DE SNOEK GASTHEER DEFENSIE

Pinksterweer speelt militairen parten.

 

Hengelsportvereniging De Snoek was eerste Pinksterdag gastheer van Defensie. De Nationale Militaire hengelselectie, waaronder twee Harderwijkers, ging uitmaken welke zeven wedstrijdvissende Defensiemedewerkers Nederland later dit jaar mogen vertegenwoordigen tijdens de Eurochallenge, een internationale viswedstrijd voor krijgsmachtpersoneel.

De Eurochallenge 2001 wordt van 3 tot en met 6 oktober gehouden in België. Aan deze internationale viswedstrijd wordt meegedaan door teams uit België, Frankrijk, Engeland en Nederland.

De omstandigheden, waaronder deze selectie in de Arkervaart bij Nijkerk gevist moest worden, waren bar en boos. Zware regenbuien en een stormachtige wind waren de oorzaak dat de deelnemers alles uit de kast moesten halen om vis te verschalken. De sportvissers moesten tot op de bodem van hun technische mogelijkheden gaan en op motivatie en doorzettingsvermogen werd continue een beroep gedaan. Mede hierdoor kwamen de beste wedstrijdvissers naar voren.

 

Zij lieten zich door niets weerhouden en trotseerden de omstandigheden omdat ze er bijzonder op gebrand waren één van de zeven plaatsen in de Nationale Militaire ploeg te bemachtigen. Zonder schade is dit jammer genoeg niet gelukt. De harde wind liet twee, bepaald niet goedkope, wedstrijdhengels breken als luciferhoutjes. Dat de vangst tegeniel is niet verwonderlijk, in totaal werden 25 vissen meteen totaalgewicht van bijna 11 kilo gevangen. Twee deelnemers konden het niet bolwerken en stopten ermee.

 

Selectie

 

De selectie verliep erg goed voor A. van Pijkeren, wedstrijdvisser van De Snoek uit Harderwijk, hij werd vierde in het eindklassement.

De Nationale Militaire Ploeg ziet er na deze selectie als volgt uit:

1e - J.M. Janssen uit Weesp, Luitenant ter zee bij de Koninklijke Marine.

2e - D. van 't Veen uit Kampen, burger medewerker Koninklijke Landmacht.

3e - H. Vijgeboom uit Katwijk, Sergeant-Majoor bij de Koninklijke Marine.

4e - A. van Pijkeren uit Ermelo, Kapitein bij de Koninklijke Landmacht.

5e - J. Dirks uit Dronten, burger medewerker bij de Koninklijke Landmacht.

6e - J. Bosman uit Steenderen, Sergeant-Majoor bij de Koninklijke Landmach.

7e - E. de Vries uit Amersfoort, burger medewerker bij de Koninklijke Landmacht.

 

Als coach/begeleider van de ploeg is A. de Troije uit Katwijk, Sergeant-Majoor bij de Koninklijke Marine, aangesteld.

 

 

Doordouwers

 

Defensie en de sponsor, lokaas en hengelsport groothandel Marcel van de Eijnde, kunnen tevreden zijn over deze ploeg doordouwers die Nederland tijdens de Eurochallenge 2001 vast en zeker op waardige wijze zal vertegenwoordigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Foto's selectiewedstrijd in de Arkervaart bij Nijkerk.

Han Bosman Han Bosman
Han Bosman Erik Mulder
 
Eef de Vries