BIJZONDERE NATIONALE HENGELDAG BIJ DE SNOEK

(juni 2004)

De sportvissers G. uit den Bosch en Richard de Ruiter vormden samen het winnende koppel dat op 29 mei jl. tijdens de Nationale Hengeldag de traditionele koppelwedstrijd van hengelsportvereniging De Snoek op hun naam schreef. Kort daarna heeft wethouder R. Daamen de botenhaven van De Snoek opnieuw geopend.

Deze viswedstrijd werd in 1992 voor het eerst georganiseerd en staat sindsdien jaarlijks op het clubprogramma. Meer dan vijftig oudere en jongere sportvissers deden mee en hengelden aan de Lage Vaart in het Flevoland. Het was prachtig weer en de zon straalde. Wel bleek dat de deelnemers wat last hadden van de nogal stevige wind. Het parkoers lag er in elk geval schitterend bij en de senioren deden hun uiterste best om de jongelui toch aan het vangen te krijgen.

Aan het einde van de wedstrijd bleek dat er 7 koppels geen vis wisten te verschalken. De overigen vingen bij elkaar ruim 32 kilo. De top drie ziet er als volgt uit:

1e G uit den Bosch en Richard de Ruiter; 8.710 gram.

2e A. Vierhout en Bjorn Stegenga, 2.600 gram.

3e W. Riezebos en Boré Rondhuis, 3.500 gram.

De grootse vis is gevangen door het koppel de heer D. v.d. Bosch en Kevin van Buuren. Een schitterende brasem van 59 cm. Kevin mocht een fraaie beeldje van een sportvisser als prijs mee naar huis nemen.

De prijsuitreiking had deze keer een extra feestelijk tintje omdat na de baggerwerkzaamheden die de afgelopen maanden zijn uitgevoerd, wethouder R. Daamen de botenhaven van De Snoek opnieuw in gebruik zou stellen. De haven was feestelijk opgetuigd met een aantal vlaggen en voor alle aanwezigen stond een grootse barbecue klaar. Na enkele korte speeches werd wethouder Daamen uitgenodigd door voorzitter Enklaar om met een korte tocht per visboot het uitgevoerde werk van dichtbij te bekijken en de haven in gebruik te nemen.

Wethouder R. Daamen opende de vernieuwde haven.