GOEDE PRESTATIES BIJ NK ZOET SENIOREN

 

Henk Lokhorst had zich tijdens de selectiewedstrijd van de Federatie randmeren geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap dat, net als het NK voor Clubs, werd gehouden  aan het Kanaal Beukers – Steenwijk. Er deden 217 personen mee. Enigszins tot onze verassing was onder de deelnemers ook onze eigen Eric van Otterloo. Hij bleek zich te hebben geplaatst via de Federatie Veluwezoom.

’s-Morgens vroeg werden de deelnemers verwelkomd in De Meenthe in Steenwijk, waarna de burgemeester van Steenwijkerland, drs. H. Apotheker, het NK officieel opende. De weergoden werkten mee tijdens het NK, want het bleef na fikse regenbuien voorafgaande aan de wedstrijd de gehele periode droog. Voornamelijk bestond de vangst uit pos, voorn en bliek. Degene die hoog eindigden wisten veelal een brasem aan de kant te brengen. De vis liet het voor aantal deelnemers afweten, er waren van de 217 deelnemers 28 hengelaars zonder vis.

 

Eric van Otterloo eindigde met een vangst van 1.540 gram en 2 klassementpunten op een erg mooie 10e plaats. Henk Lokhorst eindigde met zijn vangst van 690 gram en 10 klassementspunten op plaats 49. Op beide wedstrijdvissers uit Harderwijk mogen we best een beetje trots zijn, want dit zijn hele mooie resultaten!