in het Groene Netwerk.

 

De werkgroep toezicht viswater van onze vereniging zorgt voor een actieve sportvisserijcontrole. Dit team houdt op gezette tijden toezicht langs het viswater. Dit doen ze regelmatig in samenwerking met de politie van Harderwijk. In het vervolg zullen zij ook samen met de sportvisserijopzichters van De Snoek op pad gaan.

Onze toezichthouders zijn onze ‘ogen en oren’ en hebben een voorlichtende taak. Zij letten daarbij ook op illegale visserij en / of stroperij, waterverontreiniging, overmatige verkleuring van water, overmatige plantengroei, ernstige stank, vissterfte, botulisme, milieuvervuiling, zwerfvuil op of aan het water, slechte bereikbaarheid van het viswater en andere denkbare (ongewenste) situaties bij of op de stadswateren.

 

De regionale hengelsportfederaties Randmeren (19 verenigingen met ruim 10.000 sportvissers) heeft aangegeven belangstelling te hebben om de sportvisserijopzichters in te schakelen bij de visserijcontrole op de federatieve viswateren waaronder het Veluwemeer en Wolderwijd.