HULP GEVRAAGD

In het decembernummer van het "het Visblad" van de NVVS stond een oproep om mee te helpen om een delict op te lossen (zie bericht hiernaast!).

Toen het verenigingsblad van De Snoek op 24 november 2001 op de mat viel bij vele hengelaars uit Harderwijk werd er direct druk heen en weer gebeld, want de personen op de foto werden herkend!

De wnd secretaris nam direct contact op met de wedstrijdcommissie en daar wist men ook te vertellen dat de personen op de foto waren geïdentificeerd. De woordvoerder van de wedstrijdcommissie, de heer Ruud Gans vertelde d redactie:

"Bij het zien van deze onfrisse figuren, die zich waarschijnlijk 'sportvrienden' noemen, kregen wij meteen het gevoel dat de lieden op de foto, ene A.W. en R.G. beiden domicilie houdende te H. meer zouden weten van dit 'ernstige'delict."

De weledele heer Gans deelde verder mede: "De wedstrijdcommissie is vast van plan om in samenwerking met de politie van Vlissingen, stevig speurwerk uit te voeren waaruit de schuld of onschuld van A.W. en R.G. moet blijken".

Inmiddels is gebleken dat het speurwerk naar de handel en wandel van A.W. en R.G. resultaat heeft opgeleverd. Beide Harderwijkers blijken een 'oud' Harderwijker en vismaat te hebben opgespoord die inmiddels 'Belg" blijkt te zijn. Het gaat hierbij om C.v.D. woonachtig in V. Hij blijkt de rechtmatige eigenaar van het fototoestel te zijn.

Als de politie het onderzoek heeft afgerond kan hij zijn fototoestel terugkrijgen.

De heren A.W. en R.G. kunnen dus van elke blaam worden gezuiverd.

Zij poseerden slechts voor een matig gelukte foto. Of ze die dag ook nog wat hebben gevangen blijft in het ongewisse. Het zal wel niet!