JEUGDVISSERS NAAR NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP

 

 

 

v.l.n.r GertJan v.d. Berg, René Jacobs, Albert Riezebos en Bert v.d. Bosch.

Onze jeugdvissers zijn er opnieuw in geslaagd om bij de regionale selectiewedstrijd voor het Nederlandse kampioenschap jeugdvissen goed te scoren. In de groep A jeugd (14 t/m 17 jaar) wist Albert Riezebos de gouden medaille te winnen en Bert v.d. Bosch en GertJan v.d. Berg in de top tien te eindigen. Bij de B jeugd (10 t/m 13 jaar) behaalde René Jacobs de 5e plaats.

 

Deze selectiewedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap jeugdvissen geldt tevens als regionaal kampioenschap en werd georganiseerd door Hengelsportfederatie Randmeren. Gevist werd op een parkoers langs een grote vijver in Veenendaal. Vijftig jeugdige sportvissers afkomstig uit o.m. Barneveld, Ede, Ermelo, Harderwijk, Veenendaal en Zeewolde konden laten zien of ze afvaardiging naar de Nationale kampioenschappen waard waren. Goed voorbereid, met veel enthousiasme en door de jeugdleiders begeleid, leverden de 13 deelnemende jeugdleden van de Snoek een puike prestatie.

 

In de B categorie deden mee:

René Jacobs, Ramon Stegenga, Boré Rondhuis, Sander v.d. Berg, Boris v. Wijk, Gerald Riezebos en Anne v.d. Heijden

In de A categorie deden mee:

Bert v.d. Bosch, GertJan v.d. Berg, Johan Beelen, Albert Riezebos, Robert Olofsen en Rick v. Middendorp.

 

Maar liefst 4 van hen mogen meedoen aan het Nederlandse Kampioenschap jeugdvissen, dat op 3 september in Noord Holland wordt gehouden. Zij zullen zich dan mogen meten met de tweehonderd beste jeugdvissers van Nederland die vanuit de diverse regio’s afgevaardigd worden.

 

Sinds 1989 zijn Harderwijker jeugdvissers elk jaar bij de Nationale eindstrijd, waar diverse klasseringen bij de top tien en ook zilver en brons zijn gehaald, present. We zijn ook weer hartstikke trots op deze dertien kanjers die onze vereniging erg goed hebben vertegenwoordigt. Allemaal dus gefeliciteerd!

 

Jongeren die willen hengelen kunnen, als ze dat willen, veel meer van hun hobby maken. Het jeugdlidmaatschap bij De Snoek is dan een erg goede keuze. Er wordt veel geboden en wat het allerbelangrijkste is; bij De Snoek kun je goed leren vissen.

 

Heel mooi parkoers in Veenendaal

Boris van Wijk

 

Ramon Stegenga