MEEDOEN MET NK JEUGD IS NIET NIKS

 

Vol goede moed vertrokken wij 6 september naar Assendelft om te gaan strijden voor een plekje in de top 10 jeugd van Nederland, helaas is het geen van ons gelukt om een plekje te bemachtigen, misschien in 2006?

 

6 September tijdens het Nederlands Kampioenschap jeugdvissen waren er weer een viertal jeugdleden van de Snoek, Bert van de Bosch, Gert-Jan van de Berg, René Jacobs en Albert Riezebos, te zien aan het mooie Noord Hollandskanaal, bij Assendelft.

De weken voor het NK hebben we alvast een paar keer het water verkend. Tijdens de trainingen hebben we goed gevangen, met name bliek wisten we aan de kant te krijgen, en zo af en toe een mooie brasem, een dagje vissen moet garant staan voor een kilo of 6-10 vis! Tijdens het NK was het toch heel wat anders dan tijdens de trainingen, wat we ook wel wisten van te voren.

De meeste vakken zijn gewonnen rond de 2 kilo, maar zelfs daar konden wij echt niet aan tippen, misschien volgend jaar?

 

Het was absoluut leuk om mee te doen aan het NK, en dat is natuurlijk ook niet niks, de belangrijkste wedstrijd in Nederland voor de jeugd, en wij waren er weer bij! De wedstrijd was erg moeilijk, maar ondanks dat hebben we een mooie dag gehad, aan een mooi water, en met erg lekker weer.

 

In 2006 zijn we zeker van plan om weer deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap, en dat zijn meer sportvissers van plan vermoed ik zo. De sportvissers die mee gaan doen met de selectie wedstrijd, wil ik dan absoluut aanbevelen om voor de selectie wedstrijd te gaan oefenen!

Bij deze wil ik een oproep doen aan sportvissers (wedstrijdvissers) van de Snoek die vooraf mee willen om te gaan oefenen voor de selectie wedstrijd, en zeker voor het Nederlands Kampioenschap! En de sponsors voor het NK 2006 mogen zich al aanmelden.

 

Voor alle uitslagen van het Nederlands Kampioenschappen zie de website van de NVVS: www.nvvs.org/wedstrijden/uitslagen

 

Albert Riezebos